Як та де шукати роботу у Польщі? 9 сайтів та порталів з пропозиціями роботи на 2022 рік

814
Facebook Twitter
Як та де шукати роботу у Польщі? 9 сайтів та порталів з пропозиціями роботи на 2022 рік

Перед Вами справжній збірник знань про ринок праці Польщі: пошукові системи, довідники, корисні додатки, інформація про роботодавців та цікаві блоги. Ви знайдете все у списку.

Українці охоче відправляються до сусідньої держави — Республіки Польща, в основному, з метою навчання, працевлаштування або відкриття бізнесу. Прагматичні молоді люди з України, повторюючи приклад своїх європейських колег, часто поєднують два заняття, тобто отримання освіти та підробіток. Це хороший досвід, але не всі учні знають, де шукати пропозиції про зайнятість. Перед Вами справжній збірник знань про ринок праці Польщі. Фахівці UP-STUDY підготували перелік топових сторінок з вакансіями, як на повний, так і на неповний день, які можуть допомогти знайти роботу. Пошукові системи, довідники, корисні додатки, інформація про роботодавців та цікаві блоги. Ви знайдете все у списку.

Чи є корисні інструменти або додатки, які допоможуть знайти роботу?

У першу чергу варто звернути увагу на професійні сайти соціальних мереж:

  • У Goldenline Ви не тільки створите мережу ділових контактів, а й будете використовувати систему пошуку роботи. Ви також можете перевірити відгуки роботодавців та знайти останні звіти про заробітну плату. Обов'язково перевірте їх перед співбесідою.
  • LinkedIn є абсолютною основою. Перш ніж почати перегляд пропозицій про роботу, станьте видимим для роботодавця, створивши (оновивши) профіль на цьому сайті. Попри те, чи є Ви студентом та шукаєте стажування, або Ваш стаж роботи становить 10 років. На LinkedIn можна знайти пропозиції про роботу — також ті, які не опубліковані на інших сайтах.

Яким пошуковим системам варто віддати перевагу, бажаючи працевлаштуватися у РП?

  • Багато чутно про Pracuj.pl, оскільки це найбільша пошукова система у Польщі. Там можна також знайти Центр кар'єри з порадами для шукачів роботи.
  • Praca.pl включає як пошукову систему, так і розділ з інструкціями щодо ринку праці та втрати роботи. Молоді люди та досвідчені фахівці можуть підписатися на розсилку з пропозиціями про роботу, щоб отримувати точно вибрані оголошення електронною поштою.
  • Jobs.pl — найстаріший польський сайт з пропозиціями роботи та багатим джерелом знань. На даний час Ви знайдете тут понад 40 000 пропозицій, сотні статей-путівників щодо трудового права та новини з ринку праці. Окремі вкладки — «Робота за кордоном» та «Практика», це профільована база оголошень для користувачів сайту.
  • InfoPraca.pl — InfoPraca.pl має майже 25000 пропозицій роботи. Заявки кандидатів не залишаються без відповіді — на кожному етапі прийняття на роботу відомо, які рішення приймає роботодавець. Відмінною особливістю є часто оновлюваний блог та Job Alert — пропозиції про роботу, відправлені на електронну пошту з частотою, зазначеною користувачами.
  • MEDIACV — сайту варто приділити особливу увагу. Вони пишуть про себе так: «Ми хочемо, щоб дехто знайшов роботу завдяки нам щодня!».
  • GazetaPraca.pl — один з найпопулярніших сайтів, де поляки та нерезиденти, які бажають працевлаштуватись на різних умовах у цій європейській країні, шукають роботу. Крім пропозицій, є можливість знайти тут багато інформації про ринок праці, вкладки «Студентська робота» та «Менеджер», а також збірник знань про роботу за кордоном.
  • Gumtree — більшість пропонованих робочих місць з напряму гастрономії, адміністрації та колл-центру. Однак не дозволяйте кількості реклами у цих галузях обдурити Вас. Рекомендуємо також перевірити пропозиції у Gumtree для кандидатів, які шукають роботу у креативній індустрії.
  • Shookai — це система пошуку соціальних працівників з багаторівневим механізмом винагороди. Пропозиції про роботу рекомендуються у Shookai, а не людям. Ви отримуєте 100 злотих за кожен успішний набір, а співробітник отримує стартовий бонус.
  • PracaTobie.pl — на цьому порталі вдасться знайти актуальні пропозиції про роботу, статті про професійний та особистісний розвиток, а також поради щодо бізнесу.

Підсумовуючи, зауважимо, що на зазначених ресурсах знайти потрібну вакансію можуть не тільки фахівці з досвідом, а й студенти, які бажають пройти стажування або підшукати підробіток з гнучким графіком. Грамотно складене резюме, супровідний лист, активний профіль на сайтах роботи — та Ви знайдете роботу, яка підходить за Вашими параметрами. Варто зауважити, що учні польських ВНЗ є активними користувачами запропонованих сайтів, оскільки, розуміючи необхідність раннього виходу на ринок праці, шукають можливість не тільки поліпшити матеріальне становище, а й шанс набути безцінного досвіду, додаткові компетенції, стаючи таким чином привабливішими для роботодавців.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2025 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини