Польська мова для початківців. Книги або відео, що вибрати?

6955
Facebook Twitter
Польська мова для початківців. Книги або відео, що вибрати?

Іноді українці вважають за краще навчатися самостійно, а чому краще віддати перевагу: книгам або відео — розглянемо це більш детально в даній статті.

Плануючи перебування у Республіці Польща з найрізноманітнішими цілями, будь то отримання вищої освіти, побудова власного бізнесу, налагодження партнерських відносин для тривалої взаємодії, мало хто вже має у своєму розпорядженні відмінні знання мови. Якщо люди бізнесу воліють вивчати іноземну мову з допомогою репетиторів, абітурієнти шукають інші варіанти, серед яких мовні школи, спеціалізовані курси або самостійне навчання, що має два напрямки: за відео або з допомогою книг. Все залежить від фінансових можливостей та особистісних переваг, але фахівці UP-STUDY рекомендують вдаватися до допомоги спеціалізованих компаній, які крім знань, здатні надати сертифікат, що підтверджує отриманий рівень мовних навичок. Проте іноді українці вважають за краще навчатися самостійно, а чому краще віддати перевагу: книгам або відео — розглянемо це більш детально в даній статті.

Переваги та недоліки кожного із способів вивчення польської

Варто зауважити, що при самостійному навчанні, використовуючи будь-який з відповідних методів, необхідно ретельно розробити план, а також слідувати йому та ні за яких умов не відступати. Тільки у разі самодисципліни та старанного навчання можна отримати бажаний результат. Розглянемо більш детально вивчення з допомогою кожного з інструментів:

1. За книгами. Для початку можна почати з алфавіту, розробленого для дітей. Далі, варто переходити до читання дитячої літератури, оскільки в ній присутні елементарні діалоги. Після чого, можна продовжити читанням та перекладом спеціалізованої літератури, а також свіжої преси. Також, допоможе читання та складання листів або ведення електронного листування. Маючи багаж необхідних знань, варто приділити належну увагу граматиці.

2. За відео. Явною перевагою на першому етапі є те, що при вивченні алфавіту, можна відразу зрозуміти правильність вимови деяких літер, оскільки у польській мові є деякі складних словосполучень. Як і у випадку з книгами, вивчати з допомогою відео краще починаючи з перегляду мультфільмів, які мають субтитри. Далі, переходити до більш складних матеріалів. Залежно від обраної методики, щоб швидко говорити польською навчаючись за відео, необхідно пройти не менш ніж 16 уроків.Для закладення бази підійдуть обидва інструменту, але найкращим варіантом є їх симбіоз. Для вивчення алфавіту краще користуватися відео та аудіосопроводом, в іншому підійде друкована продукція, до того моменту, коли Ви зрозумієте, що здатні дивитися фільми мовою оригіналу без субтитрів.

Польська з мовною школою або компанією посередником

При виборі мовної школи, варто звернути увагу на наступні важливі аспекти, які повинні бути, щоб надавати якісні знання:

— наявність серед викладачів носіїв мови;

— позитивні відгуки колишніх учнів;

— багаторічний досвід роботи у сфері навчання польської;

— доступна плата та грамотно розроблений графік занять.

Як і інші послуги сфери освіти, найчастіше, вартість вивчення іноземної мови — задоволення не з дешевих. Саме через це, центр польської освіти UP-STUDY проводить акції, які дозволяють учасникам програми навчитися польської абсолютно безкоштовно. У поточному році була надана можливість абітурієнтам, які вступали з допомогою нашої компанії досягти рівня не нижче В2, без плати за навчання, причому, частина занять проходила на території України, а друга — у Польщі.

Отже, вивчити рідну мову Польщі можна як з допомогою книг, так і з використанням відео. Проте абітурієнтам польських університетів варто віддати перевагу курсам або школі. Також, слідкуйте за пропозиціями від UP-STUDY, можливо трапиться прекрасний шанс вивчати мову не тільки у відмінних умовах, але і абсолютно безкоштовно.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний підбір житла у Польщі

Пропозиція 0 грн

Компанія UP-STUDY пропонує абітурієнтам, які вступають на осінь 2025 безкоштовний пошук житла у Польщі.

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини