Економія та знижки під час навчального року. Як зберегти бюджет студентам польських ВНЗ?

8087
Facebook Twitter
Економія та знижки під час навчального року. Як зберегти бюджет студентам польських ВНЗ?

Подивіться, що ми знайшли для Вас зараз, та завдяки представленим порадам, з'явиться можливість відкласти на здійснення мрії або покупку чогось дійсно гідного.

Новий навчальний рік у повному розпалі не тільки в Україні, але й у Республіці Польща, куди так часто мігрують наші співвітчизники з метою придбання якісного європейського диплома з лояльною платою за період навчання. У кожного студента польського ВНЗ (як резидента, так і іноземця) вже неодмінно є попередні плани на рік, які включають не тільки пункти щодо навчальних досягнень та подорожей, а й щодо економії. Це важливе для учнів університетів завдання, правильно забезпечити свій бюджет та подбати про відповідні знижки, які дозволять значно заощадити на щоденних витратах. Подивіться, що ми знайшли для Вас зараз, та завдяки представленим порадам, з'явиться можливість відкласти на здійснення мрії або покупку чогось дійсно гідного.

Що може врятувати учнів польських ВНЗ від розорення бюджету?

Якщо підійти до цього питання ґрунтовно, то виходить, що економити можна на багатьох речах. Почнемо з квартири — ціни на гуртожитки, навіть у великих польських містах, все ще не дуже високі та варіюються від 400 до 600 злотих, залежно від того, чи проживає студент самостійно або разом з сусідами у двомісному номері. Також, фахівці UP-STUDY рекомендують не відкидати варіант оренди житла спільно з декількома людьми. Сусіди по кімнаті ділять всі рахунки та платять за місце у кімнаті — тому плата стає дуже прийнятною. До речі, ті студенти, які вступають з нашою компанією можуть розраховувати на безкоштовний підбір житла. Наші пропозиції з оренди завжди нижче ринкової ціни, водночас, батьки можуть залишатися спокійними за дітей, оскільки наші фахівці стежать за тим, щоб житло надавалося на вигідних умовах, а у разі казусу, блискавично підшукують заміну.

Що далі? На щастя, студентський квиток дає учням університетів РП знижку 50% на громадський транспорт (для разових квитків, місячних та навіть квартальних проїзних). Обов'язковою умовою є чинна легітимація, яка підтверджується за допомогою успішного складання сесії.

Що ще можна зробити з метою економії або отримання знижки? Вартість їжі, телефону, інтернету, а також бюджет для невеликих задоволень, прогулянки з друзями — всі ці статті, при грамотному підході можуть забирати мінімальну кількість коштів. Закуповувати продукти можна у великих супермаркетах дискаунтерах або через онлайн-покупки з доставленням додому та знижками для постійних клієнтів. Телефонний зв'язок з найбільш прийнятним для студентів тарифом — PLAY, напевно вдасться заощадити. Інтернет через оптичне волокно в Orange зі смугою пропускання 100 Мбіт/с може бути отриманий за 59,99 злотих на місяць. Також є хороші пропозиції від UPC. Якщо розділити невелику суму за підключення до мережі з сусідами по квартирі (кімнаті), вийде недорого.

Додаткові способи економії

Завжди можна зберегти для нового навчального року старі речі, канцелярія та інші предмети. Також пам'ятайте, що у більшості пабів та барів Польщі можна отримати більш дешеве пиво «студент» — просто потрібно запитати про цю опцію у бармена. Деякі ресторани (наприклад, Сфінкс або Марке) також надають дисконт при показі свого студентського посвідчення. Не забудьте завантажити додаток для знижок на послуги та покупки, а також на використання знижок при онлайн-покупках.

Підбиваючи підсумки, хотілося б підкреслити, що у цілях економії можна шукати знижки на придбання бакалійних товарів, готувати дешеві, але корисні обіди, а також користуватися всіма пільгами, які доступні студентам польських університетів.

Пам'ятайте, що з таких продуктів, як буряк, картопля, цибуля, крупи та рис, можна приготувати справжнє диво, а придбати їх можна за низькою вартістю у мережах дискаунтерах. Також, щоб покрити поточні витрати, студенти ВНЗ Польщі можуть підробляти під час навчання, тим самим не тільки поліпшуючи матеріальне становище, а й набуваючи безцінного практичного досвіду.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2025 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини