Куди поїхати на канікули у Польщі?

2213
Facebook Twitter
Куди поїхати на канікули у Польщі?

Оскільки наші прагматичні земляки найчастіше відправляються до Польщі з різними цілями, у статті ми розповімо про те, де у цій європейській країні провести зимові або літні канікули.

Багато молодих людей, втім, як і представники поважного віку, у сьогоднішніх реаліях, прагнуть виділити час та кошти для відкриття світу. Не всі можуть дозволити собі тривалі перельоти та п'ятизіркові готелі, але цього й не потрібно, якщо правильно розставити пріоритети. Здавалося б, до таких країн, як Республіка Польща, Румунія, Молдова, Білорусь, Німеччина та інші — рукою сягнути, але можна знайти величезну кількість українців, які не виїжджали за межі Батьківщини. А даремно. Світ чудовий, а поїздки за кордон, які не обов'язково повинні влетіти у копієчку, можуть не тільки допомогти розширити кругозір, а й познайомитися з людьми, котрі сприятимуть працевлаштуванню або розвитку бізнесу. Оскільки наші прагматичні земляки найчастіше відправляються до Польщі з різними цілями, у статті ми розповімо про те, де у цій європейській країні провести зимові або літні канікули.

Де у РП краще відпочивається у різні пори року?

Фахівці центру польської освіти UP-STUDY звертають увагу на те, що в університетах Польщі з кожним роком збільшується відсоток українців. Це пов'язано з доступністю якісної польської освіти, передовими методиками викладання, комфортом навчання та проживання, а також з великими перспективами під час та після придбання кваліфікації. Під час літніх, втім, як і зимових канікул, нерезиденти, які навчаються у РП, не поспішають розїжджатися. Найчастіше, вони відправляються вивчати країну, або шукають ідеальні варіанти поєднання відпочинку та підробітку. Розглянемо, куди варто відправитися літньою порою у Польщі, причому варіанти підійдуть не тільки для іноземців у польських ВНЗ, але й для туристів з будь-якої країни.

  • Відпочинок на Польській Балтиці. Для студентів — один з ідеальних варіантів. Робота у сфері гостинності, зручний графік, море, сонце, пляж, а також, відновлення бюджету та придбання додаткових навичок. Туристи теж будуть задоволені таким відпочинком, адже м'який клімат, адекватні ціни на житло та продукти, чисті пляжі — все це справляє незабутнє враження. Ідеальними місцями для відпочинку буде розміщення у Сопоті, Устці, Лебе, Мендзиздрої, а, щоб поєднати морський відпочинок з оглядом визначних пам'яток, варто вибрати Гдиню або Гданськ.

  • Відпочинок у горах. Тут можна чудово провести, як літні, так і зимові канікули. У кожної пори року свій варіант дозвілля, але від цього його принадність не змінюється. Свентокришські гори, польські Карпати або Судети — що б Ви не вибрали, це буде безодня відчуттів для любителів активного відпочинку та єднання з природою. Влітку частіше практикують підкорення гірських вершин, маршрути, що проходять, наприклад, Татрами, з відвідуванням озера «Морське Око». Взимку особливий попит мають гірськолижні курорти, такі як: Zakopane (Закопане), Karpacz (Карпач), Szczyrk (Щирк) та багато інших. Сноуборди, сноутюби, лижі, санки, підйоми для новачків та досвідчених альпіністів, глінтвейн та спа — все, що потрібно для відновлення після важкого навчального або робочого періоду.
  • Подорожі польськими містами. У будь-яку пору року, не обов'язково на канікулах або у відпустці, можна відправитися знайомитися з містами РП. Невеликі тури на вікенди, які можна підібрати під один з численних фестивалів, допоможуть не тільки дізнатися краще історію та зробити вдалі фотопоінти з місцевими пам'ятками, а й повеселитися від душі у компанії однодумців.

Підсумовуючи, зауважимо, що Польща чудова попри пору року. Тут можна відпочити, як у період літніх, так і зимових канікул. Але, найпрагматичніші студенти локальних ВНЗ встигають поєднувати відпочинок з підробітком, а також подорожувати на вихідні, як всередині країни, так і за кордоном.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний курс польської мови

Пропозиція 900 грн/місяць 0 грн

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте курс польської мови 50-100 годин безкоштовно

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини