Ви орендуєте квартиру у Польщі? Цю інформацію повинен знати кожен студент орендар!

2644
Facebook Twitter
Ви орендуєте квартиру у Польщі? Цю інформацію повинен знати кожен студент орендар!

Ви прибули на навчання до Польщі та необхідно вирішити питання з місцем проживання? Така ситуація виникає у більшості українців, які вирішили отримувати кваліфікацію в одному з ВНЗ РП. Про це ми й поговоримо у даній статті.

Ви прибули на навчання до Польщі та необхідно вирішити питання з місцем проживання? Така ситуація виникає у більшості українців, які вирішили отримувати кваліфікацію в одному з університетів Республіки Польща. Не варто хвилюватися, але до справи потрібно підійти з усією серйозністю. Письмовий та докладний договір оренди, протокол надання та приймання, перевірка орендодавця та орендаря, умови повернення депозиту — список формальностей, які повинні бути заповнені при оренді квартири, та це ще не повна його версія. Інтереси власника у максимальному ступені гарантують можливість орендної плати, якщо він хоче уникнути суперечок у майбутньому. У свою чергу, орендареві необхідно обов'язково перевірити право власника на використання приміщень. Про це та інші деталі ми поговоримо у даній статті.

На що необхідно звертати увагу першочергово?

При прийнятті рішення про оренду квартири, як власник, так і орендар повинні виконати ряд формальностей. Наймання пов'язане з певним ризиком з обох сторін. Власник повинен мати на увазі, що орендар може не платити вчасно або пошкодити квартиру. Орендар повинен захищати себе від нечесних або неетичних ситуацій. Чим детальніше та точніше умови контракту визначаються з обох сторін, тим більша ймовірність уникнути проблем пізніше. Нагадаємо, що ті студенти, які віддали перевагу вступу з компанією UP-STUDY, можуть розраховувати на безкоштовний підбір житла за вигідною вартістю та на хороших умовах. Це збереже нерви учнів та їх батьків, а також допоможе відчути себе у безпеці.

Говорячи про наймання квартири, зауважимо, що найголовніше — це договір оренди, який обов'язково повинен бути виконаний у письмовій формі.

У такому контракті повинні бути враховані всі докладні домовленості, зокрема: розмір орендної плати, додаткові витрати, які повинен оплачувати орендар, тобто комунальні послуги, електрику, воду та газ. Простежте, щоб не комунальні платежі (чинш) входило до витрат орендодавця.

У письмовому договорі оренди вказується період застосування, а також обставини, при яких такий договір може бути скорочений або припинений. Крім того, документ повинен містити угоду про суму та терміни орендних платежів, відсотки за затримку, методи обліку засобів масової інформації, розміри й умови повернення депозиту, та інші домовленості, наприклад, хто відповідає за ремонт приміщень. Чим більше деталей включено у договір оренди, тим краще.

Інші документи, які необхідні при оренді житла

Другий важливий документ — протокол передачі обслуговування. Він повинен містити інформацію про стан лічильників (електрика, газ, гаряча та холодна вода), які будуть використовуватися для розрахунків з власником приміщення, а також перелік обладнання та докладний опис стандарту квартири.

За висновком контракту, основа для підтвердження достовірності та ідентичності обох сторін. Господар має право запросити підтвердження особи та перевірити дані, котрі у ньому містяться. Він також може перевірити, чи був документ відправлений до бази даних з обмеженими документами. Якщо власник квартири хоче перевірити фінансову надійність орендаря, він також може попросити свідоцтво про доходи.

Орендар також має ризик, тому він повинен перевірити, чи має особа, з якою він укладає договір, право розпоряджатися приміщеннями.

На підставі земельного та іпотечного реєстру, орендар повинен перевірити, чи є особа, з якою він укладає договір оренди, власником квартири або чи має він інший законний статус, що дозволяє здавати житло, наприклад, кооперативне право на майно.

Отже, щоб уникнути проблем, корисно використовувати допомогу консультанта або брокера з нерухомості, який не тільки допоможе знайти орендаря або відповідну квартиру, але й заповнити всі формальності, перевірити достовірність сторін та підготувати всю документацію. Цей варіант слід розглянути особливо тим, хто вперше орендує квартиру. У свою чергу, студенти, що вступають з UP-STUDY, можуть бути повністю впевнені у тому, що документи орендодавця та квартира будуть у належному стані, а ціна на оплату житла буде найбільш прийнятною.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Останні місця - Вступ на осінь 2024 зі знижкою 50%

Акція 499 євро 250 євро

Останні місця - Вступ на осінь 2024 зі знижкою 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини