Для студента найняти квартиру в Варшаві недорого — тепер просто

12651
Facebook Twitter
Для студента найняти квартиру в Варшаві недорого — тепер просто

Дана стаття буде актуальна, як для простих туристів, так і для абітурієнтів, які потребують оренду квартири в Варшаві. Головне пам'ятайте, основними критерії повинні виступати безпека і хороша транспортна розв'язка.

Якщо Ви обрали вищу освіту в Польщі, значить зробили правильну інвестицію в своє майбутнє. Саме тут, Ви можете отримати якісний європейський диплом, за помірною вартістю, або зовсім без плати за навчання. Звичайно, якщо вибирати освіту поза рідним містом, то, незалежно від країни, у Вас виникає необхідність знайти місцем проживання. Буде це наймана квартира, будинок або придбання квадратних метрів — це особиста справа кожного, відповідно до фінансових можливостей. Варшава пропонує житло на будь-який смак та уподобання. Вирішите облаштуватися в квартирі, з видом на Лазенки або Старе місто, або оберете затишний куточок в Рембертуві — все залежить від Ваших уявлень про комфорт. Дана стаття буде актуальна, як для простих туристів, так і для абітурієнтів, які потребують оренду квартири в Варшаві. Головне пам'ятайте, основними критерії повинні виступати безпека і хороша транспортна розв'язка.

На що орієнтуватися при виборі варшавського орендованого житла?

При виборі житла для студента, як правило, орієнтуються на вартість проживання за місяць, його віддаленість від обраного закладу вищої освіти, і наближеність до таких місць, як бібліотеки, архіви та інші структури, котрі можуть допомогти під час навчання. Як в будь-якому іншому місті, в столиці Польщі, вартість оренди квартири залежить від обраного району (dzielnica), кількості кімнат, меблів та інших благ цивілізації. Дійсно, на сьогодні, через велику пропозицію на ринку оренди нерухомості, можна винайняти квартиру в Варшаві абсолютно недорого. Варто звернути особливу увагу на платежі, які необхідно сплачувати, крім орендної плати. До них можуть відноситись, як комунальні платежі, так і, невідомий для українців, чинш (податок на нерухомість, ремонтні роботи в будинку та інше). Будьте пильні, адже, іноді чинш може становити до 900 злотих.

Розглянемо більш детально типи житла та їх вартість:

1. Орендована кімната. Доступний варіант для студентів, у яких, отримання освіти пріоритетна і головна мета проживання в Польщі. Щомісячна плата не перевищує 120 євро.

2. Кавалєрка — звичайна однокімнатна квартира, яка підходить для комфортного проживання одного дорослого. Іноді, якщо знімають такий тип житла в центральних дзельницях міста, але хочуть заощадити, орендують на двох. В районі Мокотув вартість починається з чотирьохсот євро, але вже в Бялоленках можна знайти до €300.

3. Двох або трикімнатні квартири. Це найприйнятніший варіант для студентів, бо вони обходяться не набагато дорожче кавалєрки, але можна зручно співіснувати на такій площі чотирьом учням.

В яких районах житло в Варшаві найбільш доступне?

Варіант для людей, які дійсно не бажають витрачати величезні кошти на житло, але турбуються про особисту безпеку — це район Białołęka (в північній частині, за мостом Марії Кюрі). Громадським транспортом, дорога займає до п'ятдесяти хвилин, але дзельниця міста дуже пристойна. Також, недорого орендувати квартиру можна в районі Praga Północ (північна частина) і в старій робочій дзельниці міста — Wola, на лівому березі річки Вісла. Але, тут потрібно бути обережними і уважними тому, як особливим спокоєм ці частини не відрізняються.

Зверніть увагу, центр польської освіти UP-STUDY, турбується про своїх студентів на всіх етапах навчання та життєдіяльності, тому, крім допомоги в адаптації, безкоштовно допомагає знайти місце проживання, нижче за ринкову вартість, тобто, гарантовано забезпечує житлом. Також, в разі розірвання договору орендодавцем, безкоштовна заміна найманої квартири — безкоштовно. Фотографії орендного житла, яке підшукує компанія — актуальні, повністю відповідають реаліям, ціна не буде змінюватися протягом року. При таких умовах, батьки можуть бути спокійними, адже їхні студенти знаходяться в безпеці, у всіх побутових аспектах. Варто врахувати, що, найчастіше, на сайтах вказується та сума, яку Ви передаєте особисто орендодавцю. Навіть якщо Ви домовилися, що чинш оплачує господар житлової площі, комунальні платежі залишаються за Вами. Це означає, якщо квартира обійдеться в 375 євро, розраховуйте на 120-140 євро за комунальні та інтернет. Підбиваючи підсумки, зауважимо, що сьогодні, найняти квартиру за доступною вартістю можна і на відстані, головне, приділити цьому питанню достатньо часу. Більша частина угод з оренди житла, як на короткостроковий, так і на довгостроковий період, укладаються з допомогою інтернету. Можна, також, в процесі пошуку житла в Варшаві, попередньо, розмістити в соціальних мережах оголошення-прохання, щодо сприяння Вам на цьому терені. Якщо правильно підібрати частину міста Варшави, то можна орендувати квартиру, навіть дешевше, ніж в Києві.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Закриття набору 2024 - ОНЛАЙН День відкритих дверей

Пропозиція

Відвідайте ОНЛАЙН День відкритих дверей та дізнайтеся як встигнути вступити на осінь 2024

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини