Як шукати роботу студентам польських ВНЗ, перебуваючи у відпустці?

887
Facebook Twitter
Як шукати роботу студентам польських ВНЗ, перебуваючи у відпустці?

Відпочинок після перших двох сесій, найкращий час для пошуку підробітку або оплачуваного стажування. Саме про це поговоримо у статті.

Багато українців емігрують до Республіки Польща з метою отримання якісної європейської освіти. Адекватні та прагматичні молоді люди розуміють, що одним фактом вступу нічого не добитися. Зважаючи на це, вони активно навчаються, знаходять варіанти придбання додаткових компетенцій, а також способи напрацювати практичні навички, аналогічно своїм польським колегам. Це вірний шлях, якщо є бажання стрімко побудувати кар'єру. У перший рік навчання за кордоном, у наших земляків йде якийсь час на облаштування побуту, адаптацію до нового середовища проживання та знайомство з особливостями навчання в обраному закладі освіти. У цей час складно, та й недоцільно шукати роботу на навчальний період. Набагато краще на першому курсі зарекомендувати себе як перспективного студента, а вже після нього, під час канікул або на наступних етапах, починати пошук роботи. До слова, відпочинок після перших двох сесій, найкращий час для пошуку підробітку або оплачуваного стажування. Саме про це поговоримо у статті.

Яким чином шукати роботу під час канікул?

Щоб відповісти на питання про те, як краще шукати роботу у відпустці, потрібно подумати про те, чому Ви це робите. Адже студенти польських ВНЗ можуть шукати варіанти працевлаштування, як з метою набуття досвіду та додаткових навичок, так і, бажаючи поліпшити матеріальне становище. Також важливо, на якому етапі навчання Ви перебуваєте. Можна подумати про те, щоб знайти тимчасову (сезонну) роботу, абсолютно не зв'язану з областю досліджень та тим, що Ви плануєте робити професійно у майбутньому, головним чином, щоб заробляти гроші або шукати компанію, де практика, найчастіше менш прибуткова, ніж перший варіант, але буде можливість доповнити резюме. Курортний сезон сприяє подорожам, тому є шанс знайти пропозиції роботи на туристичних курортах. Також можна переосмислити поїздку за кордон, яка стане цінним професійним досвідом та допоможе у навчанні іноземної мови.

Як шукати роботу за кордоном?

На канікули або довше, студенти можете знайти роботу за кордоном. Поїздка, безумовно, розширює горизонти та дозволяє перевірити навички у нових умовах. Проте, варто переконатися, що це безпечно. Можна звернутися до одного з агентств з працевлаштування, але перш ніж що-небудь підписувати, перевірте у Національному реєстрі агентств з працевлаштування, чи працює воно на законних підставах. Не користуйтеся послугами підозрілих брокерів, які пропонують дуже високий заробіток, але вимагають, наприклад, великий авансовий платіж до від'їзду. Їх пропозиції зазвичай не деталізовані та не містять важливих даних про компанії.

Де шукати роботу на час навчання?

Фахівці центру польської освіти UP-STUDY звертають увагу на те, що тим молодим людям, яким дійсно хочеться знайти тимчасовий або постійний вид зайнятості, завжди вдасться реалізувати задумане, оскільки є багато джерел, що сприяють цьому. По-перше, можна звернутися до бюро кар'єри, що працює при кожному ВНЗ Польщі. Вони мають актуальні вакансії різних сфер діяльності. По-друге, періодично варто відвідувати ярмарки вакансій, виставки праці та інші стихійні та постійні заходи, які відбуваються у всіх академічних центрах Польщі. Та, по-третє, якщо Ви націлені на конкретну компанію, варто залишити їм резюме, щоб вони могли мати Вашу кандидатуру на увазі, коли з'явиться потрібна вакансія.

Отже, знайти роботу студентам польських ВНЗ не складає труднощів, якщо підходити до справи відповідально. Час канікул є одним з кращих для пошуку, оскільки навчальні обов'язки не будуть відволікати. Проте, для тих молодих людей, хто реально хоче досягти більшого, будь-який час буде вдалим.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2025 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини