Як написати ефективне резюме, підшукуючи підробіток на час навчання у РП?

1934
Facebook Twitter
Як написати ефективне резюме, підшукуючи підробіток на час навчання у РП?

Як написати резюме, яке буде затверджено майбутнім роботодавцем? Ось ефективні способи скласти дійсно хорошу історію життя.

Студенти європейських університетів, учнями яких все частіше стають наші земляки, прагнуть до самостійності з перших років придбання кваліфікації. Найчастіше вибір країни навчання українці зупиняють на ВНЗ Республіки Польща, та всіляко прагнуть слідувати тенденціям, що склалися серед колег. Одним зі шляхів отримання фінансової та особистої незалежності є підробіток на період навчання. Як і у випадку з постійним працевлаштуванням, під час пошуку місця тимчасової зайнятості потрібно мати резюме. Добре написана біографія може бути ключем до кар'єри та воротами до дійсно перспективної роботи. Як написати резюме, яке буде затверджено майбутнім роботодавцем? Ось ефективні способи скласти дійсно хорошу історію життя.

Як написати резюме студентам та випускникам польських установ освіти?

Добре написане резюме не буде втрачено у купі документів про наймання. Важливо приділити час тому, щоб переконатися, що біографія складена на належному рівні. Як написати резюме, яке зустріне ентузіазм рекрутера або потенційного роботодавця? Зосередьтеся на тому, щоб не було орфографічних помилок або розмовних фраз, які можуть зіпсувати враження. Чітке, акуратне та вишукане резюме — основа успіху. Не забудьте у хронологічному порядку розташувати всю інформацію про себе, якщо обраний такий тип складання CV. Професійний досвід, освіта, навички та інтереси — складові ефективного резюме. Введена інформація повинна бути правдивою та актуальною. Цінуються спеціальні досягнення, при введенні даних про володіння іноземними мовами, доречно вказати рівень просування, яким Ви користуєтеся. Не забудьте вказати контактні дані, без яких спілкування рекрутера з Вами буде неможливим. Перш ніж подавати заявку, перевірте резюме кілька разів та інформацію, яка вказана в електронному листі.

Фото для резюме. Що варто врахувати?

Для зручного прочитання резюме не можна забути додати фото. CV фотографія повинна бути професійною. Відпускні фотографії, селфі та кумедні знімки з вечірки — не варіант. Щоб потенційний роботодавець сприймав Вас відповідно, важливо, щоб на CV-фотографії Ви виглядали компетентним фахівцем, який серйозно підходить до посадових обов'язків. Якщо немає бажання витрачати гроші на професійне фотографування, можна провести міні-сесію у квартирі або експрес кабінках, які можна знайти у будь-якому польському місті. Станьте біля яскравої стіни, одягніться в елегантну сорочку та попросіть друга зробити знімок. Цей тип фотографії буде добре виглядати у резюме.

CV-шаблон: чи можна використовувати для пошуку тимчасової роботи?

В інтернеті є шаблони резюме, які можна легко завантажити та використовувати для написання власної біографії. Багато з них безкоштовні, проте для кращого шаблону потрібно платити збір, зазначений на конкретному веб-сайті. Фахівці центру польської освіти UP-STUDY нагадують, що у студентів університетів РП є ще одна можливість скласти резюме, яке буде працювати на Вас, а саме — звернутися за допомогою до бюро кар'єри, котре діє практично при кожному вищому навчальному закладі. У таких організаціях можна використовувати професійну консультацію з приводу CV (написати з нуля, відредагувати готовий текст), а також знайти вакансії та пройти тренінг щодо проходження співбесіди.

Підсумовуючи, варто зауважити, що грамотно складене резюме — 70% успіху. Не маючи досвіду роботи, потрібно акцентувати увагу людей, які читають CV на сильних сторонах, жорстких та м'яких навичках. Якщо за плечима вже є досвід роботи, попри сферу діяльності, його варто згадати, адже це може стати саме тією особливістю, яка виділить Вас з десятка інших претендентів.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Закриття набору 2024 - ОНЛАЙН День відкритих дверей

Пропозиція

Відвідайте ОНЛАЙН День відкритих дверей та дізнайтеся як встигнути вступити на осінь 2024

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини