ZERO PIT для молоді у 2020 році

7848
Facebook Twitter
ZERO PIT для молоді у 2020 році

Хочете знати, як застосовується полегшення для молодих людей? Кому це було адресовано? Які умови використання допомоги? Як використовувати можливості знижок на практиці? Про це Ви дізнаєтеся, прочитавши надану новину.

Zerowy PIT dla Młodych — одна з найгучніших податкових реформ у Республіці Польща на рубежі 2019 та 2020 років. Незабаром правила повинні бути "перевірені" на практиці з урахуванням щорічного податку на додану вартість. Хочете знати, як застосовується полегшення для молодих людей? Кому це було адресовано? Які умови використання допомоги? Як використовувати можливості знижок на практиці? Про це Ви дізнаєтеся, прочитавши надану новину.

Кому була адресована реформа?

PIT dla Młodych — це дійсно полегшення, яке буде використано платниками прибуткового податку (фізичними особами), що відповідають певним критеріям, встановленим законодавцем. Програма була адресована у першу чергу наймолодшим учасникам ринку праці, тобто молоді до 26 років, серед яких чимало студентів локальних університетів. Крім того, ці особи (платники податків) повинні отримувати доходи з певних джерел, тобто:

  • трудових відносин;
  • кооперативних трудових відносин;
  • службових відносин;
  • самостійної зайнятості;

Ліміти знижок — PIT 2019 та PIT 2020

Законодавець вирішив ввести другу умову, на додаток до суб'єктивного визначення групи платників податків, які можуть використовувати PIT для молоді. Він ввів відповідний ліміт, щоб присвятити допомогу найбіднішим. Тому був введений ліміт у сумі, що дорівнює податковому порогу, тобто в еквіваленті суми 85 528 злотих доходу за весь податковий рік. До цієї межі доходи молодого платника податків у PIT online 2020 (https://www.e-pity.pl/pit-online) будуть звільнені від оподаткування.

Варто, однак, відзначити, що реформа була введена вже у поточному 2019 році. То що ж робити платнику податків для PIT 2019? У цей момент законодавець ввів пропорційний річний ліміт, вказуючи на те, що залишилося 5 з 12 місяців (з серпня по грудень 2019 року), та тому він (ліміт) буде знижений. Таким чином, встановивши свій PIT онлайн на 2019 рік, платник податків може скористатися пільгою у розмірі 35 636,67 злотого.

За замовчуванням сума ліміту звільнення поширюється на всі бази доходів.

Як використовувати практичне полегшення?

За оцінками Міністерства фінансів, до 2 мільйонів платників податків отримають вигоду від нової податкової пільги. Вона буде доступна в усіх формах розрахунку PIT. Це означає, що платник податків зможе скористатися знижкою для молоді, як шляхом подання податкової декларації традиційним способом, так і в електронному вигляді (наприклад, PIT онлайн). Правила набули чинності з 1 серпня 2019 року, тобто при розрахунку у поточному році платник податків зможе застосовувати податковий кредит до доходів, отриманих з 1 серпня 2019 року. Однак слід пам'ятати, що пільга з податку на додану вартість для молоді, як правило, не звільняється від інших податків, ніж прибутковий податок. Це означає, що не змінюються, наприклад, зобов'язання з оплати ZUS та NFZ — якщо вони існують.

Можливості фінансової допомоги для молоді

Згідно з коротким звітом, підготовленим міністерством, з приблизною місячною зарплатою у розмірі 2250 злотих (тобто мінімальною заробітною платою за роботу у 2019 році), платник податків може заощадити близько 1592 злотих на рік. У разі зарплат на рівні прогнозу середньої винагороди на 2019 рік (4765 злотих), це дозволить заощадити до 4 261 злотого на рік. Для максимально можливої винагороди у межах ліміту, тобто 7127,33 злотого, платник податків може отримати максимальну річну суму у 6768 злотих. Отже, слід очікувати, що при її використанні молоді люди дійсно зможуть відчути фінансову різницю тому, безумовно, варто пам'ятати про полегшення при роботі над PIT online 2020.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Закриття набору 2024 - ОНЛАЙН День відкритих дверей

Пропозиція

Відвідайте ОНЛАЙН День відкритих дверей та дізнайтеся як встигнути вступити на осінь 2024

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини