Зважилися взяти кредит у Польщі? Права та обов'язки сторін

5576
Facebook Twitter
Зважилися взяти кредит у Польщі? Права та обов'язки сторін

Існує багато сценаріїв, тому є ймовірність того, що настане день, коли буде потрібно використовувати швидку позику. Але, перш ніж приймати рішення, варто знати, які права та обов'язки кожної зі сторін.

Позика може бути корисною, та це стосується не тільки українців, а й жителів європейських держав. Студенти польських університетів, чиї ряди активно поповнюються нашими співвітчизниками, можуть понести непередбачені витрати. Наближаються канікули, та студенти вирішили відвідати та вивчити іноземні держави з метою відпочинку та культурного збагачення? Існує багато сценаріїв, тому є ймовірність того, що настане день, коли буде потрібно використовувати швидку позику. Але, перш ніж приймати рішення, варто знати, які права та обов'язки кожної зі сторін.

Право на інформацію, яке мають всі позичальники у Польщі

Законодавча підтримка, на яку має право кожен клієнт кредитних компаній, пов'язана з доступом до інформації про короткострокову зацікавленість. Кредитор повинен надати деталі, пов'язані з типом кредиту, терміном дії або датою погашення. Це основа для роздумів про співпрацю з кредитною компанією. Якщо клієнт не може отримати доступ до перелічених пунктів, або важливих даних подібного роду, краще шукати іншого кредитора.

Як перевірити потенційного кредитора?

Через Інтернет, а точніше, деякі портали, можна знайти багато цінної інформації. Одним із прикладів якісних порталів є https://chwillowki.pl, що пропонує інформацію про кредити та компанії, які їх надають.

Тут громадяни та нерезиденти країни зможуть знайти все, що найбільш важливо, про різні типи позик до платні (без облікових даних, у режимі он-лайн, для боргів, без BIK та інше), компанії, що пропонують фінансову допомогу (повний опис умов компанії плюс всі контактні дані), включаючи поради та форум. Варто перевірити цю сторінку, перш ніж підписувати кредитний договір та переконатися, що зроблений правильний вибір.

Розірвання договору, — на яких умовах?

Кожен позичальник може передумати та більш того, йому не потрібно вказувати причину рішення. Однак важливо дотримуватися періоду виведення коштів, який становить 14 днів з дати підписання зобов'язання. Щоб негативне рішення набрало чинності, потрібно заповнити декларацію про відмову від договору, та отримати її разом з договором. Однак, якщо у позичальника не буде цього документа, то йому не варто турбуватися, необхідно подивитися в Інтернеті та знайти шаблон для такої декларації.

Фахівці UP-STUDY рекомендують завжди мати на увазі те, що, написавши декларацію та відмовившись від послуг компанії, клієнт не обтяжується більш ніякими витратами. Коли він подає заяву про відставку, також необхідно віддати гроші позики. Час для цього становить менш ніж 30 днів. Також варто пам'ятати, що кредитор буде стягувати відсотки за період, протягом якого використовувалися позикові кошти, тому чим раніше повернутий борг, тим краще.

Може трапитися, що у клієнта буде необхідна кількість, щоб повернути кошти швидше. Тоді можна розплатитися раніше, та закон про споживче кредитування дає таке право. Однак, кредитор повинен пам'ятати, щоб вказати у договорі, чи збирає він комісію з погашенням боргу до терміну, встановленого у договорі. Це пов'язано з тим, що споживач, який виплачує кредит достроково, повинен нести витрати за зарплатою — пропорційно періоду, в якому він використовував гроші. Навіть перед підписанням контракту рекомендується перевірити, чи буде дострокове погашення хорошим рішенням.

Підбиваючи підсумки, варто підкреслити, що знання прав корисно у будь-якій ситуації, але коли справа доходить до грошей, це питання набуває особливої ​​важливості. Тому краще бути у курсі того, що підписується, щоб потім не шкодувати про рішення. На ринку Польщі багато кредитних компаній, тому, якщо щось не подобається в одній, можна перевірити, як це виглядає в інших фірмах.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Закриття набору 2024 - ОНЛАЙН День відкритих дверей

Пропозиція

Відвідайте ОНЛАЙН День відкритих дверей та дізнайтеся як встигнути вступити на осінь 2024

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини