Чи буде ліквідовано ПДВ-7? Чого варто очікувати в новому році?

8260
Facebook Twitter
Чи буде ліквідовано ПДВ-7? Чого варто очікувати в новому році?

Прочитання даної новини буде корисно абсолютно всім громадянам, які займаються або планують почати бізнес на території РП, оскільки ми розкриємо всі тонкощі, що стосуються ПДВ-7.

З 2016-го року, уряд Республіки Польща запланував проведення реформ щодо введення Єдиного контрольного файлу, метою якого є введення єдиної, формалізованої бази даних, для ведення повної фінансової та бухгалтерської документації в компанії. Багатьох підприємців та бізнесменів вкрай цікавить питання: “Чи будуть нові зобов'язання скасовувати форми ПДВ-7, до яких польські громадяни звикли та використовують їх в даний час?”. З огляду на те, що іноземцям легко будувати власну справу на території польської держави, багатьох нерезидентів країни це питання хвилює не менше, ніж поляків. Тому, прочитання даної новини буде корисно абсолютно всім громадянам, які займаються або планують почати бізнес на території РП, оскільки ми розкриємо всі тонкощі, що стосуються ПДВ-7.

Як виглядає ПДВ-7 на поточний момент?

На сьогодні, всі активні платники податків ПДВ, які щомісяця проводять розрахунки, зобов'язані подати декларацію ПДВ-7 не пізніше 25-го числа кожного місяця, з інформацією про попередній місяць. Тим господарюючим суб'єктам, які вибрали щоквартальне врегулювання, буде оголошена подвійна декларація ПДВ-7К, подана в першому кварталі до 25 квітня, у другому до 25 липня, з третього по 25 жовтня та з четвертого по 25 січня наступного року. На поточний момент, документи надаються до відповідних інстанцій, та приймаються тільки в електронній формі.

Варто відзначити, що, нині SAF не впливає на декларацію ПДВ-7 в тому розумінні, що вона повинна бути завершена в повному обсязі ретельно та всебічно, як і раніше.

Податок на додану вартість та єдиний контрольний файл

Через реформи електронного адміністрування, вже з січня 2018 року, майже всі підприємства, в тому числі і ті, які вважаються мікропідприємством, зобов'язуються щомісяця надавати звіт про реєстрацію ПДВ. Ті громадяни, які вже випробували особливості структури, інформаційну сторону та дані, які знаходяться в ній могли помітити, що, в основному, вони перетинаються з ПДВ-7. Це досить правильне рішення, і, відповідно до інформації, яку надала польська влада, виникла ідея створення Єдиного контрольного файлу. До поточного моменту, передбачається надати докази, для переконання підприємців. З одного боку, дана ідея спростить ведення справ та надання звітності до контролюючих органів. Але, з іншого, необхідно пам'ятати, що платники податків зобов'язані подавати обидва документи, та повинні виявляти особливу обережність, під час їх заповнення.

Дані, які передаються в податкову інспекцію зобов'язані мати послідовність та доповнювати один одного. Особливо це важливо для компаній, які вважали за краще квартальні розрахунки. Записи ПДВ за єдиним файлом контролю повинні надаватися щомісяця, крайня дата — 25-те число. Сума щомісячних даних повинна відповідати тій, яка вказана в ПДВ-7K.

Майбутнє ПДВ-7

На сьогодні, зобов'язання були подвоєні. Однак, це лише заходи для перехідного періоду. За підсумком, Єдиний файл аудиту повинен замінити традиційні декларації ПДВ-7, тому він буде єдиною формою передачі даних в податкові органи. Проведення реформи було заплановано на період з 2016 по 2018 рік. Весь проект скоро буде завершений. Правда, немає чіткої інформації про те, коли зобов'язання зі збірки ПДВ-7 будуть зняті. Цю інформацію необхідно моніторити у повідомленнях Міністерства фінансів. Система оподаткування в Польщі постійно вдосконалюється, що сприяє розвитку підприємництва в цілому

Плануючи організовувати бізнес на території Польщі, варто стежити не тільки за даними змінами, а й іншими законодавчими доповненнями. Хоча, варто зауважити, що всі внесені нововведення тільки полегшують ведення бізнесу в РП, чого не скажеш про нашу Батьківщину.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

28 стипендій на 50% знижку на навчання

Пропозиція

Для всіх учасників UP-STUDY. Бронюйте за собою місце у конкурсі прямо зараз

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини