З якими поточними питаннями доводиться стикатися першокурсникам в університетах Польщі?

8685
Facebook Twitter
З якими поточними питаннями доводиться стикатися першокурсникам в університетах Польщі?

У цій статті ми розглянемо з якими нагальними справами та питаннями доведеться зіткнутися українцям першого року навчання в університетах Польщі.

Молоді українці, які бажають розвивати свій трудовий та особистий потенціал у більш стабільній європейській державі, відправляються отримувати професію до Республіки Польща. Це не тільки поїздка слідом за знаннями, а й цікава подорож, яка допоможе налагодити дружні та корисні контакти, набути досвіду взаємодії у колективі та інші навички. Проте, як перед будь-яким відправленням до незвіданого, потрібно підготуватися до потенційних небезпечних або надзвичайних ситуацій. Навчання у Польщі відрізняється від вітчизняної системи, та українським випускникам шкіл треба бути готовими до того, що доведеться адаптуватися практично до кожного аспекту, починаючи від графіка занять та їх формату, закінчуючи принципом оплати комунальних та не комунальних платежів. То з якими ж нагальними справами та питаннями доведеться зіткнутися українцям першого року навчання в університетах Польщі? Це ми детально висвітлимо у даній статті.

Що першокурсникам польських університетів потрібно знати про навчання?

По-перше, освітній рік починається не з першого вересня, а з початку жовтня, причому дати іноді можуть бути зміщені у залежності від конкретної структури навчання. Насамперед проходить інавгурація навчального року. Також у цей час студенти першого курсу звертаються до бібліотеки для оформлення читацького квитка. Важливо не упустити питання отримання легітимації. Студентський квиток, він же легітимація видається кожному учневі конкретної освітньої структури. У своєму чинному стані він дає можливість отримати знижку на покупку проїзного талона у громадському транспорті, а також зниження вартості у лабораторіях, музеях, кінотеатрах та деяких інших установах. Продовжити термін дії можна за допомогою успішного складання сесії.

По-друге, обов'язково потрібно (якщо з яких-небудь причин не було це зроблено раніше) пройти реєстрацію у системі IRK. Саме створивши акаунт у цій системі можна стежити за графіком занять, вибирати додаткові програми, реєструватися на дисципліни, контролювати успішність, стежити за новинами ВНЗ та багато іншого.

По-третє, коли настає перша сесія, та наздоганяє стрес та страх провалу, потрібно заспокоїтися та усвідомити, що у польських ВНЗ не виганяють у разі не складання предмета або всього курсу. У кожного студента буде як мінімум дві спроби у спеціально відведений час, котрі виділяються для поліпшення результатів.

Які питання, пов'язані з побутом потрібно вирішити до, або відразу приїхавши на навчання до РП?

Багато іноземців орендують житло ще до початку навчального року, щоб мати можливість вибирати більш прийнятний варіант. Якщо Ви цього не зробили, підшукуючи житло приїхавши, звертайте особливу увагу під час підписання контракту на те, хто буде платити не комунальні платежі, такі як різні податки та платежі до фондів. Також слід визначитися з вибором супермаркетів для закупівель, адже так Ви зможете харчуватися якісними продуктами, не витрачаючи при цьому захмарних сум.

Студентам, які приїхали з України або інших країн СНД доречно відразу розібратися у системі придбання квитків на громадський транспорт, оскільки процес кардинально відрізняється, а за безквитковий проїзд доведеться заплатити значний штраф.

Підсумовуючи, фахівці UP-STUDY підкреслюють, що навіть попри те, що у перший час треба буде владнати багато питань, процес адаптації проходить швидко, після чого наступають веселі студентські будні. Може у тих учнів, які прийняли рішення навчатися за кордоном, буде більше турбот, але це окупиться сповна. До речі, абітурієнти, що вступають з нашою компанією, у разі непередбаченої ситуації, завжди можуть звернутися до служби UP-SUPPORT, де кваліфіковані співробітники підкажуть оптимальний вихід або нададуть слушну пораду.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

28 стипендій на 50% знижку на навчання

Пропозиція

Для всіх учасників UP-STUDY. Бронюйте за собою місце у конкурсі прямо зараз

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини