Скільки тестувальник заробляє в Польщі без досвіду і скільки після підвищення?

7593
Facebook Twitter
Скільки тестувальник заробляє в Польщі без досвіду і скільки після підвищення?

Де отримати затребувану ІТ-професію? На який заробіток може розраховувати початківець тестувальник в Польщі? На ці та інші питання Ви отримаєте відповіді, прочитавши цю статтю.

Десятки пропозицій про роботу на веб-сайтах з підбору персоналу щомісяця, заробіток, аналогічний винагороді програмістів, швидке просування по службі зі значним збільшенням, і до всього цього - набагато нижчий поріг для входу в галузь. Попит на тестувальників автоматизації настільки високий, що компанії навіть наймають людей без досвіду. ІТ-індустрія славиться не тільки високими доходами, а й швидкими темпами просування. Ще 10 років тому шлях від «молодшого» до «старшого» програмісту зайняв би в середньому 11 років. Сьогодні, на думку експертів з центру польської освіти UP-STUDY, цей час скоротилося більш ніж наполовину - до 5 років. Де отримати затребувану ІТ-професію? На який заробіток може розраховувати початківець тестувальник в Польщі? На ці та інші питання Ви отримаєте відповіді, прочитавши цю статтю.

Винагорода, на яке можуть розраховувати тестери на старті кар'єри

Тестери програмного забезпечення досягають однаково вражаючих результатів. За даними сайту Wynagrarzenia.pl, середня загальна зарплата молодших тестувальників автоматизації (так званих «юніорів») становить 5000 брутто злотих / місяць (з трудовим договором). Це непогано, якщо припустити, що мова йде про людей, які займають нижчі посади в цій професії, часто без досвіду, які тільки починають в галузі. Варто враховувати, що поряд з просуванням досвідченого тестувальника автоматизації (так званого «середнього рівня») відбувається збільшення більш ніж на 50% - в середньому до 7,8 тис. Брутто злотих. У свою чергу, старший тестувальник автоматизації, тобто людина з вищою кваліфікацією в професії, заробляє 10,4 тис. Брутто злотих на місяць, що є більш ніж на 100% більшим показником від стартової зарплати.

Ще більш оптимістичні дані дає Міхал Варда, старший фахівець з підбору ІТ-фахівців в компанії по найму і аутсорсингу Devire. За останні два роки середня зарплата автоматизованих тестерів збільшилася з 11 до 13 тисяч злотих брутто за повний робочий день (UoP). У разі аутсорсингу і співробітників, зайнятих за контрактами B2B, ці показники сягають навіть 20 тисяч zł нетто. Таке збільшення зарплат можна пояснити прогресивної автоматизацією в IT-індустрії.

Крім того, в галузі популярним способом збільшення заробітку є так званий IT-контрактинг. У цій моделі тестер підписує контракт з рекрутингової компанією, отримуючи доступ до портфелю своїх клієнтів. Він може працювати з декількома компаніями одночасно, швидко набуваючи досвіду роботи в проектних командах і заробляючи більше, ніж працюючи в одній компанії.

3-5 речень роботи в місяць, а тестерів поки немає

Тестер автоматизації досі залишається однією з новітніх позицій в ІТ-індустрії. Цікаво, що в професії працює майже в три рази більше жінок, ніж у всьому секторі інформаційних технологій. Згідно Wynagrarzenia.pl, співробітники жіночої статі вже складають 35% всіх фахівців з тестування, в той час як серед програмістів це тільки 12% (близько 15% за іншими джерелами).

Крім того, за даними Devire, попит на тестерів автоматизації стає дедалі більше. Щомісяця близько 60-70 пропозицій про роботу для людей цієї професії з'являються на веб-сайтах з підбору персоналу, а самі кандидати отримують в середньому 3-5 пропозицій про роботу в місяць. Кількість пропозицій залежить, звичайно, від рівня досвіду і компетенцій. Що стосується кращої локації для придбання професії, варто особливо виділити: Академію Вістула, Вроцлавську Політехніку, Університет Бізнесу у Вроцлаві.

Підсумовуючи, зауважимо, що якщо у Вас ще виникає питання: «Чому робота тестерів так важлива?», Приклади відповіді приносить життя. Є, наприклад, тести, які перевіряють продуктивність веб-сайтів і додатків, які можуть імітувати дії багатьох користувачів одночасно. Таким чином, портал, який продає квитки на культурні або спортивні заходи, може дізнатися про сценарії, які відбудуться, коли раптом 200 000 чоловік захочуть купити квиток на концерт або матч одночасно. Підкреслимо, що професія тестувальника підійде не тільки молодим людям, які обирають спеціальність для первинного навчання, а й тим фахівцям, які вирішили перепрофілюватися і змінити область на ІТ.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний курс польської мови

Пропозиція 900 грн/місяць 0 грн

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте курс польської мови 50-100 годин безкоштовно

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини