Як підготуватися до подорожі автостопом у Польщі та за кордоном?

1538
Facebook Twitter
Як підготуватися до подорожі автостопом у Польщі та за кордоном?

Важливе місце у студентському житті займають подорожі, які можуть принести користь обом зазначеним критеріям. Подорож автостопом — відмінний спосіб познайомитися з Польщею та світом.

Студенти університетів Республіки Польща, які часто вибираються українцями та жителями інших країн СНД, під час літніх канікул, або тривалих вихідних прагнуть проводити час з користю для навчання або особистісного зростання. Важливе місце у студентському житті займають подорожі, які можуть принести користь обом зазначеним критеріям. Відомо, що в учнів освітніх структур, найчастіше, скромний бюджет, тому вони шукають варіанти економії, у тому числі й під час поїздок всередині країни та за кордоном. Подорож автостопом — відмінний спосіб познайомитися з Польщею та світом. Це не вдарить по кишені, але принесе чудові спогади. До того ж, такий вид поїздок є турботою про навколишнє середовище та найкращим способом дізнатися культуру інших народів, зрозуміти їх звичаї та вивчити мову.

ТОП 9 пунктів, які потрібно підготувати до початку подорожі автостопом

Фахівці центру польської освіти UP-STUDY звертають увагу українців та інших іноземців, що навчаються в університетах Польщі на те, що завдяки наявності у них національної візи категорії D або Карти Побиту, вони можуть безперешкодно переміщатись Шенгенською зоною. Правда, потрібно враховувати часові рамки. Говорячи про перелік невідкладних справ, які потрібно виконати перед поїздкою автостопом, він виглядає наступним чином:

  • Плануйте маршрут. За кілька тижнів до від'їзду візьміть карту та вирішіть, куди Ви хочете відправитися. Планування поїздки, крок за кроком, прискорить процес прийняття рішень та спростить використання цієї можливості. Намагайтеся уникати автомагістралей та швидкісних доріг. По-перше, ніхто на них не зупиняється, а по-друге — ловити можливості на трасі небезпечно, та не дозволено.
  • Знайдіть житло. Автостопом не варто витрачати гроші на дорогі готелі. За місяць до від'їзду варто знайти місце у хостелі або недорогому готелі. Також можна використовувати coach surfing, провівши ніч на дивані, після чого Вам покажуть місто та, можливо, погодують. Носіння маленького намета також є хорошою ідеєю та врятує у ситуаціях, коли сон у чиємусь будинку неможливий.
  • Подбайте про пакування разових обідів. Краще вибрати сухі рулети, пироги та консерви. Отримати гарячу воду за кордоном можна практично у будь-якому місці безкоштовно, тому припасіть чайні пакетики, каші швидкого приготування, та Ви завжди будете ситі з мінімальними вкладеннями.
  • Бережіть документи. Крадіжки трапляються всюди, але також Ви можете втратити важливі документи. Тому перед від'їздом зробіть ксерокопію ідентифікаційної карти, водійських прав, паспорта та карт, щоб мати при собі копію у разі несподіваної втрати оригіналів.



  • Візьміть GPS та інше обладнання. GPS суперечить правилам автостопу, але полегшує подорож. Ви можете перевірити, де перебуваєте у будь-який час, а також зрозуміти, скільки кілометрів потрібно пройти. Варто брати з собою інше обладнання, таке як телефон, зарядний пристрій та фотоапарат.
  • Складіть список потрібних речей та ліків. Брати футболки на кожен день не має сенсу. У Вас буде можливість випрати легкі речі, а також спідню білизну. Перед поїздкою варто перевірити погоду, щоб не брати непотрібні речі, які стануть тягарем.
  • Візьміть аркуші картону та маркер. Показ великого пальця — класичний спосіб зловити машину, але більш ефективно написати знак, який вказує місто, куди Ви хочете відправитися.
  • Виберіть компаньйона. Змішані пари використовують цю можливість. Вони викликають довіру серед водіїв.
  • Пам'ятайте про безпеку. Безпека — це головне. Якщо Вам некомфортно у чиїйсь машині, попросіть його висадити Вас. Крім того, не сідайте до машин, які не викликають довіри. Краще почекати ще годину, ніж пошкодувати про це пізніше.

Підсумовуючи, зауважимо, що з досвіду бувалих автостопників стає зрозуміло, що спробувавши раз, потім складно зупинитися. Але, найстрашніше почати. Якщо Ви сумніваєтеся, для початку, спробуйте здійснити поїздку автостопом всередині Польщі з бувалим туристом, а вже після можна рухатися далі у світ.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2025 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини