Заявка на роботу — чим вона відрізняється від резюме та коли її відправляти

2588
Facebook Twitter
Заявка на роботу — чим вона відрізняється від резюме та коли її відправляти

«Заявf про прийняття на роботу» - цей документ проінформує роботодавця про можливості працевлаштування та покаже мотивацію, ініціативу та бажання досягти цілей у рамках організації.

Щоб знайти роботу мрії, недостатньо відповідати на оголошення. Якщо Ви шукаєте роботу у певному місці, іноді краще зустрітися з роботодавцем. Щоб зайняти перспективну вакансію, потрібно направити пропозицію до компанії, тобто написати так звану «Заяву про прийняття на роботу». Цей документ проінформує роботодавця про можливості працевлаштування та покаже мотивацію, ініціативу та бажання досягти цілей у рамках організації.

Заявка на роботу та супровідний лист

Заява про прийняття на роботу здається збігається із супровідним листом. Хоча метою обох документів є прийняття на роботу, вони виконують різні завдання. Основна відмінність полягає у тому, що, на відміну від листа, кандидат подає заявку за власною ініціативою, а не у відповідь на вимогу. Може трапитися, що заявка надійде на пізнішій стадії прийняття на роботу, коли початкові формальності з роботодавцем вже встановлені.

Як написати прохання про прийняття на роботу?

В Інтернеті можна знайти зразки документів або конструктори для створення заяви про прийняття на роботу. Однак варто їх готувати самостійно. Як і в інших статтях, для неї є правила, яких необхідно дотримуватися, а також набір інформації, що вимагає внесення. Заява про прийняття на роботу повинна бути в офіційній формі, докладена до резюме та супровідного листа. Документ повинен бути побудований таким чином, щоб займати до половини сторінки, а у деяких випадках — до трьох четвертих сторінки формату А4.

Заявка на роботу — шаблон

Фахівці центру польської освіти UP-STUDY звертають увагу на те, що відповідно до загальноприйнятих принципів, заявка повинна включати таку інформацію як:

  • місце та дата, які повинні ставитися у верхньому правому куті;
  • особисті, адресні та контактні дані, повинні бути розміщені зліва, нижче місця та дати;
  • назва компанії, та її адресні дані, які повинні бути вказані праворуч;
  • заголовок заяви, в якому слід вказати тему та мету листа, а саме: «Заявка на роботу» — він повинен бути вирівняний посередині, що додає офіційного виду;
  • формальний зміст документа, що містить опис посади та мотиви, якими керується автор, а також інформацію про досвід та кваліфікацію, що привертають його до роботи на цій конкретній посаді у компанії;
  • документ повинен бути заповнений підписом, який повинен бути справа;
  • останній рядок може включати список вкладень, якщо такі є.

Як і в інших офіційних документах, перед подачею заяви роботодавцю слід перевірити, чи не містить вона орфографічних та пунктуаційних помилок та написана вона впорядковано. Також важливо, щоб заявка на роботу мала естетичну форму.

Підсумовуючи, зауважимо, що потрібно вказати адресу електронної пошти, яка буде включати прізвище та ім'я. Дивні адреси або псевдоніми можуть знищити можливість працевлаштування. Документ повинен бути розбірливим, зрозумілим та продуманим. Пам'ятайте, що документ вплине на те, як рекрутер сприйме Вашу особистість. Приділіть йому час для створення образу, який буде позитивно сприйнятий. Врахуйте, що якщо заява про прийняття на роботу не перетворюється у пропозицію у перший час, не варто панікувати. Можливо той, хто його представляє, запам'ятався, та рекрутер повернеться до заяви при продовженні набору персоналу до компанії. Викладену інформацію варто врахувати не тільки фахівцям, але і студентам польських університетів, оскільки їм потрібно буде готувати подібні заяви, підшукуючи стажування або підробіток.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 200-300 євро при вступі в Академію Фінансів та Бізнесу Вістула

Пропозиція

Вступайте на осінь 2023 в Академію Вістула та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини