З України до Польщі. Чи легко здійснити переведення в польський ВНЗ?

7385
Facebook Twitter
З України до Польщі. Чи легко здійснити переведення в польський ВНЗ?

Не всім молодим людям вдається правильно підібрати установу вищої освіти з першого разу. Головне, що варто розуміти, в разі, якщо Вам не подобається університет, в якому було розпочато навчання, не варто там залишатися.

Не всім молодим людям вдається правильно підібрати установу вищої освіти з першого разу. Головне, що варто розуміти, в разі, якщо Вам не подобається університет, в якому було розпочато навчання, не варто там залишатися. Також, якщо під час навчання з'явилася впевненість, що ця освітня структура не здатна надати Вам такі можливості та перспективи, на які розраховували, знову ж таки, варто міняти ситуацію та вибирати щось інше. На сьогодні, вітчизняні ВНЗ можуть підійти не всім: високі ціни, вихід лише на вітчизняний ринок праці, присутність корупційних схем та інші недоліки навряд чи здатні задовольнити. Хорошою альтернативою служать установи освіти Республіки Польща, про що ми більш детально поговоримо в даній статті.

Як здійснити перехід з університету України в польський ВНЗ?

Звичайно, варто набратися терпіння, оскільки, українські освітні установи не люблять відпускати своїх студентів, та, бували прецеденти, коли керівництво створювало перешкоди, у вигляді затримання видачі необхідних академічних документів. Сама процедура не є складною і передбачає не так багато процесів. По-перше, потрібно вибрати один з польських університетів, який підходить згідно з Вашими особистих параметрів та має ту спеціальність, на яку передбачається переведення. По-друге, завдяки тому, що в освітні установи Польщі можна вступати з будь-якого (зимового або літнього) семестру, не потрібно чекати нового навчального року, а процедуру починати, як тільки будуть готові документи. По-третє, відкривати національну польську візу категорії D та збирати речі на навчання в нову країну до європейських перспектив.

Найважливіше, що та плата, яку стягують польські ВНЗ в співвідношенні з тим рівнем знань та перспектив не може зрівнятися з іншими країнами, тому, вони є дуже привабливим для українських студентів.

Які необхідно мати документи, при переведенні?

1. Академічна виписка студента з вітчизняного університету, яка підтверджує пройдену навчальну програму та кількість набраних кредитів.

2. Атестат зрілості, а також, додаток до нього з перекладом в присутності польського присяжного.

3. Довідка з медичного закладу за формою 086-у. Це стандартний мед.документ, який необхідно надати при вступі до будь-якого ВНЗ. Також, для тих, хто здійснює перехід в медичний освітній заклад, потрібно отримати додатково довідку про вакцинацію проти Гепатиту В.

4. Кольорові фотографії в кількості шести штук. Стандарт, як на національну візу, розмір 35*45 мм.

5. Внутрішній та закордонний паспорти з копіями всіх сторінок, на яких є позначки.

Всі документи можуть бути передані з допомогою інтернету, а, вже після зарахування необхідно всі оригінали надати приймальній комісії.

Студенти, які ще мають сумніви з приводу переведення з українського освітнього закладу в польський, можуть ознайомитись з перевагами навчання в РП:

— європейський диплом, який котується у всіх індустріально розвинених державах;

— швидке працевлаштування, після отримання диплома;

— отримання досвіду іноземних викладачів;

— можливість отримувати стипендію або вчитися за доступну вартість;

— шанс відвідувати міжнародні конференції.

Підсумовуючи, фахівці UP-STUDY підкреслюють, що на сьогодні, українські студенти все частіше переводяться до польських ВНЗ, якщо не вступили туди спочатку. Не варто переживати, що не вдасться виконати перехід, адже, по суті, складного нічого немає. Процес виглядає стандартним чином, правда, найкраще переводитись на початкових курсах, щоб не відчувати різниці в предметах.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 150-200 євро при вступі у Вроцлавську Академію Бізнесу

Пропозиція

Вступайте на осінь 2024 у Вроцлавську Академію Бізнесу та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини