Які перспективи навчання у Польщі?

996
Facebook Twitter
Які перспективи навчання у Польщі?

Дана стаття допоможе молодим людям розставити крапки над І, тим самим роблячи свідомий вибір на користь якісної освіти

Українці, відійшовши від стереотипного мислення, вже звикли до думки про те, що вчитися за кордоном — перспективно, у деяких країнах — доступною та комфортно. Говорячи про закордон, найчастіше мова йде про університети Республіки Польща. Кожна з освітніх установ цієї європейської держави навчає значний відсоток українців та інших іноземців, які зробили вибір на користь ефективного навчання та швидкого професійного розвитку. Але ті молоді люди, які лише приймають рішення про країну навчання, не можуть повною мірою усвідомити, що криється словами: «перспективи навчання у Польщі». Зважаючи на це, дана стаття допоможе молодим людям розставити крапки над І, тим самим роблячи свідомий вибір на користь якісної освіти.

Можливості, які відкриваються перед студентами польських університетів під час та після навчання

Фахівці центру польської освіти UP-STUDY звертають увагу молодих людей на те, що багато що залежить від університету та країни походження абітурієнта. Що це означає? Поляки, що вступають до державних ВНЗ, можуть розраховувати на пільгове відділення, а також просування з боку структури до місцевих підприємств. Водночас як іноземцям з дипломом публічної установи потрібно буде поневірятися у пошуках роботи, це при тому, що навчаючись на платному відділенні, вартість року у півтора-два рази вище, ніж у приватних університетах. На перевагу такій ситуації стає навчання іноземців у польських приватних (міжнародних) установах. Розглянемо, які саме перспективи вони здатні запропонувати нашим землякам та особам, котрі приїхали на навчання з інших країн:

  • індивідуальний підхід до кожного студента. У непублічних ВНЗ менші потоки учнів, а це значить, що викладачі можуть приділити більше уваги молодим людям, які вимагають ретельнішого пояснення теми або предмета. Таким чином, знання будуть краще засвоєні та у майбутньому послідовно використані на практиці;
  • широкий спектр можливостей набуття практичного досвіду. По-перше, всередині університетів проводяться практичні заняття, лабораторні та інші дослідження, які допомагають зрозуміти, як отримані знання застосовуються на практиці. По-друге, структури часто організовують відкриті семінари, бізнес-зустрічі, форуми та інші заходи, на які запрошуються експерти профільних напрямків, котрі діляться досвідом та передовими ідеями щодо специфіки розвитку у конкретній галузі. По-третє, щоб досягти максимуму під час навчання у плані набуття досвіду, студенти можуть влаштуватися на стажування, яке запропоноване навчальною структурою, так і на те, котре їм більше до душі;

  • зручний графік навчання, який можна поєднувати з роботою на неповний день або підробітком. Після 2015 року студенти стаціонарної форми навчання можуть працювати без обмеження за часом і необхідності оформлення додаткових дозволів (це стосується іноземців). Викладачі приватних ВНЗ не перешкоджають поєднанню студентами роботи з навчанням, більш того, прихильно ставляться до раннього виходу на ринок праці, головне, щоб це не заважало успішності;
  • розвиток в інтернаціональному середовищі, міжнародний обмін і шанс перейняти іноземний досвід. Приватні ВНЗ більшою мірою багатонаціональні, що дозволяє розширити кругозір, а іноді й підтягнути знання мови. Програми міжнародного обміну дозволяють виїхати на навчання, строком до року в різні куточки світу. Ну, а закордонний досвід можна отримати навіть в стінах Альма-матер, оскільки часто непублічні університети запрошують викладачів з ВНЗ інших країн.

Підсумовуючи, зауважимо, що польські установи освіти можуть відкрити перед студентами з-за кордону багато можливостей. Правда, не всі ВНЗ Польщі однаково хороші для нерезидентів. Щоб вибрати кращий університет конкретно для Вас, звертайтеся в будь-яке представництво UP-STUDY, де кваліфіковані експерти з багаторічним досвідом не тільки нададуть повний спектр посередницьких послуг в процесі надходження, але допоможуть знайти житло і відкрити візу.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний курс польської мови

Пропозиція 900 грн/місяць 0 грн

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте курс польської мови 50-100 годин безкоштовно

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини