Вибір квартири для навчання — на що звертати увагу при оренді житла?

1607
Facebook Twitter
Вибір квартири для навчання — на що звертати увагу при оренді житла?

Щоб знайти місце та не збанкрутувати чи не бути обдуреним, фахівці центру UP-STUDY підготували кілька порад. Запропоновані рекомендації будуть корисні для тих, хто шукає місце вперше.

Із закінченням випускних іспитів, кандидати на навчання в установах освіти очікують виходу з-під батьківської опіки та переїзду. Вступивши в один з вищих навчальних закладів Польщі, що часто практикується українцями, потрібно розв'язати питання з місцем проживання. Якщо Ви не почали шукати квартиру, нагадаємо, що найкращі місяці для цього — травень-червень. Щоб знайти місце та не збанкрутувати чи не бути обдуреним, фахівці центру UP-STUDY підготували кілька порад. До речі, вступаючи з нашим центром, Ви можете розраховувати на безкоштовний підбір житла, за цінами, суттєво нижчими від ринкових. Запропоновані рекомендації будуть корисні для тих, хто шукає місце вперше, тому що потрібно бути пильними у таких ситуаціях.

Де студенти польських університетів можуть знайти оголошення про оренду?

Краще почати пошук сайтів, на яких люди, які бажають орендувати квартиру, пропонують варіанти. Ви повинні бути обережні, коли процес відбувається без посередників. Недобросовісні орендодавці озвучують низькі ціни, щоб спокусити зацікавлені сторони. Вони не мають об'єкта оренди, а, щоб дізнатися більше, потрібно зателефонувати. Щоб отримати номер телефону, доводиться платити неймовірні гроші. Таким чином, легко стати жертвою обману.

Крім порталів, можна переглядати рекламні оголошення поруч з університетом, інформаційні колонки у ВНЗ, або дошки у супермаркетах. Зараз цей метод рідше вибирається молодими людьми, хоча літнім орендодавцям він більше імпонує. Найчастіше у такому випадку менше конкуренції, а додатковий плюс — більш частий, прямий контакт з власником майна.

На що звертати увагу при пошуку пропозицій житла?

Перевірте, що входить у ціну. Це тільки плата за квартиру, або ж оренда, рахунки, комунальні послуги (та некомунальні платежі (чинш)), а також опалення. Краще, якщо буде чітко вказано, скільки та за що потрібно виплачувати та яка остаточна сума, котра виплачується щомісяця.

  • Місце розташування. Пам'ятайте, чим ближче до центру, тим дорожче. Варто підкреслити, що зв'язок з деякими місцями, розташованими далі, може бути хорошим, а ціна квартири буде нижчою (правда варто враховувати витрати на транспорт). Перевірте відстань до зупинок та специфіку розв'язки. Також варто подивитися, чи є ринок поблизу.
  • Вік будівлі та стан квартири. Lokum з недавнім ремонтом дозволить сподіватися, що внесений депозит повернеться, тому що не потрібно буде щось ремонтувати. Якщо Ви не заперечуєте проти квартири у стилі «prl», тоді домовтеся про зустріч, щоб переконатися, що стан житла підходить.
  • Кількість кімнат та їх тип. Часто потенційні орендарі розглядають квартири з двома кімнатами, та виявляється, що вони перехідні, пов'язані з кухнею, коридором та, можливо, навіть ванною сусідів.
  • Устаткування або його відсутність. Якщо є меблі та техніка, то наскільки цього вистачає для комфортного життя, оскільки це може знизити витрати.
  • Важливо знати, який тип опалення встановлено. У кожного є переваги та недоліки, та краще всього вибрати той, який підходить Вам.
  • Типи договорів оренди. Якщо Ви зацікавлені у тому, щоб жити довго в одному місці, варто укласти договір на невизначений термін. Однак, якщо підготуватися згодом до переїзду, варто вибрати варіант, з контрактом, підписаним на рік. Багато орендарів продовжують контракт, але Ви повинні пам'ятати, що цього може не статися, навіть якщо Ви були ідеальним орендарем.

Підсумовуючи, підкреслимо, що ринок оренди нерухомості у Польщі динамічно розвивається. Кожен потенційний орендар, доклавши зусиль, знайде варіант, який буде відповідати його потребам. А студенти, що вступають з UP-STUDY, можуть сподіватися на допомогу у розв'язанні житлового питання та інших важливих насущних завдань.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 150-200 євро при вступі у Вроцлавську Академію Бізнесу

Пропозиція

Вступайте на осінь 2024 у Вроцлавську Академію Бізнесу та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини