Яку спеціальність обрати (Програма UP-STUDY "Навчання в Польщі")

6457
Facebook Twitter
Яку спеціальність обрати (Програма UP-STUDY "Навчання в Польщі")

Дані незалежного моніторингу серед шкіл України показали, що майже 52,2 % майбутніх абітурієнтів не визначились з якою професією пов'язати майбутнє.

Дані незалежного моніторингу серед шкіл України показали, що майже 52,2 % майбутніх абітурієнтів не визначились з якою професією пов'язати майбутнє. Саме тому ми вирішили проаналізувати ринок праці та виділити які професії є найпрестижнішими в Україні та Європі (всі вони доступні по програмі "Навчання в Польщі")

Перше місце

За словами Фрідріха Шпіцена, голови правління корпорації Trans ltd., на сьогодні перше місце серед найприбутковіших професій є робота в IT сфері. На українському ринку так само не вистачає хороших програмістів та комп'ютерщиків, тому, власне, як у Європі, так і в нас на батьківщині найбільше заробляють саме вони.

Ще одним плюсом даної професії є її спекторний характер, мається на увазі, що отримані знання, можна застосовувати не тільки в багатьох напрямках, а й бути компетентним спеціалістом світового рівня, адже такий вид діяльності є в кожній країні без винятку, і IT технології є загальносвітовою наукою.

Друге місце

На другому місці, стабільно протягом 3 останніх років, знаходяться напрямок Міжнародних відносин, адміністрації та дипломатії. Основною перевагою такого навчання є широкий вибір сфер працевлаштування, а саме: сфери державного та місцевого управління; робота в міжнародних фірмах, що беруть участь у світовому економічному, ринковому та політичному співробітництв; неурядових структурах; установах, що займаються питання міграції, захистом прав етнічних меншин; науково-дослідницьких установах; установах культури та засобів масової інформації тощо.

Поряд з напрямком Міжнародних відносин стабільно тримає свої позиції напрямок Іноземних мов та Іноземної філології.

Третє місце

На третьому місці — логістика та транспорт. В Україні на сьогодні вивчити дану професію складно, адже факультетів, які готують таких спеціалістів лише кілька, плюс основними конкурентами є випускники закордонних вузів, де даний напрямок активно розширюється у відповідності до потреб світової економічної співпраці. Все ж, по прибутковості вона займає друге місце.

Четверте місце

На четвертому місці - інженерія та будівництво. Даний напрямок впевнено тримає свої пріоритетні переваги, адже щороку ця сфера змінюється, модернізується, з'являються нові технології. У відповідності до цього потрібні на ринку праці молоді підготовлені спеціалісти, які мають перевагу в працевлаштуванні, порівняно з іншими професіями.

П'яте місце

П'яте місце займають медичні професії. Наступні 5 місць посідають: Економіка та Менеджмент, Право, Психологія, Бізнес та ЗМІ.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2024 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2024 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини