Можливість відкриття бізнесу в Польщі для студентів

9790
Facebook Twitter
Можливість відкриття бізнесу в Польщі для студентів

Час не стоїть на місці, все змінюється — змінюється і ринок праці. На сьогоднішній день працювати протягом усього життя в одній компанії — це рідкість.

Час не стоїть на місці, все змінюється — змінюється і ринок праці. На сьогоднішній день працювати протягом усього життя в одній компанії — це рідкість. Саме тому, якщо у Вас є власна бізнес-ідея, Ви можете не чекати закінчення навчання або здобуття досвіду в компаніях та відкрити власний бізнес.

Можливість відкриття бізнесу в Польщі

Час не стоїть на місці, все змінюється — змінюється і ринок праці. На сьогоднішній день працювати протягом усього життя в одній компанії — це рідкість. Саме тому, якщо у Вас є власна бізнес-ідея, Ви можете не чекати закінчення навчання або здобуття досвіду в компаніях та відкрити власний бізнес.В першу чергу, визначтесь з найважливішим — з самою ідеєю бізнесу. Не беріться відразу за великі глобальні проекти. Правильно оцініть власні навички, вміння та можливості. Якщо ж поставите перед собою одразу глобальну ціль, наприклад: "стати міліонером за місяць", хоча мета — хороша, але Ви можете розчаруватись та втратити віру в себе ще на самому початку після першої ж невдачі, так як на досягнення такої цілі потрібно витратити чимало часу. Це ж саме стосується і відкриття власного бізнесу — побудуйте свій шлях до успіху з маленьких послідовних цілей, щоб сповна відчути радість перемоги після реалізації кожного кроку.

Якщо ж Ви вже визначились з власною бізнес-ідеєю, знаєте в якому напрямку Ви бажаєте рухатись, обрали вже господарську діяльність, якою плануєте займатись, перед її реєстрацією в Центрі Обліку та Інформації про Підприємницьку Діяльність Ви повинні відповісти собі на такі питання:— Чи хочете Ви користуватися допомогою зовнішньої фірми-посередника?— Чи маєте Ви необхідні знання, підтримку у вирішенні організаційних питань, оформленні службових документів та розрахунків?— Як плануєте займатися господарською діяльністю: самостійно чи плануєте займатися діяльністю разом із кимось?— Яку форму оподаткування хочете обрати (спрощену чи повну)?У разі приватного підприємництва Вам для початку вистачить послуг бухгалтера, місячна оплата якого коливається в межах 100-250 злотих і може зростати разом з обсягом роботи бухгалтера. Рішення про те, чи будете Ви користуватися послугами бухгалтера, чи ні, необхідно прийняти перед реєстрацією самої діяльності, так як вже на цьому етапі необхідно вибрати форму оподаткування. З вибором форми оподаткування Вам зможуть допомогти в Центрі експерти у цій галузі.

Що таке CEiDG-1 в Польщі?

CEiDG-1 в Польщі — це офіційний реєстр підприємців, які є фізичними особами та здійснюють господарську діяльність на території Польщі. Для того, щоб фізична особа могла почати свою підприємницьку діяльність в Польщі, потрібно заповнити та подати заяву в Центр Обліку та Інформації про підприємницьку діяльність, тобто в CEiDG-1. В заяві CEIDG-1 для фізичних осіб, які хочуть займатися господарською діяльністю, одночасно при її заповненні та подачі Ви також заповнюєте (одночасно) кілька інших заяв, в які входять: — заява про надання номеру REGON — заява про надання коду NIP (номер платника податків) — заява про вибір форми оподаткування (за загальними правилами, податок лінійний або карта податкова) — зголошення платника внесків до ZUS (Zakład Ubezpieczeń Społecznych)

Нові правила поширюються лише на студентів денної форми навчання (не вечірньої, заочної). Тобто, якщо іноземець є студентом заочної чи вечірньої форми навчання, то для того, щоб він міг працювати на території Польщі, його майбутній роботодавець зобов'язаний отримати для нього дозвіл на роботу або зареєструвати заяву про намір доручити виконання роботи, незалежно від того, на якій підставі іноземець перебуває в Польщі: по візі або з посвідкою на проживання, отриману у зв'язку з навчанням в Польщі.

Як проходить реєстрація фірми?

Реєстрація приватного підприємництва — це реєстрація Вашої діяльності в Центрі Обліку та Інформації про Підприємницьку Діяльність за допомогою складання заяви CEIDG-1. Заяву можна заповнити online та відправити поштою або безпосередньо заповнити її особисто в Адміністрації міста або Гміні. Однак,зазначаємо, що відправлена електронна заява має бути особисто підписана, тому при прийнятті рішення, яким способом заповнювати заяву CEIDG-1, пам'ятайте, що в будь-якому випадку візиту в установу Ви не уникнете.Для заповнення заяви необхідні наступні дані:— особисті та контактні дані, в тому числі номер NIP і REGON (якщо Ви вже їх маєте);— назва фірми і місце ведення господарської діяльності;— форма діяльності — відповідний код Польської Кваліфікації Діяльності, скорочено PKD;— інформація про обрану форму оподаткування;— Ваші розрахунки з Фінансової інспекцією.

Дана реєстрація підприємницької діяльності в CEIDG-1 є безкоштовною.Ведення власного бізнесу — це шанс перевірити себе і свої можливості, а також дізнатись власні слабкі сторони. Щодня з'являються нові фірми — одним із них судилися злети, а іншим — падіння. Однак, кожна з них буде для її власника найкращим уроком на майбутнє і наукою на все життя. Тому, якщо Ви маєте ідею власного бізнесу, не варто з цим затягувати. Зрештою, кожен бізнес — це ризик. Все залежить від Ваших навичок, вмінь, а також від обставин та локалізації. Якщо Ви підготуєтесь і оберете відповідну галузь — Ви маєте великі шанси на успіх.

ДОКУМЕНТИ, ЯКІ НЕОБХІДНО НАДАТИ ПРИ ОФОРМЛЕННІ:

1. П’ять фотографій 3,5х4,5см; 


2. Прописка (або тимчасова прописка) на території Польщі чи договір оренди житла; 


3. Ксерокопія сторінок закордонного паспорту (3 шт.) – всі сторінки, де є помітки; 


4. Виписка з рахунку польского банку (сума на рахунку має бути не менше 10 000 польских злотих);


5. Страховий поліс (якщо страхування зроблено не в Польщі, то потрібен переклад польською мовою + переклад, завірений у нотаріуса); 


6. Підтвердження з університету, що Ви дійсно є студентом Вузу;

7. Квитанція про оплату за навчання в університеті;


8. Квитанція про оплату державного збору у розмірі 340 польских злотих;


9. Квитанція про оплату карти побиту – 25 злотих.


10. Студентський квиток та його копія.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2025 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини