Аутсайдери списку спеціальностей за версією Міністерства науки та вищої освіти Польщі

1458
Facebook Twitter
Аутсайдери списку спеціальностей за версією Міністерства науки та вищої освіти Польщі

В умовах стрімких змін прибутковий сьогодні напрямок може бути абсолютно незатребуваним через декілька років. У наведеній нижче статті ми представляємо найменш орієнтовані на майбутнє галузі навчання у Польщі.

Познайомитися та й деталях вивчити дослідження своєї мрії — це одна справа, а знайти роботу після отримання диплома — друге завдання, яке у деяких випадках, здається не з легких. В ідеалі до вибору спеціальності, але іноді й після успішного вступу варто задуматися, чи буде вибране поле мати попит у той час, коли Ви закінчите навчання, а також чи вдасться побудувати на обраному терені успішну кар'єру. Адже в умовах стрімких змін прибутковий сьогодні напрямок може бути абсолютно незатребуваним через декілька років. У наведеній нижче статті ми представляємо найменш орієнтовані на майбутнє галузі навчання у Польщі.

Відносний ризик зайнятості у Польщі та на міжнародному ринку праці

Завершення досліджень не завжди гарантує набуття роботи. Важливим є те, що професія та навички уже отримані, присвоєна інженерна або магістерська кваліфікація, але це не обов'язково забезпечує справедливу винагороду. Однак вибір напрямку, який на даний час має багато пропозицій про роботу, може допомогти врятуватися від безробіття. Тому варто думати над наданням переваги спеціальності дуже ґрунтовно, зважуючи всі за та проти, експертні думки, аналізи різних видавництв та інші ресурси, які зможуть допомогти прийняти правильне рішення.

Престижний курс не обов'язково дорівнює добре оплачуваній роботі та легкому її пошуку. Оскільки звіт «Порівняння університетів, напрямків та областей дослідження: доходи та безробіття», підготовлений для Міністерства науки та вищої освіти, показує, що навіть найбільш популярні напрямки не гарантують працевлаштування. У дослідженні взяли участь 20 483 випускники, які закінчили однойменні магістерські роботи та отримали диплом у 2016 році. Як виявилося, найменший ризик проблем з пошуком роботи гарантує завершення медичних або фармацевтичних досліджень.

Популярні, але не обов'язково прибуткові напрямки

Мрії та переваги у контакті з реальністю можуть виявитися помилкою. Після закінчення університету, диплом не обов'язково дозволить підтримувати себе або сім'ю. Першим з напрямків, після закінчення якого може загрожувати безробіття, є ветеринарний — популярний курс у польських університетах.

Популярність ветеринарної медицини привела до надмірного числа фахівців у цій області. Однак на ринку праці не вистачає людей, які вирішують лікувати худобу. Це може бути пов'язано з тим, що це погано оплачувана та водночас дуже вимоглива професія. Люди після ветеринарних досліджень зазвичай хочуть влаштуватися на роботу з домашніми чотириногими, при цьому добре заробляти. За підсумком, виходить, що зіткнувшись із ситуацією безпосередньо, фахівці ветеринарної медицини прагнути перепрофілюватися та залучити себе у більш прибуткових напрямках.

Безробіття також загрожує людям, що вивчають мистецтво. Художні напрямки, хоча вони вчать багато цікавого, не гарантують роботу. Талановиті люди дуже часто створюють та досягають успіхів без освіти у галузі мистецтва. Третє місце у звіті про відносний ризик безробіття займає кіномистецтво.

5 років навчання, підготовка адвокатів — це не обов'язково синонім успіху. Інший напрямок, відразу після кіноіндустрії, чий диплом про завершення відповідно до вищезазначеного звіту, замовленого Міністерством науки та вищої освіти, не гарантує роботу, — це закон. Звичайно, це може здивувати багатьох людей, адже закон є одним з найбільш переповнених досліджень.

Юридичні дослідження пов'язані з престижем, високою оплатою праці, безліччю можливостей. Однак слід пам'ятати, що ціни, регульовані деякими адвокатами або юридичними консультантами за їхні послуги, можуть бути надмірно високими.

Через це багато людей не можуть дозволити собі звернення, тому виникає зменшення інтересу до пропозицій офісу.

Підсумовуючи, фахівці UP-STUDY підкреслюють, що перш ніж починати дослідження, варто подумати про те, який напрямок буде перспективним та допоможе знайти роботу. Дуже корисно займатися багатьма видами діяльності за межами академічної освіти — це дозволяє набувати досвіду. Всі види стажувань, практики та волонтерства будуть корисні. Також варто отримувати додаткові компетенції, такі як ази програмування, тайм менеджмент або водіння авто, тоді Ви завжди зможете швидко підлаштуватися під обставини.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

28 стипендій на 50% знижку на навчання

Пропозиція

Для всіх учасників UP-STUDY. Бронюйте за собою місце у конкурсі прямо зараз

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини