Житло в Польщі під час навчання. Де жити студентові?

7042
Facebook Twitter
Житло в Польщі під час навчання. Де жити студентові?

Дана стаття буде актуальна для українців, абітурієнтів з СНД та іншим іноземцям, яким потрібна довгострокова оренда житла через те, що будуть розглянуті ціни на житло, та особливості додаткових платежів.

Абітурієнти з закордону, вступивши до вищого навчального закладу Республіки Польща, прагнуть потрапити в гуртожиток, адже за вартість в 130 євро, будуть забезпечені всі умови для комфортного проживання. Але, охочих жити в гуртожитку багато, а місця в обмеженій кількості тому, доводиться шукати інші доступні варіанти. Найімовірнішим є оренда кімнати або квартири. В такому випадку є дві новини для всіх квартиронаймачів: мала ймовірність потрапити на аферистів, але, великий шанс переплатити, якщо не вдатися до суті кожного пункту контракту. Дана стаття буде актуальна для українців, абітурієнтів з СНД та іншим іноземцям, яким потрібна довгострокова оренда житла через те, що будуть розглянуті ціни на житло, та особливості додаткових платежів.

Де шукати житло? Типи орендованого житла

Звичайно, кожен студент, який вже вступив в установу вищої освіти та оформив національну візу категорії D, повинен володіти польською не нижче рівня В1. Але, може бути, що абітурієнт обрав англомовну програму, тоді він ще не володіє мовою на належному рівні. Або інша ситуація, навіть рівня В1, або В2 мало, щоб вести переговори з орендодавцем, а тим більше розібратися в тонкощах контракту. Тому, якщо сумніваєтеся, що подужаєте пошук квартири без сторонньої допомоги, тоді краще скористайтеся послугами ріелтора. До речі, якщо Ви вступаєте в один з п'ятнадцяти рейтингових ВНЗ з компанією UP-STUDY, розраховуйте на нашу підтримку у вирішенні квартирного питання, та можливість обрати одну з декількох пропозицій, або отримати безкоштовний підбір житла, нижче за ринкову вартість. Серед різних орендованих житлових площ, варто виділити наступні:

1. Окрема кімната. Тип оренди, при якій Ви заселяєтеся до господарів. Вартість у Варшаві від 150-200 євро за місяць, у Вроцлаві — до €160.2. Кавалєрка (однокімнатна квартира). Тут можна комфортно облаштуватися одному дорослому, або непогано освоїтися двом студентам. Вартість залежить від міста, та обраного району. У спальному районі Варшави — €400, в інших містах — €350.3. Двокімнатні — це доступний та комфортний варіант для студентського життя, бо ціна не набагато відрізняється від однокімнатної, але тут може жити четверо студентів, та поділити плату порівну, яка становить €425, в спальних районах.4. Трикімнатні — від 2100 злотих.Вартість може відрізнятися на 100-250 злотих, залежно від близькості до центру, пам'яток, транспортної розв'язки та безпеки.

На що звертати увагу при довгостроковій оренді?

Таке дійсно трапляється досить часто в Польщі, що обумовлена ​​одна сума, а після першої оплати вона виявляється в півтора-два рази більше. Мабуть, Ви не обговорили оплату чинша. З комунальними — все зрозуміло, до них відноситься опалення, газ, водопостачання, світло та стоки. Але, що стосується платежу під назвою «чинш», і хто зобов'язаний його оплачувати? Сzynsz — це не фіксована сума, яку потрібно оплачувати щомісяця за ремонт ліфта, обслуговування окружної території та домофона, податок на нерухоме майно, та інші платежі такого типу. Тому, будьте дуже уважні, адже чинш може іноді обходиться дорожче, ніж плата орендодавцю.

Отже, завдяки тому, що ринок нерухомості Польщі динамічно розвивається, існує ймовірність обрати саме той варіант, який Вам найбільше підходить. Правда, на відстані найняти квартиру на тривалий термін — дуже складно, адже хороші варіанти не застоюються, а орендодавці не хочуть почекати й кілька днів, щоб продемонструвати Вам свої апартаменти. Тому, розраховуйте на те, що шукати житло доведеться за фактом, та будьте пильні, підписуючи договір, щоб не довелося платити більше обумовленої суми.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2024 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2024 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини