Оренда житла у Варшаві для студента. Гуртожиток або квартира?

13004
Facebook Twitter
Оренда житла у Варшаві для студента. Гуртожиток або квартира?

Стаття буде цікава всім абітурієнтам через те, що ми розглянемо переваги та недоліки проживання в гуртожитках та на орендованих квартирах.

Вибрати здобуття вищої освіти у варшавському ВНЗ Республіки Польща — вдале рішення через те, що столиця є центровим містом в науці, дослідженнях, бізнесі. Але, яке б місто Ви не обрали, навчаючись поза Батьківщиною, перед Вами постане питання про вибір місця проживання. Часто, іноземні та іногородні студенти прагнуть отримати місце в гуртожитках державного або недержавного типу. Іноді, сама ідея жити серед студентської гущі здається кошмаром, та хочеться вивчити додаткові матеріали своєї професії в тиші та спокої. Кожному потрібні свої умови. Стаття буде цікава всім абітурієнтам через те, що ми розглянемо переваги та недоліки проживання в гуртожитках та на орендованих квартирах.

Особливості проживання в гуртожитку

Умови в приватних та державних спільних оселях практично не відрізняються, головне — тут є все необхідне як для життя, так і для навчання. Крім основних меблів (стіл, стілець, шафа, книжкова полиця), тут є кабельний або вайфай інтернет. Санітарний вузол один на блок (при блочній системі), або загальний на цілий поверх. Є кухня, оснащена необхідним, а також читальна кімната. Плюси: допомога товаришів по навчанню та в побуті, доступна вартість (до 130 євро за місяць), часто, близьке розташування до університету, та, що особливо зручно — прописка. Явними мінусами є зайвий шум, неможливість обирати локацію, відсутня можливість усамітнитися, ну і безапеляційним недоліком виступає постійний брак вільних місць.

Переваги та недоліки орендованої квартири

Звичайно, особиста справа кожного, де йому подобається жити, але обираючи між загальним житлом та квартирою, яку можна зняти або самостійно, або з людьми, які Вам імпонують, то багато хто воліє саме другий варіант. Основними перевагами визначаються:

  • можливість вибору локації;
  • вибір обсягу житлової площі;
  • підбір цін та умов, які підійдуть саме Вам;
  • організація побуту без стороннього втручання.

Насправді, якщо грамотно підійти до вибору потрібної квартири та району, а також запропонувати співжиття кільком друзям або однокурсникам, можна платити навіть менше, ніж у гуртожитку, при цьому проживати у більш комфортних умовах, з відсутністю шуму та суєти.

Чому приділити увагу, орендуючи квартиру?

Потрібно звертати увагу на платежі, які оплачуються при наймі житла, та на дзільницю міста. Запам'ятайте, околиця — не повинна асоціюватися з тим, що погано, просто це не під самим ВНЗ. Але, завдяки тому, що в Польщі добре розвинена транспортна система, а маршрути йдуть за графіком, з точки А в точку Б витрачається мінімальний час. Що стосується платежів, то звертайте увагу на чинш, який включає податок на нерухомість, відрахування до фонду ремонту будинку, ліфта, домофона, оплату за утилізацію відходів та стоків, та інші не комунальні платежі, подбайте, щоб вони не лягли на Вас. Серед різновидів найманого житла можна виділити такі типи, з середніми цінами у Варшаві:

  • оренда місця в кімнаті — 300-500 злотих на місяць.;
  • оренда кімнати — мається на увазі проживання на одній території з господарями, тільки в окремій кімнаті. Вартість складає 500-700 зл/міс;
  • однокімнатна квартира — 1300-1800 злотих;
  • квартира студія (кавалєрка). Залежно від ремонту та віддаленості від центру від 1800 до 2700 злотих;
  • двокімнатна квартира, також залежить від параметрів, та знаходиться в діапазоні 1600-4000 зл/місяць.

Підсумовуючи, фахівці UP-STUDY помічають, що, якщо Ви маєте вибір між гуртожитком та квартирою (а частіше його немає через обмеженість місць в першому), тоді все лише на Ваш розсуд, та особисті переваги. Любите вчитися в компанії, жити весело, серед великої кількості людей, тоді гуртожиток для Вас. Якщо подобається затишок, створений власними руками, навчання в тиші з чашкою какао, тоді навіть орендованої кімнати досить, щоб придбати кут на час навчання.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Закриття набору 2024 - ОНЛАЙН День відкритих дверей

Пропозиція

Відвідайте ОНЛАЙН День відкритих дверей та дізнайтеся як встигнути вступити на осінь 2024

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини