Хочу вивчити польську мову. Що вибрати: курси або самостійне навчання?

6413
Facebook Twitter
Хочу вивчити польську мову. Що вибрати: курси або самостійне навчання?

Кожен охочий вивчити польську повинен вирішити, яких методів та інструментів дотримуватися у ході навчання, а також займатися самостійно або з допомогою професіоналів.

“Хочу Вивчити польську мову!!!” — навряд чи хтось прокидається з таким рішенням, часто воно викликане якоюсь необхідністю. В останні десятки років необхідність знання польської мови полягає у наступному: бажання отримати якісний європейський диплом з помірною платою за навчальний рік в одному з польських університетів; шанс на налагодження партнерських взаємовідносин з іноземним бізнесом; можливість переїхати на ПМП до Республіки Польща та організувати там свій побут. Можуть бути й інші мотивації, як, наприклад, особистісний всебічний розвиток або бажання під час подорожей вільно спілкуватися з носіями мови, але таке трапляється рідше.

Кожен охочий вивчити польську повинен вирішити, яких методів та інструментів дотримуватися у ході навчання, а також займатися самостійно або з допомогою професіоналів.

Всі методи та формати мають свої переваги та недоліки, про які більш детально поговоримо у цьому нарисі.

Самостійне вивчення іноземних мов

Польська мова, хоч і має кілька схожих слів з українською, а також належить до однієї мовної групи, щоб її вивчити, необхідно докласти багато зусиль. В основному, при індивідуальному вивченні слідують двома напрямками:

— навчання з допомогою друкованої продукції: книг, журналів, газет, спеціалізованої літератури та преси.

— навчальні відео, які можуть бути як розроблені фахівцями та представлені у вигляді онлайн уроків, так і поетапне вивчення у візуальному вигляді алфавіту, а також поступовий перегляд мультфільмів з субтитрами та за наростанням.

Звісно, все залежить від уподобань самого учня, але найкращим варіантом є симбіоз цих двох інструментів, оскільки алфавіт передбачає наявність таких складних літер, які без аудіо або відеосупроводу не зрозуміло як читати та вимовляти.

Неправильне промовляння літер може привести надалі до того, що маючи впевненість у власних мовних навичках, Вас ніхто не буде розуміти.

Мовні курси, літні табори та вивчення польської при університеті РП

Вибираючи мовну школу або спеціалізовані курси, варто орієнтуватися на позитивні відгуки про компанію, наявність серед викладачів носіїв мови, оптимальне співвідношення між ціною та якістю, а також донесення інформації з використанням передових методик. До слова, студенти, які вступають з компанією UP-STUDY мають можливість вивчати польську з високим рівнем підготовки та доступною платою. Також, нерідко наші фахівці розробляють пропозиції, які дозволять навчитися польської мови абсолютно безкоштовно, причому навчання проходить частково в Україні, а друга частина — у Польщі.Що стосується літніх мовних таборів, вони більше підійдуть учням до 16-річного віку, які бажають закласти хорошу базу та провести літо з користю.

У свою чергу курси при університетах РП — теж хороший варіант, але його краще використовувати вже після закінчення навчання в Україні. Вивчаючи польську у такій послідовності, можна досягти оптимальних результатів, які дозволять без проблем розуміти лекторів у ВНЗ, вести діалоги на високому рівні, а також не відчувати дискомфорту у побуті.Підсумовуючи підкреслимо, для того, що вивчити польську мову, будь то самостійно, з репетитором або на курсах, все одно потрібно підходити до цього з повною відповідальністю та готовністю працювати у даному напрямку. Люди бізнесу, частіше віддають перевагу послугам репетитора, оскільки прагнуть за короткий проміжок часу закласти хорошу базу для швидкого спілкування. Водночас, абітурієнтам польських університетів краще віддати перевагу якісним курсам на Батьківщині, продовживши при ВНЗ Польщі.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний курс польської мови

Пропозиція 900 грн/місяць 0 грн

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте курс польської мови 50-100 годин безкоштовно

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини