Автобусом або поїздом до Польщі: чому віддати перевагу?

1915
Facebook Twitter
Автобусом або поїздом до Польщі: чому віддати перевагу?

Дана стаття буде цікавою для всіх людей, яким за будь-якою з перерахованих та інших причин необхідно дістатися до Польщі, оскільки ми розповімо переваги поїздок поїздом та автобусом.

Республіка Польща — сусідня до України держава, яка приваблює наших співгромадян багатьма можливостями. Це нормально, що люди шукають варіанти облаштування більш стабільного побуту. Залежно від віку та потреб, українці їдуть або повністю переїжджають до Польщі з наступних причин: отримання якісного європейського диплома зі справедливою оплатою навчання; придбання додаткових компетенцій або підвищення кваліфікації; відкриття компанії, рестарт бізнесу, працевлаштування за довгостроковим контрактом на роботу мрії, об'єднання з сім'єю та багато іншого. У будь-якому випадку, якщо Ви зважилися на те, щоб тривалий час провести у РП, виникає питання щодо вибору транспорту. Існує думка, що для поїздок за кордон найкраще використовувати авіацію, але це дорого. Проте, на сьогодні, є відмінне сполучення залізницею з декількох міст України, а також з багатьох куточків нашої Батьківщини є маршрути автобусами. Дана стаття буде цікавою для всіх людей, яким за будь-якою з перерахованих та інших причин необхідно дістатися до Польщі, оскільки ми розповімо переваги поїздок поїздом та автобусом.

З України до Польщі з допомогою автобусних операторів

Крім того, що з великих українських міст є безліч рейсових маршрутів, квитки на які можна придбати як у касах автовокзалу, так і у режимі онлайн, наприклад, на сайті busfor.ua, не варто забувати й про приватні рейси та пропозиції від європейських перевізників. Плануючи поїздку, варто промоніторити такого великого німецького оператора, як flixbus, який не так давно поглинув polskibus, та, на сьогодні, пропонує лоукост-поїздки до багатьох міст Європи, але також є рейси в (з) Україну. Щоб розуміти ціновий діапазон, наведемо кілька прикладів маршрутів та ціни на квитки:

  • Зі Львова до Варшави — від 360 грн, до Вроцлава — 560 грн; у Познань — 730.
  • З Києва до Варшави — від 420 грн; до Вроцлава — 750 грн; у Познань — 840.

Розглядаючи середню вартість проїзного квитка на автобус до міст Польщі, фахівці UP-STUDY підкреслюють, що досліджуючи ціни у всіх відомих компаніях, можна сказати, що максимальний поріг досягає 900 грн.

З яких українських міст можна дістатися до Польщі потягом?

На поїздки у РП залізничним сполученням, останнім часом, попит зріс, тому з'явилося й більше пропозицій. Актуальними маршрутами є:

  • Поїзд №67, сполученням з Києва до Варшави, обійдеться близько 1400 грн.
  • Потяги 705/706, 715/716, що прямують з української столиці до Перемишля пропонує квитки, вартість яких знаходиться у діапазоні 520-730 грн.
  • Поїзд 51, зі Львова до столиці Силезії (Вроцлав) — квиток від півтори тисячі гривень.

Варто зауважити, що вибираючи поїздку залізничним транспортом, можна розраховувати на точність час прибуття, оскільки службовці на кордоні максимально намагаються не збивати рейс з графіка.

Підбиваючи підсумки, варто підкреслити, що зараз з України до Польщі можна зручно, комфортно та недорого дістатися будь-яким видом транспорту. Напевно головною запорукою економії є завчасна купівля квитків. Також, якщо є конкретна перевага відповідно до виду транспорту, все ж краще перед покупкою ознайомитися з пропозиціями від різних компаній на необхідну дату, щоб мати можливість вибрати кращий варіант.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 200-300 євро при вступі в Академію Фінансів та Бізнесу Вістула

Пропозиція

Вступайте на осінь 2023 в Академію Вістула та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини