Освіта в Польщі вартість. Україна чи Польща?

6250
Facebook Twitter
Освіта в Польщі вартість. Україна чи Польща?

Питання вартості освіти є актуальним в усі часи через те, що, крім плати за навчання, потрібно врахувати ще витрати на проживання, харчування, транспорт, та, для іноземних студентів, на поїздки додому.

Питання вартості освіти є актуальним в усі часи через те, що, крім плати за навчання, потрібно врахувати ще витрати на проживання, харчування, транспорт, та, для іноземних студентів, на поїздки додому. Все це виливається в енну суму тому, кожному потрібно знати, на що розраховувати. Вища освіта в Республіці Польща доступна, а в деяких випадках може бути й безкоштовною. Якщо порівнювати вартість навчання в польських установах вищої освіти з українськими університетами, то, на перший погляд, здається, що вчитися в Україні дешевше, але це помилкове уявлення, про яке ми поговоримо в цій статті.

Україна або закордон. Як обрати країну для навчання?

Напевно, єдиною перевагою навчання в рідних пенатах є те, що не потрібно буде витрачати час на переїзди та можна заощадити на проживанні і харчуванні, і то, не завжди. В іншому, диплом, бажаючи працювати в Європі, потрібно нострифікувати вийти на міжнародний ринок праці, в рази складніше, та й набуття практичних навичок застосування отриманих знань на батьківщині не пропонують. Польща, на противагу, дає всі ці можливості, і не тільки. Під час навчання, можна проходити стажування за територією РП. Відносно вартості, то магістратура в польських ВНЗ, яка триває 1-1,5 роки, обійдеться в 1300 євро, в одному з найбільш рейтингових університетів Академії Фінансів і Бізнесу Вістула. В українському Університеті імені Т.Шевченка від 30000 грн, це, приблизно, така ж сума, як в Польщі, але ось за перспективністю і цінності диплома, різниця просто колосальна.

Куди вступати українським абітурієнтам?

Звичайно в кращі і рейтингові установи вищої освіти РП, які знаходяться в західних містах і столиці. Наші фахівці пропонують Вашій увазі перелік освітніх структур, а також вартість в них на топові напрямки досліджень, в яких нашим співвітчизникам буде найкомфортніше опанувати спеціальність:

1. Університет Бізнесу у Вроцлаві (Wyższa Szkoła Handlowa we Wrocławiu). Профільний ВНЗ, в якому варто віддати перевагу спеціальностям: інформатика, фінанси і бухгалтерський облік, туризм, з платою в 1100 євро.

2. Академія Фінансів і Бізнесу Вістула в Варшаві (Akademia Finansów i Biznesu Vistula). У цьому ВНЗ ідеальне співвідношення ціни і якості, а також великий вибір факультетів тому, можна вибрати навчання в тій сфері діяльності, яка до душі. Однорічна плата — від 1200 до 1750, польською мовою.

3. Університет Банківської Справи у Вроцлаві (Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu). Кращий університет для оволодіння бізнес-спеціальностями, які завжди актуальні.4. Академія Громадських Наук у Варшаві, Лодзі та Кракові (Społeczna Akademia Nauk). Являючись еталоном освіти, тут можна освоїти такі рейтингові напрямки як журналістика та інформатика. Плата також радує — €1286-€1643.Цей список може бути дуже довгим, бо існує ще, як мінімум, 11 вищих навчальних закладів, які можуть відкрити великі перспективи для студентів з України тому, за більш детальною інформацією звертайтеся в наші 26 представництв, в яких фахівці не тільки допоможуть з вибором ВНЗ, але і сприяють вступу в нього, з гарантією в 100%.Отже, хоча Україна поступово впроваджує в свою освітню систему Болонський процес, до рівня польських ВНЗ ще далеко. На поточний момент, краще вибирати університети Польщі, бо це дешево, перспективно та престижно. Навчаючись в РП, Ви не тільки набуваєте якісно нових знань, а й зможете відвідати країни Шенгена, та, навіть, знайти легальний підробіток.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2024 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2024 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини