Хабарі викладачам у ВНЗ Польщі

8447
Facebook Twitter
Хабарі викладачам у ВНЗ Польщі

Стаття буде цікава як для польських студентів, так і іноземних абітурієнтів, оскільки, ми розглянемо питання, що стосується хабарів викладачам польських вищих навчальних закладів.


Випускникам українських шкіл, які вступили до іноземних установ вищої освіти, буде легко адаптуватися до нової системи освіти, оскільки, вони не випробували на собі вітчизняну. Це означає, що студенти бакалаврату, у міру навчання зможуть зрозуміти, як все взаємодіє, чому приділити особливу увагу, як готуватися до екзаменаційної сесії та скільки часу приділяти самостійному навчанню. Студентам, які отримали бакалаврський диплом в українському університеті набагато складніше, вступивши на магістратуру до європейського ВНЗ. Річ у тому, що у рідних освітніх структурах не складений предмет або іспит можна вирішити інакше, водночас, як в установах Польщі доведеться перездавати сесію доти, поки предмет не буде вивчений на належному рівні. Стаття буде цікава як для польських студентів, так і іноземних абітурієнтів, оскільки, ми розглянемо питання, що стосується хабарів викладачам польських вищих навчальних закладів.

Чи беруть хабарі у польських університетах?

Насправді, українські абітурієнти, які приїхали здобувати вищу освіту в РП мають величезний потенціал, на відміну від європейських студентів, та, власне, повинні проявляти більше наполегливості, через те, що з гідною роботою на Батьківщині зараз справи йдуть туго. Але, на превеликий жаль, деякі українські студенти, навчаючись в польських ВНЗ, не готові міняти свої погляди, менталітет та звички, нав'язані вітчизняним соціумом, і, тому, під час сесії намагаються дати викладачеві хабар. Також, не гребують намагатися натиснути на викладача аргументами на користь свого походження, або звертатися до старости групи, з проханням про допомогу, вирішити не зданий предмет з допомогою грошей. Заявляємо з усією відповідальністю, в польських установах вищої освіти, викладачі не тільки не претендують на хабар, а й повністю їх відкидають. Також, вони докорінно змінюють ставлення до студента, та, намагаючись перездати предмет, Вам потрібно буде його дуже добре вивчити, щоб отримати прохідний бал.

Що може сприяти здачі сесії?

В першу чергу — глибокі знання предмета. Проблема для українських студентів полягає в тому, що вони звикли до тиску та вимогам з боку вчителів та викладачів. До того, що їх будуть змушувати ходити на лекції, стежити за виконанням домашніх завдань та контролювати успішність. У Польщі, на лекції ходити ніхто не примушує, матеріал викладачі висилають на пошту, а те, що вони на 8.00, провокує їх пропускати. Тому, люди з нашим менталітетом, що не налаштувалися на старанну роботу, намагаються спочатку пропускати пари, а потім, писати шпаргалки, шукати інші шляхи вирішення. Свого часу, якщо є якась невпевненість в ідеальному володінні предметом, єдине, що може трохи допомогти при здачі іспитів в польських вищих навчальних закладах — шанобливе ставлення до предмета та викладача, а також, явна зацікавленість у навчанні.

Помітивши завзяття та добре ставлення, викладач може піти на незначні поступки, трохи менше запитати, чи підштовхнути до відповіді. Але, це не значить, що, не маючи уявлення про предмет здачі, такий варіант пройде. Підбиваючи підсумки, ми особливо підкреслимо, що в польських освітніх установах хабарів не беруть. Якщо студенти-іноземці не налаштовані на копітку роботу з великими обсягами інформації, 70% яких потрібно обробляти самостійно, тоді не варто витрачати час та кошти на навчання в РП. Висококваліфіковані фахівці UP-STUDY особливо підкреслюють, що отримати всі переваги, які здатен дати польський диплом, можна лише відповідально підходячи до навчання, а також, до додаткових активностей, таких як міжнародний студентський обмін або закордонна практика.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 150-200 євро при вступі у Вроцлавську Академію Бізнесу

Пропозиція

Вступайте на осінь 2024 у Вроцлавську Академію Бізнесу та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини