Робота за кордоном у сфері охорони здоров'я. Де отримати відповідну освіту?

1084
Facebook Twitter
Робота за кордоном у сфері охорони здоров'я. Де отримати відповідну освіту?

Як йдуть справи у сфері охорони здоров'я за межею РП? Яким ВНЗ віддати перевагу, націлюючись на іноземну практику? Про це поговоримо у статті.

Робота за кордоном — досить поширена тенденція, яка особливо поширена серед молоді. Це відноситься й до фахівців, зайнятих у сфері охорони здоров'я. Охорона здоров'я у Польщі — той напрямок, який вже на досить високому рівні надання послуг, але ще потребує деяких новацій та змін. Довгі черги до лікарів-спеціалістів, це один з тих аспектів, з яким доводиться стикатися пацієнтам, котрі вимагають допомоги без зволікань. Недолік фінансової мотивації відчувається медсестрами. Лікарі також скаржаться на свою ситуацію. Зважаючи на це багато хто бачить рішення у роботі за кордоном. Але як йдуть справи у сфері охорони здоров'я за межею РП? Яким ВНЗ віддати перевагу, націлюючись на іноземну практику? Про це поговоримо у статті.

Чому молоді фахівці прагнуть працювати поза Польщі?

Освічені молоді лікарі вирішують поїхати на роботу за кордон, щоб забезпечити своїм сім'ям кращі умови життя. Польські фахівці, стоматологи, хірурги, сімейні лікарі та багато інших шукають належні фінансові умови, а також задоволення від виконання відповідальної роботи в умовах, що сприяють всебічному професійному розвитку. Це стосується як резидентів країни, так і тих іноземців, які отримують диплом у польських медичних університетах.

Куди у першу чергу відправляються медпрацівники, які шукають вакансії за межами РП?

Багато лікарів знаходять роботу у Німеччині, де їх навички цінуються більше. На 1000 німецьких пацієнтів доводиться 4 лікарі — у Польщі така ж кількість пацієнтів обслуговують тільки 2 лікарі. Німецька служба охорони здоров'я довіряє польським лікарям. Вони цінні, тому що мають високу кваліфікацію та виконують свою роботу з самовіддачею.

Робота медсестер та санітарів також має визнання. Крім медичних установ, вони працюють у будинках для людей похилого віку, а також приватними особами з догляду за дітьми та літніми пацієнтами.

Варто відзначити, що аналогічна ситуація виникає у багатьох країнах Європейського Союзу, куди потрапляють співробітники польської системи охорони здоров'я, які шукають роботу за кордоном.

Скільки заробляють співробітники медустанов за кордоном?

Багато лікарів та медсестер вирішують переїхати до Швеції. Робота за кордоном у цій країні пов'язана з найвигіднішими умовами. Домашній лікар може розраховувати на заробіток близько 3100 євро на місяць. У Німеччині цей лікар отримає до 2400 євро, а у Великобританії — 2900 євро.

Медсестра у Великобританії та Швеції буде заробляти аналогічним чином, до 2600-2700 євро/місяць. Однак заробітна плата у Німеччині знаходиться на рівні 2300 євро.

Також часто у зазначених країнах шукають співробітників для догляду за людьми похилого віку та фізіотерапевтів. У Швеції опікун може заробляти до 1700 євро/місяць. У Великобританії — 1500 євро, а у Німеччині — 1300 євро.

Фізіотерапевти цінуються у Великобританії, де їм пропонують зарплату 2700 євро/місяць. У Німеччині фахівець заробить 2400 євро, а у Швеції близько 2300 євро.

Де краще здобувати освіту, бажаючи працювати за кордоном?

Медичні напрямки — одні з найдорожчих у всьому світі. Наприклад, різниця між будь-якою з бізнес-спеціальностей та медичною буде мінімум у 2-3 рази. Але, оскільки в університетах Польщі ціни за освітній рік на будь-яких дослідженнях більш ніж лояльні, мед.спеціальності теж у 3-4 рази обходяться дешевше, ніж у розглянутих Німеччини, Великобританії чи Швеції. З цього випливає, що, навіть орієнтуючись на працевлаштування за кордоном, медичну професію краще отримувати у РП, де викладання знаходиться на високому рівні, а вартість навчання не розорить бюджет.

Підсумовуючи, зауважимо, що в інтеграції за кордон у сферу медицини є деякі складності. Люди, які вилітають із Польщі, повинні знати, що спілкування іноземною мовою може бути проблемою. Зазвичай шукають фахівців, що освоїли мову країни, в якій вони подають заяву на роботу, хоча б на рівні середньої школи. Участь у курсах підвищення кваліфікації дозволяє швидко розв'язати дане питання. Але ось кажучи про локацію навчання, при будь-якому розкладі краще вчитися у РП, оскільки плата буде значно нижче, знання на рівні з іноземними колегами, а диплом не вимагає нострифікації.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2025 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини