Як винайняти квартиру у Польщі? Лайфхаки та поради

1082
Facebook Twitter
Як винайняти квартиру у Польщі? Лайфхаки та поради

Дана стаття стане у пригоді всім тим, хто планує переїхати до Польщі з метою навчання, оскільки ми підготували для Вас поради та лайфхаки з приводу оренди житла у цій європейській країні.

Після завершення процесу вступу до одного з університетів Республіки Польща, не потрібно кидатися святкувати цю подію та відкладати всі наступні справи, пов'язані з переїздом на «примарне потім». Необхідно, у першу чергу, розв'язати питання з відкриттям національної польської візи категорії D та місцем проживання. Оскільки частина документів для візи у Вас буде готовою, тому що університет надасть підтвердження статусу студента, яке буде служити підставою для видачі дозволу такого типу, а страховкою, найчастіше, займаються батьки, то варто зайнятися пошуками житла. З огляду на те, що навчання буде проходити у чужій країні, у багатьох студентів та їх батьків виникають закономірні питання щодо того, як знайти потрібний варіант місця проживання, при цьому не переплатити та не натрапити на шахраїв. Дана стаття стане у пригоді всім тим, хто планує переїхати до Польщі з метою навчання, оскільки ми підготували для Вас поради та лайфхаки з приводу оренди житла у цій європейській країні.

Як скоротити витрати під час пошуку житла в оренду на польській території?

Багато українців, котрі націлені на отримання кваліфікації в одному з університетів Польщі, знають, що у цих структурах інавгурація відбувається пізніше, ніж в українських ВНЗ. Відповідно, терміни звільнення орендованих квартир також не збігаються. З огляду на присутність розбіжностей різного роду, фахівці центру польської освіти UP-STUDY підготували ряд лайфхаків, що дозволяють отримати кращий варіант житла з адекватною платою та хорошими умовами. Розглянемо їх детальніше:

  • Шукати житло у травні-червні. Навіть якщо процес подачі документів у розпалі, можна починати підшукувати варіанти. Мало хто поступає лише до одного ВНЗ та за однією спеціальністю. Якщо Ви вибрали місто для навчання, з кваліфікованою допомогою, яку можуть надати співробітники нашого центру, Ви можете розраховувати на зарахування, тому вибирайте житло без зволікань.
  • Замість використання допомоги рієлторів, скористайтеся дружньою підтримкою знайомих, які є резидентами країни. Розпитайте людей, з якими встигли подружитися, може вони або їхні знайомі здають житло в оренду. Також можна вивчити варіанти, запропоновані у мережі, але з Вами повинен бути поляк. Він не тільки зможе поставити питання, котрі хвилюють, але й прочитати договір оренди, який нерідко містить нюанси, які потребують розв'язання до підписання документа.
  • Скористатися пропозицією, що надійшла від компанії-посередника. У деяких випадках це надійно, але дорого, тому ще до моменту підписання договору на посередницькі послуги, уточніть деталь щодо допомоги під час пошуку житла.

Оренда житла для польських студентів, що вступають з UP-STUDY

Як було згадано вище, багато компаній, які надають посередницькі послуги у процесі вступу до Польщі, допомагають знайти житло, але за окрему плату. Нерідко вона становить 100 євро та більше. У такому випадку краще використовувати послуги польських рієлторів, тоді буде більше шансів знайти гідний варіант. Проте, якщо Ви вибираєте цента UP-STUDY, то отримаєте ряд переваг, крім зарахування та допомоги у відкритті візи, які стосуються житла:

  • вибір місця проживання з декількох гідних варіантів;
  • справедлива щомісячна плата за орендоване житло (ціни у рази нижчі за ті, що встановлені на ринку оренди нерухомості РП);
  • гарантія безпеки, батьки можуть залишатися спокійними за дітей, які проживають у житлі, запропонованому нашою компанією;
  • у разі казусу, швидкий підбір заміни;
  • опція надається клієнтам центру на безоплатній основі.

Отже, вступ до ВНЗ — це лише частина завдань, з якими стикаються абітурієнти польських університетів та їх батьки. Важливим питанням залишається пошук місця проживання. Оскільки посередництво у розв'язанні такого завдання часто вимагає великих інвестицій, потрібно шукати варіанти, що здешевлюють процес, та, у разі українських абітурієнтів, відповіддю є використання послуг центру UP-STUDY, який допомагає придбати орендні квадратні метри безкоштовно.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

28 стипендій на 50% знижку на навчання

Пропозиція

Для всіх учасників UP-STUDY. Бронюйте за собою місце у конкурсі прямо зараз

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини