Дистанційна робота в IT — це норма. Де вчитися на айтішника у Польщі?

1576
Facebook Twitter
Дистанційна робота в IT — це норма. Де вчитися на айтішника у Польщі?

Чи є віддалена робота для айтішників нормою? Де краще вчитися на фахівця ІТ-сфери у Польщі? Які тенденції польського ринку праці? На ці та інші важливі питання Ви знайдете відповіді у статті.

ІТ-фахівці є однією з професійних груп, які мають найбільшу популярність на ринку праці. У цій галузі ми маємо справу з «ринком працівників», на якому компанії борються за кращих кандидатів. Тому крім привабливої зарплати можуть запропонувати додаткові бонуси, такі як можливість віддаленої роботи. Важко точно визначити масштаби цього явища, але експерти, безумовно, спостерігають стійку тенденцію до зростання в останні роки. Тут багато що залежить також від внутрішніх правил в окремих компаніях та країни, з якою прибула дана особа. Чи є віддалена робота для айтішників нормою? Де краще вчитися на фахівця ІТ-сфери у Польщі? Які тенденції польського ринку праці? На ці та інші важливі питання Ви знайдете відповіді у статті.

Як йдуть справи з дистанційною зайнятістю у сфері ІТ у Польщі та у світі?

Більшість польських компаній, яким віддають перевагу молоді українці з дипломом ВНЗ Польщі, як і раніше вважають, що працівник, який є в офісі, більш ефективний та дієвий. Іноземні компанії, навпаки, відкритіші для віддаленої роботи. Все більше людей вирішують обрати таку модель з самого початку співпраці.

У деяких випадках компанія може вибрати, щоб працівник виконував свої обов'язки повністю поза офісом, фізичної присутності не потрібно. Програміст, що виконує віддалену роботу, працює вдома, однак це робиться після його попередньої адаптації. Однією з моделей роботи є повна реалізація співробітника в офісі (1-3 місяці), а потім, після набуття взаємної довіри та знайомства один з одним, можлива віддалена робота на повну ставку.

Дистанційна робота — Java програміст, тестер, адміністратор

Специфіка галузі сприяє віддаленій ІТ-роботі. У цьому випадку та, зокрема, щодо програмних посад, практично всі обов'язки можуть виконуватися поза офісом. Якщо співробітник отримує весь віддалений доступ до інструментів, що використовуються у повсякденній роботі, присутність в офісі не є необхідним. Можливі внутрішні зустрічі, що відбуваються відеоконференцією.

Попри переваги обох сторін, більшість компаній як і раніше вимагають, щоб співробітник знаходився в офісі хоча б кілька днів на тиждень. Так він може мати прямий контакт зі своїми товаришами за командою.

В ІТ-галузі популярна розбивка: 4 дні на тиждень для стаціонарної роботи та 1 день для віддаленої роботи. Зі збільшенням стажу роботи кількість часу, яку людина може працювати віддалено, часто збільшується. Точні положення, що стосуються віддаленої роботи, регулюються договором, укладеним компанією зі співробітником.

IT спеціаліст — робота вдома у будь-який час

Все більше компаній, попри профіль бізнесу, також пропонують співробітникам можливість виконувати свої обов'язки у гнучкому графіку. З 8-16 або 9-17 відвідування офісу не потрібно. Однак стандартизований робочий час все ще популярний в ІТ-індустрії. Це пов'язано з тим, що більша частина роботи у галузі ІТ заснована на тісному співробітництві з командою. Тому було б важко розвиватися, якби кожен учасник працював у будь-який час.

Говорячи про те, де у Польщі краще вчитися на факультеті «Інформатика», фахівці центру польської освіти UP-STUDY рекомендують звернути увагу на Академію Вістула, Вроцлавський університет бізнесу, Академію суспільних наук, Університет менеджменту, Університет банківської справи у Познані та інші обрані ВНЗ про які можна отримати інформацію у компанії.

Підсумовуючи, зауважимо, що загальна оцінка співробітників щодо віддаленої роботи позитивна. Найбільшою перевагою є зручність, економія часу та грошей, пов'язана з відсутністю необхідності їздити в офіс або легким поєднанням професійних обов'язків з особистим життям. Проте, буває, що після періоду віддаленої роботи співробітники відчувають необхідність повернутися до роботи на місці в офісі та безпосередньо у команді. Що стосується локації навчання, краще вибрати один з обраних приватних польських ВНЗ, що дозволяють отримати знання на високому рівні з лояльною платою за навчальний рік.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2024 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2024 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини