Які області вибрати у 2022 році?

1123
Facebook Twitter
Які області вибрати у 2022 році?

У статті ми розповімо про те, які галузі варто вибирати у 2022, щоб мати можливість реалізувати свої потенціал повною мірою.

Навчання — це кваліфікація, а кваліфікація означає можливість знайти роботу у певній галузі. Тому варто ретельно вибирати не тільки університети, а й конкретні види навчання. Зараз саме час задуматися над тим, в якому напрямку Ви бажаєте розвиватися у майбутньому, які можливості на ринку праці дадуть конкретні дослідження, адже випускні іспити та вступні кампанії у розпалі. Дана стаття стане у пригоді не тільки випускникам шкіл, а й студентам, що закінчують досягнення ступеня бакалавра, оскільки ми розповімо про те, які галузі варто вибирати у 2022, щоб мати можливість реалізувати свої потенціал повною мірою.

Дослідження, доступні у польських університетах для кандидатів на досягнення першого та другого ступеня

Зазвичай дослідження діляться на гуманітарні та точні, але останнім часом з'явилося багато пропозицій міждисциплінарних курсів. Іноді важко визначити орієнтир спеціальності, тому що багато, що викладаються в університетах РП, поєднують у собі особливості декількох факультетів. Приклади? Дизайнери комп'ютерної графіки повинні бути такими ж талановитими, як і ІТ, у художньому відношенні. Архітектори поєднують будівельну техніку з фантазією та творчістю. А морські дослідження можуть означати порятунок зникаючих видів, таких як суднобудування. Фахівці центру польської освіти UP-STUDY підкреслюють, що щорічно університети Польщі розширюють свою пропозицію напрямків досліджень, щоб задовольнити попит та залучити максимально можливу кількість студентів. Зважаючи на це кожен кандидат знайде ту область, що буде повністю відповідати його вимогам. Якщо самостійно складно визначитися, звертайтеся до будь-якого з UP-представництв.

Як вибирати навчання, яке принесе задоволення та роботу?

Важливо дотримуватися балансу між побажаннями та вимогами/очікуваннями ринку. Багато хто вирішують вивчати курс, який дає майже 100% впевненість у пошуку роботи. Це може бути, наприклад, IT, логістика або фінанси. Шлях підходить для деяких, але часто закінчується зміною напрямку, адже це п'ятирічний час дуже інтенсивного та трудомісткого навчання. Якщо предмет дослідження нецікавий та незрозумілий, може виявитися, що впертості та очікувань ринку недостатньо.

То чи варто керуватися серцем? Так, якщо бажаєте отримати вищу освіту. Однак, зосередившись на напрямку, який не популярний на ринку праці, потрібно розуміти, що пошук роботи за професією буде потребувати великих зусиль. Це стосується головним чином гуманістичних досліджень: соціології чи психології. Тут рішенням можуть бути додаткові курси та тренінги, а також аспірантура. Професійні труднощі відносяться до художніх тенденцій, в яких фахівці існують не тільки завдяки таланту, але ще розмаху та професійної діяльності.

Говорячи про специфіку вступу, тут важливо, яку структуру вибере кандидат, оскільки у деякі можна поступити без іспитів, а інші проводять жорсткий відбір (спортивні, театральні, художні). Від типу установи також залежить можливість просування кар'єрними сходами під час та після отримання кваліфікації. Деякі експерти запевняють, що популярність ВНЗ важлива, тому що такі структури краще фінансуються та можуть надати студентам більше можливостей. Невеликі університети також при наявності хороших джерел інвестицій можуть дозволити проводити заняття з експертами, сучасним обладнанням або відправляти студентів на стажування за кордон. Це окупається у майбутньому.

Підбиваючи підсумок, при виборі навчання слід звертати увагу на те, що цікавить конкретного кандидата, попит та прогнози ринку праці, а також пропозиції університетів за бажанням. Ці три елементи, об'єднані правильно, дадуть професійний успіх у майбутньому. Зважаючи на це, варто приділити особливу увагу вибору спеціальності, щоб потім не виявилося, що час витрачено даремно.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний підбір житла у Польщі

Пропозиція 0 грн

Компанія UP-STUDY пропонує абітурієнтам, які вступають на осінь 2024 безкоштовний пошук житла у Польщі.

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини