Магістратура в Варшаві. Якою мовою навчатися?

6399
Facebook Twitter
Магістратура в Варшаві. Якою мовою навчатися?

Переваги навчання на тій чи іншій мові кожен визначає самостійно, дана стаття допоможе зосередити увагу на найважливіших аспектах, які необхідно врахувати майбутньому магістру.


Варшава, як будь-яка інша столиця, є культурним, освітнім, адміністративним і бізнес центром Польщі, тому ідеально підходить як для здобуття рівня бакалавра, так і магістра. Вища освіта тут представлена у вигляді 78 ВНЗ, 11 з яких державні університети. Практично всі варшавські установи вищої освіти пропонують програми навчання англійською і польською мовами, вибір залежить від бажання абітурієнта. Переваги навчання на тій чи іншій мові кожен визначає самостійно, дана стаття допоможе зосередити увагу на найважливіших аспектах, які необхідно врахувати майбутньому магістру.

Програми магістратури англійською мовою в Варшаві

Вищі установи Варшави, як і ВНЗ інших міст, останнім часом активно розробляють і просувають програми магістратури англійською мовою, з метою збільшення потоку європейських студентів. Відносно українців, то вибирають ці програми тільки ті студенти, які добре знають англійську мову, підкріпивши знання розмовними навичками, або ті, які раніше досягли ступеня бакалавра англійською мовою. Вибір мови курсу безпосередньо пов'язаний з бажаною спеціальністю. Так, більш доречною буде проходження магістратури англійською мовою при виборі напрямків: міжнародних відносин, міжнародної торгівлі, програмування, туризму, журналістики, інформаційних технологій, банківської справи і схожих. Дійсно, кваліфікований фахівець зі знанням однї зі світових мов буде високо цінуватися на ринку праці.

Магістратура в Варшаві англійською мовою буде дорожчою як в державних, непублічних вищих закладах. Так, вартість англомовної програми магістратури в Варшавському Державному Університеті (UW) по напряму «журналістика та політичні науки» становить €3000 в рік. Трохи дешевше обійдеться друга ступінь освіти на тій же мові в приватних ВНЗ. Наприклад, в Академії Фінансів і Бізнесу Вістула за навчання по напряму «міжнародна торгівля» потрібно внести €2500. Різниця в ціні не значна, але Академія на відміну від (UW), допомагає в організації стажування за кордоном і просуває своїх випускників на міжнародний ринок праці.

Магістратура в столиці польською мовою

Для українських абітурієнтів, безумовно, легше буде навчатися польською мовою. Так як мова досить близька за звучанням і вимовою, то навіть з нуля його можна освоїти за два місяці. Якщо диплом бакалавра було отримано в Україні, до подачі документів можна оволодіти необхідними навичками спілкування за допомогою коротких курсів. Якщо спеціальність магістратури обрана у напрямку соціальних, природничих чи гуманітарних наук, не варто вибирати іншу мову, крім польської. Також, польська — це рідна мова Варшави, що природно, і програм досліджень в рази більше, ніж англійською мовою. Не останнім фактором є і плата за навчання. Магістратура у Варшаві в державному університеті за спеціальністю «філософія і соціологія» обійдеться в €2000, а напрямок «соціальна психологія» в приватній Академії Суспільних Наук передбачає щорічну плату в розмірі €1829.

Отже, незважаючи на мову навчання, яку обере для себе майбутній магістр, освіта буде якісною, диплом — визнаним, робота — перспективною, і вартість при цьому буде нижче щодо європейських ВНЗ. Мову навчання необхідно вибирати виходячи з бажаної спеціальності. Для українських бакалаврів буде простіше навчатися на польськомовних програмах магістратури, так як Польща близька нашим співвітчизникам не тільки в плані мови, але своїми традиціями, культурою і духом.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 200-300 євро при вступі в Академію Фінансів та Бізнесу Вістула

Пропозиція

Вступайте на осінь 2023 в Академію Вістула та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини