Центр логістики та важлива академічна одиниця — Вроцлав. Як провести дозвілля?

9501
Facebook Twitter
Центр логістики та важлива академічна одиниця — Вроцлав. Як провести дозвілля?

Стаття буде цікава для всіх мандрівників, які планують відвідати цей польський куточок, через те, що ми розповімо, які місця відвідати та де краще провести дозвілля.

Один із старовинних міст Республіки Польща, який вражає будівлями в стилях бароко та готики — Вроцлав (Wrocław). Перспективність міста приваблює сотні тисяч іноземців, оскільки, Вроцлав — великий логістичний центр, в якому активно розвивається бізнес, наука, туризм та освітній напрямок. Багато українців вважають за краще, для отримання європейського диплома, саме вроцлавські вищі навчальні заклади. Крім великих можливостей, місто дуже мальовниче, має безліч красивих мостів та каналів. Символом Wrocławа вважаються маленькі гномики, яких тут кличуть «краснолюдки» та зустріти їх можна в найнесподіваніших місцях. Фігурки цих мешканців унікальні, кожен володіє професією та має своє ім'я. Стаття буде цікава для всіх мандрівників, які планують відвідати цей польський куточок, через те, що ми розповімо, які місця оглянути та де краще провести дозвілля.

Чудові місця мальовничого граду на річці Одра

Отримавши міські права в 1214 році, Вроцлав активно розвивався, оскільки, був важливим промисловим вузлом. Розташувавшись на берегах річки Одер (Одра), він є найбільшим на Заході Польщі. Являється столицею Нижньосилезького воєводства, вражає тим, що об'єднав в собі майже всі європейські культури та релігії. Пов'язано це з фактом, що, свого часу, він був частиною декількох держав: Богемії, Пруссії, Німеччини та Польщі — це залишило свій відбиток на архітектурі, культурі, традиціях та, навіть, кухні. Проводити дозвілля варто знайомлячись з його величчю, тому, краще всього почати з Вроцлавської Ратуші. Ця шедевральна будівля зведена в стилі пізньої готики та розташувалася на Ринковій площі, яка, до речі, теж є значущою пам'яткою. Іноземці, як і резиденти країни, люблять відвідувати Зал Сторіччя, котрий виконує роль спортивно-розважального комплексу. Він має більш ніж столітню історію та внесений до переліку об'єктів Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Місця для красивих фотопоінтов у Вроцлаві

Що тут скажеш, Польща може пишатися великою кількістю красивих костелів, які хочеться зафіксувати на довгу пам'ять та для того, що поділитися з друзями в соціальних мережах. Крім цього, є ще зелені зони: сади, парки сквери, в яких можна весело та приємно провести дозвілля. Розглянемо більш детально мальовничість затишного Wrocławа:

1. Острів Тумський. У минулому, це острів на річці Одра, що є однією з найстаріших частин міста. Його назва в перекладі — означає «Кафедральний собор», та отримав він її в честь римсько-католицької церкви Іоанна Хрестителя.

2. Королівський палац. Колись, він був палацом королів Пруссії, більш відомим як «палац Бреслау». Побудований в стилі віденських палаців, зараз виконує функцію Міського музею.

3. Ботанічний сад. Він знаходиться під опікою Державного Вроцлавського Університету та розкинувся на Острові Тумський. Відкрито в тому ж році, що і ВНЗ (1811 року) та є найстарішим бот.садом в Європі.

4. Вроцлавський зоопарк. Один з найстаріших в Європі, що займає територію в 30 гектарів. Кількість тварин налічується не менше 7100 з більш ніж 850 підвидів.

5. Грюнвальской міст. Маючи 112 метрів в довжину, він, фактично, найдовший підвісний міст в РП. Ця будова, вагою в 2.3 тонни — своєрідний шедевр з каменю, граніту та цегли.

Підбиваючи підсумки, фахівці UP-STUDY підкреслюють, що Вроцлав — перспективне та динамічне місто, яке активно розвивається у різних напрямках. Веселі гноми, які визирають з різних закутків, є постійними жителями міста та хорошими компаньйонами для фото. Завдяки тому, що більшість університетів мають високі рейтинги та якість навчання, багато іноземців вибирають вроцлавські ВНЗ. Це дозволяє не тільки високо цінуватися іноземними роботодавцями, після отримання диплома, а й реалізувати свій потенціал, ще під час отримання освіти.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Закриття набору 2024 - ОНЛАЙН День відкритих дверей

Пропозиція

Відвідайте ОНЛАЙН День відкритих дверей та дізнайтеся як встигнути вступити на осінь 2024

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини