Система вищої освіти в Польщі. Розбираємося разом

7467
Facebook Twitter
Система вищої освіти в Польщі. Розбираємося разом

Освітня система кожної країни залежить від того, чи бере участь вона в які-небудь домовленості, щодо цього питання, або займається побудовою процесу навчання на свій розсуд.

Освітня система кожної країни залежить від того, чи бере участь вона в які-небудь домовленості, щодо цього питання, або займається побудовою процесу навчання на свій розсуд. Через те, що Республіка Польща є активним учасником Болонського процесу, дуже мало відмінностей від системи освіти інших Європейських країн, хоча від української — відмінності досить помітні. Здобувати вищу освіту в Польщі — вигідно, цікаво, доступно та розважливо. По-перше, зважаючи на територіальну та культурну близькість, адаптація до нового середовища відбувається швидко. По-друге, вартість навчання нижча, ніж в будь-якій державі ЄС. По-третє, після закінчення ВНЗ, видається європейський диплом, який не вимагає додаткових комісій і підтверджень, і, з який можна успішно працевлаштуватися як в Європейських країнах, так в США та Канаді. Стаття необхідна для прочитання всім абітурієнтам, які вже обрали, або планують навчання в Польщі тому, що розставить всі крапки над «і», щодо особливостей системи освіти цієї країни, а також, специфічних особливостей вибору ВНЗ та спеціальності.

Побудова освітньої системи

Завдяки домовленості між нашими країнами про взаємне визнання дипломів, українці мають можливість вступати до польських вищих навчальних закладів, відразу після отримання атестата зрілості. Якщо був обраний ВНЗ державного типу, і Ви претендуєте на бюджетну форму навчання, то потрібно зазначити, що, в першу чергу, враховується середній бал саме тих предметів, які прямо стосуються Вашої майбутньої спеціальності. Являючись активним учасником Болонського процесу, Польща, як і інші учасники цього договору, демонструє дворівневу освітню систему. Першим рівнем виступає бакалаврат, навчання 3-4 роки, другий — магістратура 1.5-2 року (3-4 семестри). Є можливість обрати форму навчання, найпоширеніші — стаціонар та заочна, але існують ще екстернатна та вечірня. Навчальний рік організований у вигляді двох семестрів, з яких можна почати навчання, та, які завершуються здачею іспитів.

Як обрати відповідний університет?

Говорячи про навчання в цій республіці, можна розглядати варіант отримання вищої освіти в більш ніж 400 ВНЗ, різної форми власності, рівня акредитації, та напрямків. Більшість вищих закладів непублічного типу (до 330 одиниць). Найбільш привабливим фактором для українців є цінова політика, бо вона значно лояльніше більшості країн ЄС. Вибираючи вищий навчальний заклад, необхідно надати особливого значення таким особливостям:— позиція у внутрішньому і міжнаціональному рейтингу;— локальне знаходження;— співвідношення ціни та якості;— різноманіття факультетів;— викладацький склад, кількість кандидатів та докторів наук;— наявність стипендій.

Наші фахівці компанії UP-STUDY, яка є лідером на ринку освітніх послуг, підібрали кілька закладів вищої освіти, які відповідають заданим параметрам:1. Вроцлавський Університет Бізнесу — профільний ВНЗ, вартість навчання в якому від 1100 євро.2. Столична Академія Фінансів і Бізнесу Вістула — крім відмінної якості і ціни за навчальний рік, тут, серед великого розмаїття напрямів досліджень, можна навчитися самим рейтинговим спеціальностям: журналістиці, міжнародним відносинам, фінансам та бухгалтерському обліку, архітектурі.3. Університет Банківської Справи у Вроцлаві — що входить в трійку лідерів ВНЗ недержавного типу, має великий вибір факультетів бізнес-спрямованості.

Отже, система польської освіти не тільки зручна для українців, а й приваблива відсутністю потреби нострифікації диплома в Європі і в інших цивілізованих країнах. Також, крім помірної плати за навчання, є можливість, по закінченню університету, влаштується на роботу в міжнародну компанію, навіть в столицях ЄС. Завдяки нашій компанії, є унікальна можливість отримати грант на знижку в 50% (поспішайте, кількість обмежена, всього 27 одиниць) тому, звертайтеся в наші представництва за більш детальною інформацією, і ми з радістю допоможемо Вам прийняти правильне рішення, яке сприятиме побудові успішної кар'єри.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 150-200 євро при вступі у Вроцлавську Академію Бізнесу

Пропозиція

Вступайте на осінь 2024 у Вроцлавську Академію Бізнесу та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини