Метод Пенні або як польським студентам уберегти свій бюджет?

1138
Facebook Twitter
Метод Пенні або як польським студентам уберегти свій бюджет?

Що робити, щоб заощадити кілька злотих з початком навчального року? Студенти польських університетів, серед яких великий відсоток українців, мають свої секрети, та ми поділимося ними у статті.

Ціни на квартири, гуртожитки, продукти та предмети першої необхідності, а також побутові дрібниці ростуть з року у рік. Джерела появи грошей у студентських портфелях, найчастіше, обмежені, а витрати перевищують наявний дохід. Що робити, щоб заощадити кілька злотих з початком навчального року, не викликаючи значного скорочення студентського бюджету? Студенти польських університетів, серед яких великий відсоток українців, мають свої секрети, та ми поділимося ними у статті.

Новий навчальний рік розпочався. Повернення з відпустки, кінець солодкої ліні, зустрічі з давно втраченими друзями та, звичайно ж, нові витрати. Попри іронічний факт, що навчання у Польщі безкоштовне, кожен студент знає, скільки коштує придбання знань.

Способи економії для студентів університетів РП, які дозволять не відмовлятися від звичок

Фахівці UP-STUDY звертають увагу на те, що як локальні, так і іноземні студенти польських ВНЗ, — це, найчастіше, прагматичні молоді люди, які прагнуть раціонально використовувати наявні кошти. Зважаючи на це, велика частина учнів, навіть у разі повного матеріального достатку, вчаться не витрачати зайвих грошей, накопичуючи їх для вищої мети: подорожі, розвиток стартапа, запуск малого бізнесу, покупка житла або якісного автомобіля. Пропонуємо розглянути елементарні правила, що сприяють схоронності бюджету:

  • Ведення щоденника. Купіть блокнот, заповніть два поля: прихід та зняття. Можливо, ця ідея здається старомодною, адже щомісяця можна отримати виписку у банку, але добре мати список доходів та витрат. Чому? Якщо Ви почнете витрачати надто багато, це стане помітно та вдасться контролювати список витрат.
  • Не платіть карткою. Розраховуючись карткою, Ви можете витратити більше. Відповідно до принципу, очі не бачать, не шкодує серце, роблячи покупки без готівки, даючи продавцеві картку, Ви не дивуєтесь тому, скільки дійсно витратили. Інша справа, коли Ви тримаєте у руці паперову банкноту. «Stłułotówka» здивує Вас та змусить задуматися, чи дійсно обрані потрібні предмети покупки.

  • Робіть розумні покупки. Не купуйте непотрібні речі. Якщо у Вас 5 пар якісних джинсів, то замість покупки чергової, подумайте про те, що ці кошти краще відкласти. Шукайте знижки та акції. Це доведе, що Ви можете бути економним та мудрим, не тільки плануючи, але й витрачаючи лише на потрібні речі. Покупки робіть рідше та більше. Краще у супермаркетах або великих магазинах, де є всі продукти, які цікавлять. Ви не тільки заощадите час, але й побачите на касі, що рахунок буде набагато нижче, ніж, якщо отоварюватися щодня у місцевому магазині.
  • Гуляй, використовуйте сітібайки або інший вид альтернативного транспорту. Замість того, щоб чекати на автобусній зупинці міського транспорту та витрачати час без користі, можна прогулятися. Ви не замерзнете або впадете у замішання, тільки наситити киснем тіло та трохи порухаєтеся. Можна витратити зекономлені гроші не на спонсорство MPK. Крім економії (квитки на місто стають дорожче), Ви поліпшите фізичну форму, фігуру та колір обличчя.
  • Готуємо вдома. Замість пабів, ресторанів, бістро та фаст-фудів, почніть готувати вдома. Мало того, що Ви будете знати, що їсте, Ви будете їсти те, що дійсно хочете. Мережі дискаунтерів пропонують широкий асортимент продуктів хорошої якості, а блоги та канали на YouTube навчать хитрощів приготування ситної та корисної їжі з простих інгредієнтів.

Підсумовуючи, варто підкреслити, що вчитися економити варто кожній молодій людині, що знаходиться далеко від батьків, адже вміння правильно розпоряджатися наявними засобами — це запорука майбутнього успіху. Студенти університетів РП мають різні знижки, що дає ще один шанс не розорити бюджет. Водночас, самі підприємливі учні польських ВНЗ, крім методів економії, підшукують варіанти поповнення гаманця, що є найкращою моделлю поведінки, що гарантують успіх у різних напрямках.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний підбір житла у Польщі

Пропозиція 0 грн

Компанія UP-STUDY пропонує абітурієнтам, які вступають на осінь 2024 безкоштовний пошук житла у Польщі.

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини