Зміна теми дипломної роботи — як це зробити?

10019
Facebook Twitter
Зміна теми дипломної роботи — як це зробити?

У даній статті ми покажемо, як змінити тему бакалаврської роботи, тому її варто прочитати кожному учневі будь-якого з польських університетів, попри кваліфікаційний рівень та форму власності вищого навчального закладу.

Будь-яке завершення навчання для досягнення освітньої кваліфікації передбачає написання дипломного проекту, та в університетах Республіки Польща, які так часто вибирають українці та інші іноземці, це також передбачено. Вибір теми дипломної роботи — одне з найскладніших рішень студента у період здобуття вищої освіти. Іноді буває, що ступінь бакалавра або магістра не пов'язана з інтересами учня ВНЗ взагалі, тому хочеться змінити її після затвердження університетським керівництвом. Зміна предмета дипломної дисертації — нелегке завдання, але можливе. У даній статті ми покажемо, як це зробити, тому її варто прочитати кожному учневі будь-якого з польських університетів, попри кваліфікаційний рівень та форму власності вищого навчального закладу.

Вибір предмета дипломної роботи

Як згадувалося вище, правильний вибір теми дипломної дисертації зробити не просто. При прийнятті рішень у цьому випадку необхідно враховувати область, котра викликає цікавість, а також наявність джерел — зрештою, завдяки їм вдасться створити науковий текст. Якщо правильно налаштувати критерії, вдасться уникнути необхідності міняти тему. Фахівці центру польської освіти UP-STUDY особливо підкреслюють, що до вибору теми, як і до її заміни, потрібно ставитися з усією серйозністю справи, оскільки йти на поводу примх студента ніхто не буде.

Тема дипломної роботи: як їх вибирають, стверджують та чи можна замінити?

Академічний персонал, який курує бакалаврат чи магістратуру ввіреної групи, зазвичай надає цілий семестр для того, щоб кожен студент мав можливість підібрати тему дипломної дисертації. Після цих кількох місяців, вимагається подання підписаної декларації, в якій вже є особисті дані та первинна назва наукового тексту. Після цього, документи направляються до університетського керівництва, де цей предмет затверджується. Часто трапляється так, що учні все ще не впевнені в області, в якій вони хотіли б проводити дослідження, тому пишуть що-небудь, щоб виконати службові обов'язки. Це закінчується тим, що пізніше виникає необхідність заміни теми, яка вже була розглянута. На щастя, у польських університетах є можливість зробити це за допомогою додатка.

Заявка на зміну теми дипломної роботи

Щоб змінити тему дипломної роботи, студенту потрібен спеціальний додаток, який повинен бути переданий віце-декану. Як правило, ці типи документів можна завантажити з веб-сайту університету, в якому відбувається навчання. Після друку додатку, його потрібно заповнити індивідуальними даними, такими як ім'я, прізвище, номер групи, назва курсу, рік навчання. Потім вноситься освітньо-академічний ступінь, а також ім'я та прізвище заступника декана, та інформація про попередню та нову тему дипломної роботи. Це все, що необхідно зробити, проте варто згадати про особистий підпис та підпис промоутера у нижній частині програми. Оскільки написаний додаток надходить на ім'я декана, доведеться чекати позитивного розгляду з боку університетського керівництва.

Підбиваючи підсумки, варто обов'язково підкреслити, що написання бакалаврської та магістерської роботи — трудомісткий та відповідальний процес, та якщо Ви розумієте, що не подужаєте обрану тему досліджень, або вона буде обтяжливою, оскільки не викликає інтерес, краще її змінити, поки це ще можливо. При написанні дипломної роботи може трапитися так, що у студента виникне необхідність або бажання піти на піклування іншого семінариста (наукового керівника). У цій ситуації варто знати про існування можливості для зміни промоутера, з якою Ви можете ознайомитися у нашій недавній статті: «Додаток, який допоможе студентам польських ВНЗ, котрі бажають змінити наукового керівника».

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний курс польської мови

Пропозиція 900 грн/місяць 0 грн

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте курс польської мови 50-100 годин безкоштовно

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини