Як отримати національну польську візу у Харкові?

7201
Facebook Twitter
Як отримати національну польську візу у Харкові?

У цій статті ми дослідимо питання про придбання візи українськими студентами на частину періоду навчання, та специфіку консульства Польщі у Харкові.

Сьогодні, польська освіта, що славиться високим рівнем викладання, стала доступною для українських студентів. Республіка Польща спростила умови вступу для іноземних абітурієнтів, що послужило збільшенню кількості наших співвітчизників у ВНЗ Польщі. Проте зарахування українських студентів до польських навчальних закладів — це тільки один з кроків назустріч отриманню європейської освіти. Після того, як студенту прийде повідомлення про прийняття до польського ВНЗ, виникає наступне питання, як отримати візу для навчання у Польщі. Тому, у цій статті ми дослідимо питання про придбання візи українськими студентами на частину періоду навчання, та специфіку консульства Польщі у Харкові.

Чим відрізняється консульство від посольства?

Не кожен може з легкістю дати чітку відповідь на це питання. Однак фахівці UP-STUDY радять Вам розібратися у ньому для того, щоб знати за якими питаннями краще звернутися до консульства, а за якими до посольства. Нижче, ми розглянемо, яка все-таки існує різниця між ними:

— посольство є дипломатичним представництвом, яке знаходиться на території іншої держави. Його основні завдання — вирішення політичних/державних питань, інформування своєї держави про стан справ у країні перебування. Консульство — установа, яка займається вирішенням цивільних питань в іноземній країні та інших різних проблем юридичних/фізичних осіб;

— посольство може бути тільки одне та обов'язково знаходитися у столиці країни перебування. Кількість консульств на території закордонної держави є необмеженою;

— посольство може перебувати у країні тільки при наявності спеціальної угоди, а для генерального консульства такі умови не обов'язкові.

Процедура отримання національної візи у Харкові

Генеральне консульство РП у Харкові охоплює 7 адміністративних областей України — це Сумська, Полтавська, Харківська, Запорізька, Донецька, Дніпропетровська та Луганська. Тому, якщо Ви проживаєте в одній із цих областей, то сміливо можете вирушати у Харків, та оформляти студентську візу. Помилково вважати, що спочатку слід зібрати весь список певних документів, а потім уточнювати вільну дату подачі документів у харківському консульстві РП. Для більш швидкого та грамотного процесу оформлення візи, перш за все, необхідно зареєструватися на офіційній сторінці консульства. Далі слід:

— заповнити електронну візову анкету латинськими літерами — внести особисту інформацію про себе, мету візиту, контактні дані;

— після заповнення, Вам на вибір будуть запропоновані вільні дати для запису;

— вибирати зручну дату для подачі документів, та роздрукувати візову анкету, яку потім Ви повинні взяти з собою до консульства;

— зібрати необхідний перелік документів. Інформація про докладний список вказана на сайті консульства.

Варто звернути увагу, що оформлення довгострокової візи є безкоштовною послугою, за винятком експрес-візи. Також, студенти звільняються від сплати консульського збору у розмірі 35 євро.

У висновку, ми можемо відзначити, що українським студентам, котрі збираються на навчання до польських університетів, слід оформити довгострокову національну візу. На отримання студентської візи до Польщі впливає правильно зібраний пакет документів, грамотне їх оформлення та знання специфіки роботи консульства. У цьому випадку, підійдіть серйозно до цього питання та детально вивчіть всю необхідну інформацію.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 150-200 євро при вступі у Вроцлавську Академію Бізнесу

Пропозиція

Вступайте на осінь 2024 у Вроцлавську Академію Бізнесу та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини