Кредит для студентів Польщі

8550
Facebook Twitter
Кредит для студентів Польщі

Стаття буде актуальна для абітурієнтів та студентів польських університетів, оскільки, ми розповімо про можливість отримання кредиту на освіту у Польщі, а також, позики у польських банках для інших цілей.

Абітурієнтам з амбіціями, прагматизмом та далекосяжними цілями не особливо імпонують вітчизняні установи вищої освіти, оскільки, після отримання диплома їх очікує безперспективність. Дивлячись на це, вони всіма силами прагнуть здобувати вищу освіту в країнах Європи. Гідним варіантом, який пропонує отримати європейський високоякісний диплом з помірною оплатою за навчальний рік є Республіка Польща. Крім того, що вартість навчання нижче, ніж в будь-якій країні Європейського Союзу, існує ймовірність отримання освітнього кредиту. До слова, в Україні, тільки кілька банків практикують таку банківську послугу, а процентна ставка робить її недоцільною. Стаття буде актуальна для абітурієнтів та студентів польських університетів, оскільки, ми розповімо про можливість отримання кредиту на освіту у Польщі, а також, позики у польських банках для інших цілей.

Чи дають кредити польським студентам?

Що стосується освітнього кредиту, для навчання в польських вищих закладах, то його отримати можна. Правда, є умови, які підійдуть не кожному.

Найважливішою є вікове обмеження, умовою якого є початок використання кредитних коштів та навчання, до досягнення двадцятип'ятирічного віку.

За кредитним польським договором, при подачі заяви не враховується тип структури (державна чи приватна), а також, форма навчання (стаціонарна, заочна). Потрібно обов'язково вказати обрану структуру, довідку про зарахування на платне відділення та суму, в яку обійдеться навчання. В першу чергу розглядаються заявки від кандидатів, які перебувають у скрутному матеріальному становищі. Максимальний термін погашення кредиту становить 6 років.

Почати виплату кредиту потрібно, після двох років навчання, виплачується відповідно розрахованої в договорі суми, яка складається з відсотків та тіла кредиту. Всі виплати розраховані таким чином, щоб вносити їх 10 місяців в році щомісяця, а два місяці мати кредитні канікули. Середня місячна плата становить 600 злотих.

Скільки злотих можна взяти в кредит студенту?

Про те, яку суму можна взяти в заставу у банку, студенту польського вищого навчального закладу можна судити, виходячи з цілей кредитування.

Якщо мова йде про освітній кредит, то сума залежить від того, яка загальна вартість навчання, за весь освітній термін. Що стосується кредитування на особисті потреби, по-перше, потрібно мати PESEL та тимчасову прописку.

Максимальна сума, на яку може розраховувати студент польського ВНЗ — це 6800 злотих, приблизно 1600 євро. Він видається тільки студентам стаціонарної форми навчання, які досягли повноліття.

Якщо мова йде про кредит на квартиру, який зважився оформити студент, то, за законодавством РП, маючи 60% вартості обраної житлової площі, можна оформити іпотеку на відсутню суму під 5% річних.

Те, що кредитування студентів на території РП існує — дуже добре, але, як і у будь-якій державі, процентні ставки з'їдають левову частину коштів, тому, потрібно звертатися до банків лише у крайньому випадку. Якщо потрібні кошти на навчання, тоді варто спробувати свої сили в завоюванні гранту або стипендії. Також, завдяки трьом вільним дням в навчальному тижні, вільно можна знайти підробіток, що, власне й роблять європейські студенти.

Роблячи висновки, спеціалісти UP-STUDY підкреслюють, що в РП добре розвинена система кредитування не тільки резидентів країни, а й іноземних громадян. Головним є легальне перебування на території країни, наявності мельдунек та PESEL. Студенти теж не обмежені в такій банківській послузі та мають можливість отримати освітній кредит, оформити іпотеку та взяти в борг на особисті потреби.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Закриття набору 2024 - ОНЛАЙН День відкритих дверей

Пропозиція

Відвідайте ОНЛАЙН День відкритих дверей та дізнайтеся як встигнути вступити на осінь 2024

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини