ТОП-5 польських університетів-партнерів зі спеціальностями в сфері IT

10442
Facebook Twitter
ТОП-5 польських університетів-партнерів зі спеціальностями в сфері IT

Ця стаття буде актуальна для студентів, які хочуть більше дізнатися про особливості навчання на IT-фахівця, про вибір престижного ВНЗ для здобуття необхідних знань.

Професії у сфері IT-технологій завжди були одними з популярних спеціалізацій у всьому світі та, на сьогодні, мають попит, як на українському ринку праці, так і в Європі. Тому, в кожну компанію/організацію, яка набирає обертів або вже займає передові позиції, потрібен кваліфікований IT-співробітник. Даний напрямок діяльності охоплює великий спектр спеціальностей. З цієї причини, майбутньому студентові буде легко вибрати відповідну спеціалізацію для здобуття вищої освіти в кращих ВНЗ Польщі. Ця стаття буде актуальна для студентів, які хочуть більше дізнатися про особливості навчання на IT-фахівця, про вибір престижного ВНЗ для здобуття необхідних знань. А також, в цьому нарисі ми розглянемо можливості, які відкриває робота в сфері IT-технологій.

Специфіка та перспективи професій IT-технологій

IT-спеціальність — це професійна сфера діяльності, яка займається вивченням інформаційних технологій, комп`ютерних систем, мереж, баз даних, та багатьма іншими аспектами. Також, дана професія вимагає не тільки аналітичного складу розуму, а й творчого підходу до виконання графічних завдань. Фахівців даного виду діяльності можна умовно розділити на дві категорії: ті, хто займаються розробкою комп'ютерного забезпечення, та ті, хто здійснює програмне забезпечення для комп'ютерів. IT-фахівці щодня застосовують у своїй роботі знання, набуті в університеті: мовне програмування, різні графічні програми, мову розмітки. На даний момент, мають попит такі IT-спеціальності: web-розробники, професіонали в програмування, аналітики з інформаційної безпеки та обчислювальної техніки, системні адміністратори.

Далі, ми розглянемо перспективи, які відкриваються після завершення навчання на факультеті IT-технологій:— незалежно від світової економічної ситуації, IT-фахівці завжди будуть популярні на ринку праці. Також, дана сфера є однією з високооплачуваних професійних галузей. Тому, випускники факультету Інформатики не залишаться без роботи;— великий вибір спеціальностей в цій області, допоможе знайти саме ту спеціалізацію, яка буде відповідати Вашим інтересам;— значна частина IT-фахівців, після закінчення навчання працюють на себе, самостійно будуючи свій графік. А також, створюють свої компанії, які надають послуги в області IT-технологій.

Топ-5 польських університетів-партнерів

Існує помилкова думка, що для роботи в IT-сфері не потрібно вищої освіти, досить професійних курсів. Але, як показує практика, престижні світові компанії зацікавлені тільки в співробітниках, які закінчили вищі навчальні заклади. Для придбання якісної освіти та європейського диплома для подальшої успішної самореалізації в IT-сфері, ми рекомендуємо Вам придивитися до одних з кращих університетів Польщі, що користуються популярністю серед польських та українських студентів:

  1. Вроцлавський Університет Менеджменту. Даний ВНЗ займає передове місце з менеджменту та інформатики серед університетів Європи. Орієнтовна вартість за один рік навчання становить 1119 євро.
  2. Університет Банківської Справи у Вроцлаві. Університет входить до трійки кращих ВНЗ Польщі, а також славиться високим рівнем викладання та унікальною атмосферою для іноземних студентів. Один рік навчання на IT-фахівця коштує 1167 євро.
  3. Варшавська Академія Фінансів та Бізнесу Вістула. Цей ВНЗ є приватним навчальним закладом, який направлений на міжнародні відносини. Тому, в ньому, на сьогодні, навчаються студенти з 50 країн світу. Також, академія проводить навчання на факультеті Інформатики, як польською, так і англійською мовою. Вартість одного навчального року на IT-фахівця становить від 1450 до 1750 євро.
  4. Варшавська Академія Суспільних Наук. Університет є другим у черзі еталонним польським приватним вищим навчальним закладом, який має філії по всій Польщі. Ціна за один рік навчання на факультеті Інформатики становить 1643 євро.
  5. Університет Банківської Справи в Познані. Він існує вже понад 20 років та за цей час здобув велику популярність у всій Польщі, і не тільки. Ціна за один рік навчання на факультеті Інформатики становить 1179-1393 євро.

Виходячи з отриманої інформації, можна зробити висновок, що професія IT-фахівця має попит та є перспективним видом діяльності, на сьогодні. Крім того, дана професія не дискримінує за гендерною ознакою, нею може оволодіти будь-яка людина, що має відповідні здібності. Якщо у Вас аналітичний склад розуму, та Ви любите точні технічні науки, то спеціальності IT-сфери саме для Вас.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2025 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини