Як комп'ютерні ігри можуть допомогти у вивченні іноземних мов?

1377
Facebook Twitter
Як комп'ютерні ігри можуть допомогти у вивченні іноземних мов?

Я можу грати англійською! Ігри навчили мене більшому у плані мови, ніж школа! Наскільки це реально та чи можна використовувати деякі ігри для навчання певних спеціальностей? Про це ми поговоримо у статті.

Я можу грати англійською! Ігри навчили мене більшому у плані мови, ніж школа! Напевно, у кожного вчителя була можливість почути такі сміливі заяви від геймерів. Крім фактичного рівня мовних навичок людей, які заперечують роль школи в їх освіті, вплив електронних розваг на спосіб та ефективність навчання незамінні. Уже котрий рік кваліфіковані викладачі іноземної мови використовують гру з метою навчання деяких груп молодих людей. Наскільки це реально та чи можна використовувати деякі ігри для навчання певних спеціальностей? Про це ми поговоримо у статті.

Вчитися граючи? Чи реально це у поточній ситуації?

Як можна прочитати у статті Bregni, деякі викладачі іноземних мов, зокрема англійської, використовують комп'ютерні ігри в якості бази та доповнення до уроків. Відеоігри можуть надати гравцям адекватне, культурне уявлення реальності. Завдяки цьому учні отримують широкий контекст, в якому говорять цією мовою. З огляду на останнє вони вчаться спілкуватися більш природним та інтуїтивно зрозумілим способом, що у широкому плані значно допомагає в освоєнні нової мови.

Технології не стоять на місці, про це свідчить також новий проєкт, розроблений ентузіастами з Університету Леона Козмінського. Суть його полягає у тому, що студенти юридичного факультету можуть впроваджувати технологію VR на практичних заняттях. Використовуючи віртуальну реальність, вони занурюються у місце злочину, що дозволяє знайти та класифікувати докази, тим самим визначивши специфіку події. Виходить, що вчитися за допомогою своєрідних ігор можна не тільки мови, а і юриспруденції, праву, а у майбутньому ще й економіки, фінансів та інших напрямках.

Які навчальні ігри можна використовувати при вивченні англійської?

Вчені, як важливу особливість ігор, вказують на їх інтерактивність. Вони стверджують, що, поставивши студентів у ситуацію, в якій вони чітко визначили цілі, котрі необхідно досягнути, використовуючи недавно вивчені слова та фрази, їм буде легше розвивати нові моделі поведінки. Це буде ближче до реальних ситуацій, а не навчальних програм.

Фахівці UP-STUDY підкреслюють, що важливо, щоб, при використанні ігор для навчання, вони були нелінійними та дозволяли учням приймати рішення. Зворотний зв'язок та видимі реакції на діяльність є одним з ключових елементів міжособистісної взаємодії, від якої у цьому випадку залежить моделювання.

Відповідний культурний контекст, згаданий вище, та наявність діалогів також будуть важливі у цій ситуації. На даний час, у багатьох іграх є вирізані сцени та записані голоси різними мовами, завдяки яким розмови, які спостерігаються на екрані, можуть фактично нагадувати, що відбуваються насправді.

Використання ігор в освіті?

Справи йдуть не так просто, як може здатися — особливо для вчителів, які хотіли б використовувати цей метод. Очевидною проблемою є досить дороге обладнання, необхідне для запуску новітніх ігор, які дійсно пропонують достовірне представлення реальності, необхідної для навчання.

Метод, описаний Сімоною Брегні, вимагає деякої додаткової роботи від викладачів. За словами дослідника, наставники у таких ситуаціях повинні підготувати відповідні набори словникового запасу для учнів, які будуть необхідні під час сеансу гри. Також знадобляться більш традиційні мовні вправи, які поліпшать навички читання та аудіювання — гравці повинні, нарешті, зрозуміти, в якій ситуації вони знаходяться та що вони повинні робити.

Підсумовуючи, зауважимо, що майбутнє освіти та ігор є. Комп'ютерні ігри є унікальним середовищем, яке завдяки своїй інтерактивності та відкритості володіє величезним освітнім потенціалом. Ось чому Брегні закликає інших вчителів використовувати відеоігри у навчальному процесі. Науковець посилається на позитивний досвід використання цього методу, а також на хороші відгуки студентів та можливості, які з'являться з розвитком VR.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний підбір житла у Польщі

Пропозиція 0 грн

Компанія UP-STUDY пропонує абітурієнтам, які вступають на осінь 2024 безкоштовний пошук житла у Польщі.

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини