Жабки будуть відкриті у неділі. Мережа знайшла спосіб обійти заборону на торгівлю

14045
Facebook Twitter
Жабки будуть відкриті у неділі. Мережа знайшла спосіб обійти заборону на торгівлю

Мережа «Жабка» перетворюється у поштові відділення, як повідомляє портал handloscihandlowe.pl. Це означає, що її магазини будуть офіційно відкриті у неділі з урахуванням заборони на торгівлю.

Мережа «Жабка» перетворюється у поштові відділення, як повідомляє портал handloscihandlowe.pl. Це означає, що її магазини будуть офіційно відкриті у неділі з урахуванням заборони на торгівлю. Такі зміни вирішать проблему закупівель для деяких жителів Республіки Польща, але викликають обурення у інших підприємців. Проте всі дії відповідають закону, тому претензії не можуть бути прийняті.

З березня, коли закон, що обмежує торгівлю у неділю, вступив в силу, були відкриті тільки ті «Жабки», в яких господар або член його сім'ї стояли за прилавком. Тепер всі мережеві магазини можуть працювати, причому — офіційно, згідно з юридичними нормами.

Служба «Комерційні новини» інформує про те, що з середи 25 квітня мережеві франчайзі отримали наклейку з написом «поштовий об'єкт», який наносять на двері магазинів.

Статус відділення пошти у магазинах «Żabka» є результатом контрактів, укладених з поштовим оператором, та працює у мережі з 2012 року. Як пояснює прес-служба «Жабки», поточний статус безпосередньо пов'язаний з розширеним контрактом, укладеним з поштовим оператором у 2015 році. Ці контракти були укладені у зв'язку з початком надання окремих поштових послуг та були широко поширені раніше. Останнім прикладом є розширення співпраці з Poczta Polska у минулому році.

Однак представники мережі, до яких звернувся money.pl, заперечують, що введення поштових послуг прямо зараз було направлено на те, щоб обійти заборону на торгівлю. Вони нагадують, що контракти з поштовими операторами діють ще з 2012 року.

Такий прийом буде сміливим, але законним

Пункти приймання — це не єдині місця, які можна відкрити у неділю. Закон також дозволяє працювати у колишньому режимі пекарням, кондитерським фабрикам, заправним станціям, точкам флористики, магазинам зі свічками та квітами для кладовищ, сувенірним крамницям та пресі. З заборони виключаються торговельні точки на залізничних станціях.Навіть той момент, що посилки є маргінальною сферою діяльності, такі заклади можуть бути відкритими у неділю з урахуванням заборони.Статус «поштового відділення» дозволить кожному співробітнику стояти за прилавком, а не тільки власником або членом його сім'ї. Відсутність необхідності працювати на особистій основі може спонукати франчайзі (з 5000 мережевих точок, 3 тисячі працюють у системі франчайзингу), відкривати двері магазинів у вихідний день.

Żabka: Це не спроба обійти заборону

Прес-службі мережі було поставлено питання про те, чи є яка-небудь стурбованість з приводу того, що Національна інспекція праці накладе санкції на франчайзі, які доручають роботу іншим людям, а також чи не є такий метод спробою обійти закон? На що була отримана відповідь наступного змісту: «Оскільки статус поштових відділень Żabka отримано за угодою з поштовим оператором декількох років тому, та положення Закону недвозначно, не можна говорити про« спробу обійти заборону »».Франчайзі, як підприємці, можуть використовувати всі можливості для бізнесу, які відповідають чинному законодавству. Тому, немає причин, за якими легітимна діяльність може викликати заперечення з боку контролюючих органів, як повідомляє мережа, яка раніше доручила підготовку юридичного аналізу, щоб розвіяти сумніви щодо цієї теми.Можливість роботи у неділю — це не тільки бонуси, але, перш за все, більш високий оборот (бо клієнти, які не здатні здійснювати покупки у дисконтних магазинах, повинні піти до невеликого магазину по сусідству) та зміцнення позиції магазинів на місцевих ринках.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Закриття набору 2024 - ОНЛАЙН День відкритих дверей

Пропозиція

Відвідайте ОНЛАЙН День відкритих дверей та дізнайтеся як встигнути вступити на осінь 2024

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини