Як та де шукати літню роботу польським студентам?

983
Facebook Twitter
Як та де шукати літню роботу польським студентам?

Де шукати пропозиції про літню роботу? Куди піти на підробіток, щоб не розчаруватися? Ці питання ми обговоримо у статті.

У літні місяці бум пропозицій особливо помітний у туризмі, гастрономії, роздрібній та гуртовій торгівлі, будівництві та сільському господарстві. У зв'язку з сезоном відпусток, це хороший час, щоб отримати досвід роботи в офісі. Тому канікули — чудовий час для студентів та випускників, не тільки для практики та стажувань, а й для пошуку сезонної або тимчасової роботи. Студенти польських та інших європейських університетів вже давно усвідомили, що ранній вихід на локальний або міжнародний ринок праці допоможе більш стрімко побудувати кар'єру. Тому мало хто з учнів ВНЗ відпочиває літньою порою, використовуючи доступні можливості максимально. Де у такому разі шукати пропозиції про літню роботу? Куди піти на підробіток, щоб не розчаруватися? Ці питання ми обговоримо у статті.

Де шукати літню роботу локальним та іноземним студентам польських університетів?

Червень — місяць, коли з'являються сезонні та тимчасові пропозиції про роботу. Потім починається період піку у сільському господарстві, що пов'язаний зі збільшенням зайнятості, у тому числі у виробничих компаніях, що спеціалізуються на переробленні фруктів та овочів. Сезон триває до вересня-жовтня. У цей період попит на співробітників настільки великий, що люди, які не мають досвіду, також знайдуть шанс отримати додатковий відпускний дохід. Крім інтенсивної роботи, у тому числі у будівництві та сільському господарстві, зростання попиту на працівників обумовлене необхідністю пошуку додаткових працівників для заміщення у період відпустки. Тут є можливість знайти місце тимчасової зайнятості в офісі або підробіток у центрах бізнес-обслуговування. Така робота, на відміну від звичайної випадкової зайнятості, передбачає можливість отримати професійний досвід та відрекомендувати себе потенційному роботодавцю. Фахівці центру польської освіти UP-STUDY підкреслюють, якщо Ви знайдете надійного роботодавця, це може бути добре оплачуваною відпусткою.

Не можна не згадати туризм та гастрономію. Бази відпочинку, готелі, ресторани та інші об'єкти такого типу шукають додаткові руки для роботи влітку. Оскільки завдання можуть бути виконані після короткого навчання, цей варіант варто розглянути тим, хто шукає роботу у відпустці/на канікулах.

Як шукати літню роботу, щоб виправдалися очікування?

Все залежить від потреб та покладених надій. Якщо Ви зацікавлені у роботі в якості заміни Вам небайдужий досвід та рекомендації, кращий та безпечний спосіб — зареєструватися в агентстві з тимчасового працевлаштування. Це безкоштовно, та шанси на задовільну роботу у літній час можуть бути збільшені, якщо Ви зареєструєтесь у декількох місцях одночасно. У разі невеликих, маловідомих агентств найкраще перевірити, чи включені вони до КрАЗі, тобто до Реєстру юридичних осіб, в яких працюють агентства з працевлаштування. Якщо Ви зацікавлені у додатковій роботі на свята у гастрономії або готельному бізнесі, у туристичних напрямках або інших відгалуженнях сфери гостинності, варто зв'язатися з потенційним роботодавцем самостійно або відправити документи для подання заяви. Це також може спрацювати на виробництві, або у торгівлі товарами/послуг. В останньому випадку буде корисно приділити уваги вітрин магазинів, які сповнені випадкових оголошень про роботу.

Отже, студенти європейських ВНЗ під час навчання, а також, більшою мірою на канікулах прагнуть набути безцінного практичного досвіду. Будь-яка робота принесе не тільки матеріальну винагороду, а й додаткові компетенції, м'які навички та досвід взаємодії у трудовому колективі. Часи, коли молодь два літніх місяці прохолоджувалася у горах або лінувалася на пляжах — далеко позаду. Прагматизм підказує їм шукати сезонну роботу, та ті, хто дійсно хоче побудувати успішну кар'єру, не нехтують будь-яким видом діяльності у вільний час.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 200-300 євро при вступі в Академію Фінансів та Бізнесу Вістула

Пропозиція

Вступайте на осінь 2023 в Академію Вістула та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини