ArchaeoBalt — відкриття спадщини регіону Балтійського моря

8188
Facebook Twitter
ArchaeoBalt — відкриття спадщини регіону Балтійського моря

Події реалізуються Гданським університетом спільно з партнерами. Цього тижня організатори запрошують студентів та інших зацікавлених осіб з Польщі та з-за кордону відкрити для себе Grodzisko в Owidz.

Відкриті для жителів та туристів археологічні дослідження у Польщі, Швеції та Данії (прогулянки унікальними археологічними місцями разом з археологом — гідом), лекції з маловідомого минулого Балтійського моря, зустрічі з експертами, фестивалі та ігри — це пам'ятки, підготовлені у рамках одного з найцікавіших проєктів — ArchaeoBalt. Події реалізуються Гданським університетом спільно з партнерами. Цього тижня організатори запрошують студентів та інших зацікавлених осіб з Польщі та з-за кордону відкрити для себе Grodzisko в Owidz. З 8-26 липня 2019 всі охочі будуть запрошені до Фортеці Віслоуйсьце (Twierdzy Wisłoujście).

Спадщина регіону Балтійського моря

У районі південної Балтики існує безліч різноманітних природних та культурних ресурсів, туристичний потенціал яких використовується не повністю. ArchaeoBalt — це проєкт, який реалізується Університетом Гданська, Гданьським музеєм, Університетом Орхуса, Борнхольмським музеєм та Університетом Лунда, який відповідає цим потребам. Університет Гданська є провідним партнером проєкту.

Завдяки проєкту ArchaeoBalt можна відкрити для себе спадщину регіону Балтійського моря, приховану під поверхнею Данії, Польщі та Швеції. Археологічні пам'ятки, реліквії давніх гробниць та укріплених поселень, часто зустрічаються у районах з природною красою. Пошук залишків стародавніх культур — відмінний спосіб активного та сумісного з природою відпочинку. Розвиток нового способу просування культурної спадщини регіону Балтійського моря, дозволить стимулювати та збільшити туризм у регіоні, а також створити новий бренд стійкого, трав'яного та небесного архетуризма.

Деталі проєкту: основні переваги та принципи

ArchaeoBalt проєкт спільно фінансується Європейським фондом регіонального розвитку у рамках Програми Інтеррег Південна Балтика на 2014-2020 (Programu Interreg Południowy Bałtyk 2014-2020). Загальний бюджет становить понад 2 мільйони євро. Термін реалізації проєкту — три роки (з липня 2018 року по липень 2021 року).

У рамках проєкту буде створено мережу археологічних центрів для поширення знань про археологію та розвиток архетуризма. Також буде створено сайт «Віртуальний музей півдня Балтики» з важливою інформацією про спадщину регіону Балтійського моря та його пам'ятки. Організовуються культурні та освітні заходи, такі як фестивалі, ігри, лекції та відкриті археологічні дослідження.

Профіль проєкту у Facebook: https://www.facebook.com/ArchaeoBalt-Towards-Innovative-Green-Blue-Tourism-2481388448572893/?modal=admin_todo_tour

Instagram: https://www.instagram.com/archaeobalt/

Завдяки дослідженням розкопок, буде представлена ​​абсолютно нова картина регіону Балтійського моря. Район метушні, пов'язаний мережами взаємовідносин, видимих ​​у культурі, архітектурі, мистецтві та мові. Археологічна спадщина, хоча і зачаровує та приховує багато таємниць, все ще недооцінюється.

Дослідницький сезон цього року у Гродзіско в Овідзе стане другим в історії Інституту археології та етнології УГ, водгочас це буде перший сезон під егідою проєкту ArchaeoBalt. Два роки тому вже вдалося знайти стелю житлового будинку, який буде перевірений цього року. Це один з двох об'єктів такого типу, виявлених повністю у поселенні в Овідзе. Дослідження буде супроводжуватися серією культурних заходів під назвою «Досліджуй Оуідз» — Discover Owidz, спрямованих на популяризацію спадщини та архетуризма у регіоні Південної Балтики.

Відкриті археологічні дослідження проводилися на ділянці Сорт-Мулд (Борнхольм, Данія) та триватимуть:

  • Фортеці Віслоуйсьце — 8-26 липня 2019 роки;
  • Smørengegård (Борнхольм, Данія) — 2-28 вересня 2019 року,
  • Уппокра (Лунд, Швеція) — 10-5 липня, 2 вересня, 4 жовтня 2019 року.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2025 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини