Які країни можуть відвідати студенти іноземці без відкриття туристичної візи, під час навчання в Польщі?

1428
Facebook Twitter
Які країни можуть відвідати студенти іноземці без відкриття туристичної візи, під час навчання в Польщі?

З цієї статті Ви дізнаєтесь, якими країнами можуть подорожувати польські студенти без оформлення додаткових дозволів на перетин кордону, а також яким чином відвідати країни Європи, щоб не нести великі витрати.

Студентське життя дуже цікаве та різноманітне, але іноді учням установ вищої освіти хочеться змінити обставини, подивитися нові країни та, можливо, завести нових друзів. Особливо це актуально для українців, якщо вони є студентами однієї з освітніх структур Республіки Польща. Річ у тому, що для легального перебування на польській території необхідна довгострокова національна польська віза категорії D, яка, крім основної мети її оформлення, дозволяє вільно переміщатися зоною Шенгену. Також, подібні повноваження має Карта Побиту, але її можна отримати при деяких умовах, та частіше вона оформляється після першого року навчання. З цієї статті Ви дізнаєтесь, якими країнами можуть подорожувати польські студенти без оформлення додаткових дозволів на перетин кордону, а також яким чином відвідати країни Європи, щоб не нести великі витрати.

Країни, які студенти польських університетів можуть безперешкодно відвідувати під час вікендів та канікул

Як вже раніше згадувалося, учні освітніх структур Польщі, попри країну походження, при наявності візи або Карти Побиту, які є обов'язковими для студентів нерезидентів РП, можуть подорожувати країнами Шенгенської зони безперешкодно. Правда, фахівці UP-STUDY звертають увагу на те, що існують рамки часу. Таким чином, дозволяється знаходиться на території іноземної держави не довше дев'яноста днів у півріччі. Якщо перевищити цей ліміт, порушника можуть депортувати з країни перебування, якщо інше не передбачено додатковими дозволами. Розглянемо більш детально перелік країн, які можна безперешкодно відвідати при першій-ліпшій можливості студентам польських ВНЗ, до них належать такі держави з їх столицями та іншими цікавими містами:

Австрія, Данія, Франція, Іспанія, Нідерланди, Португалія, Італія, Естонія, Латвія, Мальта, Чехія, Словенія, Угорщина, Бельгія, Фінляндія, Греція, Люксембург, Німеччина, Швеція, Литва, Словаччина. Також, доступні Ісландія, Норвегія та Швейцарія, проте врахуйте, що ці держави не є членами Європейського Союзу, але входять в Шенгенську зону. Частина з цих країн знаходяться e безпосередній близькості до Польщі, тому їх можна відвідати навіть у вихідні дні.

Як заощадити під час подорожі до країн Шенгенської зони студентам польських ВНЗ?

З різних міст Польщі здійснюють перельоти у багато країн Європи та світу два великих лоукостера: Ryanair та Wizz air. Здійснювати переліт з цими компаніями не тільки безпечно та досить комфортно, але й, що важливо для учнів освітніх структур, дуже дешево. Правда, варто особливо підкреслити, що такі перельоти не передбачають наявності величезного багажу, дозволяється тільки ручна поклажа певних параметрів, вагою не більш ніж 7 кг. У разі, якщо з'являється бажання оглянути кілька країн в одну подорож, а також немає проблем зі здоров'ям та є у запасі кілька вільних днів, можна віддати перевагу автобусному туру, який теж не влетить у копієчку, водночас принесе масу позитивних емоцій та подарує прекрасний вид з вікна.Отже, студенти польських ВНЗ, завдяки чинній візі або Карті Побиту, мають можливість не тільки здобувати освіту в одному з університетів РП, а й вільно подорожувати зоною Шенгену.

Компанії локстери, які вчиняють перельоти з польських міст, дозволяють оглянути визначні пам'ятки інших країн з невеликими витратами. У такому випадку, вчитися у Польщі іноземним студентам не тільки перспективно, але й дуже весело.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Останні місця - Вступ на осінь 2024 зі знижкою 50%

Акція 499 євро 250 євро

Останні місця - Вступ на осінь 2024 зі знижкою 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини