Як написати перше резюме студента без досвіду?

1347
Facebook Twitter
Як написати перше резюме студента без досвіду?

Є прості, але ефективні поради про те, як створити перше резюме, яке зацікавить роботодавців. Ознайомимося з ними детально у статті.

Досвід — одна з головних деталей у резюме. Якщо його немає, тому що не було можливості працювати раніше, складно знайти роботу. Виходить своєрідне замкнене коло. Написання резюме студента або випускника, як для пошуку місця проходження стажування або підробітку/роботи — складне завдання. Проте, є прості, але ефективні поради про те, як створити перше резюме, яке зацікавить роботодавців. Ознайомимося з ними детально у статті.

Поради щодо створення резюме студентам, які не мають досвіду

Фахівці центру польської освіти UP-STUDY рекомендують учням, які отримують кваліфікацію у Польщі, створити ефективне резюме, яке стане у пригоді як під час пошуку стажування, так, і, бажаючи знайти підробіток. До речі, майже при кожному польському університеті діють бюро кар'єри, фахівці якого допомагають студентам та випускникам створити/перевірити CV. Також, такі організації проводять тренінги, що допомагають отримати навички проходження співбесід. Що потрібно ввести до резюме студента, щоб отримати запрошення на співбесіду?

  • Опишіть сильні сторони. У студентів польських університетів, — це іноземні мови та навички, які були придбані під час участі у соціальних та інших проєктах, а також на місці стажування. Завдяки цьому вдасться підвищити шанс бути запрошеним на співбесіду.
  • Зверніть увагу на макет резюме, який слід застосувати. Професійна біографія повинна бути нагорі, краще, якщо у документі до 3 рядків. Після цього розмістіть розділ «досвід». Ви пишете резюме без досвіду? Додайте «додаткові заходи», «волонтерство», «стажування та практики». Слідом прикріпіть отримані посилання. Студентам слід описати навчання в університеті. Якщо Ви закінчили додаткові курси, вкажіть область та досягнення. Розміщуйте тільки ті предмети, які можуть зацікавити роботодавця. Немає сенсу писати про курси, які не корисні на посаді. Інформацію про інтереси розмістіть наприкінці CV.

Що назвати професійним досягненням, якщо студент не проходив стажування?

Фахівці центру польської освіти UP-STUDY рекомендують продемонструвати пристрасть, особливості та навички, які можуть допомогти отримати роботу та досвід. Якщо Ви перебуваєте на стадії придбання кваліфікації, та можете вступити до студентської організації, зробіть це якомога швидше. Це безкоштовний доступ до напрацювання м'яких навичок, а також шанс розширити мережу важливих контактів. Такий момент у резюме студента або випускника безцінний! Крім того, великі студентські організації часто мають операційний бюджет та проводять цікаві проєкти. У великій компанії іноді потрібно кілька років роботи, щоб отримати незалежний проєкт. Тут все простіше, але обов'язково потрібно проявити самозречення. Якщо Ви працюєте у студентських організаціях або дослідницьких клубах, додайте до резюме окремий розділ — «Студентська діяльність». Розкажіть про проєкти та конференціях, в яких вийшло працювати або організувати. Можна описати перелік обов'язків, особливо якщо вони пов'язані з описом роботи, на яку Ви претендуєте.

Підсумовуючи, зауважимо, що якщо Ви шукаєте стажування або першу роботу, то особливі компетенції, які є, важливі. Рекрутер звертатиме увагу на досвід, отриманий у студентській організації або під час волонтерства. Така робота також дає можливість отримати цінні навички. Не варто засмучуватися, якщо немає великого задокументованого досвіду, грамотно описаних сильних сторін, зацікавленості та прихильності для старту може бути досить.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Останні місця - Вступ на осінь 2024 зі знижкою 50%

Акція 499 євро 250 євро

Останні місця - Вступ на осінь 2024 зі знижкою 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини