5 цікавих та незвичайних професій

1708
Facebook Twitter
5 цікавих та незвичайних професій

Якщо Ви хочете змінити роботу на оригінальнішу, обов'язково перевірте, чи підходить Вам одна з наступних професій.

Опитування «Барометр діяльності» у Республіці Польща показує, які професії будуть затребуваними наступного року. Серед них заведено включати такі професії, як будівельник, водій, медсестра або адміністратор програмного забезпечення. Це не означає, що нетипові професії у Польщі повністю відсутні та не створюють хороших перспектив зайнятості. Якщо Ви хочете змінити роботу на оригінальнішу, обов'язково перевірте, чи підходить Вам одна з наступних професій.

ТОП 5 нетривіальних професій, в яких можна реалізуватися себе на польській території

Фахівці центру польської освіти UP-STUDY звертають увагу молодих людей, що шукають напрям до душі, що не тільки айтішники у Польщі та інших країнах Європи можуть добре заробляти. Пропонуємо Вашій увазі перелік нетипових видів діяльності з перспективою гарного заробітку:

  • Coolhunter. Їх наймають торгові компанії, рекламні агентства та інші установи, які проводять різні типи рекламних кампаній. Завдання coolhunter — стежити за настроєм, пов'язаним з конкретним продуктом. Він працює аналогічно так званому таємному покупцеві, збираючи думки про продукт або тенденції від людей в їх оточенні. Не потрібно мати соціологічну освіту, щоб виконати цю незвичайну роботу. Coolhunters не працюють самі по собі, вони лише збирають інформацію «у полі» та передають її для подальшого аналізу. Вони повинні залишатися анонімними та не показувати, що діють від імені компанії.
  • Альпіністська медсестра. Всупереч видимості, людина у цьому положенні не виконує свої обов'язки у горах, та при цьому вона не медсестра у строгому сенсі цього слова. Медсестра-альпініст піклується про хворі дерева, про їх гілки та пагони, обрізає їх, формує, лікує та захищає від шкідників. Це небезпечна робота, виконувана на значних висотах. Тому, щоб займатися цією цікавою професією, любові до природи недостатньо, але мобільність, фізична сила, здатність справлятися з важкими ситуаціями та, звичайно ж, відсутність страху висоти та відкритого простору — це більш, ніж до речі. Варто пам'ятати, що для роботи у таких умовах необхідно тренуватися та отримувати кваліфікацію. Крім того, медсестра-альпініст повинна мати вчений ступінь в області охорони природи, лісового господарства, ботаніки або суміжних дисциплін.
  • Спеціаліст з телебанкингу. Це, безсумнівно, одна з професій майбутнього. Телебанкінг, також відомий як електронний банкінг, охоплює різні види послуг дистанційного банківського обслуговування (здійснюється за межами стаціонарного відділення банку з використанням комп'ютера, телефону та інших пристроїв). Основне завдання фахівця з телебанкингу — відстежувати, аналізувати та поліпшувати контактний шлях між клієнтом банку та відділенням. Спеціаліст розробляє стратегії, які роблять доступ до послуг простішим та привабливішим для клієнтів.



  • Тестувальник ліжка. Іноді назви професій викликають недовіру. Чи є насправді люди, яким деякі компанії платять за сон? Виявляється, так. Тестер ліжка є одним з найдивніших завдань, тому що велика частина роботи виконується під час сну, тому фахівець навіть не підозрює про це. Тільки після пробудження він оцінює якість сну у певному місці та відправляє звіт до компанії, яка користується його послугами. У звіт повинні бути включені враження. Тестери ліжок в основному працюють у готелях та на виробників меблів. Серед вимог — відсутність протипоказань для здоров'я (постільний тестер не може страждати від хвороб, які ускладнюють засипання!), а також навички маркетингу та світлове перо.
  • Тестер водних гірок. Першим випробувачем водних гірок у світі став британський студент Себастьян Сміт. Компанія, яка найняла його, наказала йому подорожувати світом та оцінювати слайди відповідно до чітко визначених критеріїв (наприклад, рівень задоволення). На даний час тестери працюють у компаніях, що виробляють обладнання тільки для аквапарків або парків. Вони покликані оцінювати не тільки задоволення від катання на гірках, але й безпеку об'єктів, тому — це відповідальна робота, яка поєднує у собі приємне та корисне.

Отже, якщо Вас не влаштовує поточне місце зайнятості, або Ви ще шукаєте свій шлях, зверніть увагу на запропонований перелік. Можливо, одна з професій стане вибором, який Ви шукали все життя. Проте, пам'ятайте, попри те, що деякі професії здаються елементарними, та не вимагають особливих навичок, це не так, кожна із запропонованих потребує того, щоб професіонал, який займається конкретною справою мав вищу освіту у певній галузі, а іноді й високу фізичну підготовку.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

28 стипендій на 50% знижку на навчання

Пропозиція

Для всіх учасників UP-STUDY. Бронюйте за собою місце у конкурсі прямо зараз

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини