Міжнародні відносини. Огляд і рейтинг спеціальності

13645
Facebook Twitter
Міжнародні відносини. Огляд і рейтинг спеціальності

Кожна держава, незалежно від її форми правління, знаходиться в взаємодії з іншими країнами. Це можуть бути партнерські, дружні, або нейтральні, недружні, але все-таки відносини. Жодна країна не існує автономно.

Кожна держава, незалежно від її форми правління, знаходиться в взаємодії з іншими країнами. Це можуть бути партнерські, дружні, або нейтральні, недружні, але все-таки відносини. Жодна країна не існує автономно. Події, які відбуваються в світі, прямо або опосередковано відбивається на економічній, політичній, соціальній, демографічній та інших ситуаціях держав. Міжнародні відносини — це складний механізм взаємодій на різних рівнях, розібратися в яких може тільки фахівець даної галузі. Кваліфікований та дипломований кадр цієї сфери діяльності здатний швидко та якісно проаналізувати величезні потоки інформації, та передати її наступним ланкам цього ланцюжка. На сьогодні, саме завдяки фахівцям з міжнародних відносин політики, дипломати, посли, консули, журналісти та інші представники різних професій можуть відчувати себе комфортно, обертаючись на міжнародній арені.

Особливості спеціальності Міжнародні відносини

Навчання на факультеті Міжнародні відносини, в першу чергу, розвивають в кожного студента дипломатичні навички. Випускник даної спеціальності буде готовий аналізувати, приймати важливі рішення, вирішувати складні завдання. Кваліфікація факультету заснована на соціально-політичній спрямованості. Важливими навичками в роботі є знання іноземних мов, вміння вести ділові переговори. Після закінчення даного факультету, випускник може працювати не тільки на посаді дипломата в державних установах, як думають багато абітурієнтів, але й в різних міжнародних компаніях, займаючись розвитком міжнародного співробітництва в тій чи іншій сфері діяльності. Хоча, на сьогодні, спеціальність має 59% в рейтингу популярності, це не означає, що даний напрямок не має попиту. Якщо у Вас є явні організаторські та лідерські якості, Ви вмієте правильно вести діалог, та переконувати людей, любите дізнаватися нове, та вмієте знайти застосування отриманій інформації, то, без сумнівів, Вам варто стати висококласним фахівцем з міжнародних відносин.

Кращі ВНЗ Республіки Польща, в яких можна навчатися на факультеті міжнародних відносин

Вибираючи отримання освіти у вищих навчальних закладах Республіки Польща, можна бути впевненим, що по закінченню кожного з ВНЗ, Ви отримаєте якісний європейський диплом, який визнається всіма країнами Європейського Союзу, а також іншими цивілізованими державами. Щоб опанувати дану спеціалізацією досконало, варто уважно придивитися до наступних установ вищої освіти:

1. Академія Фінансів і Бізнесу Вістула (Akademia Finansów i Biznesu Vistula) у Варшаві. Ця столична установа пропонує отримати диплом у напрямку міжнародних відносин з платою в 1450 євро за рік польською мовою, та 2500 англійською. Незалежно від мови навчання, можна впевнено заявити, що знання даної області перевершать Ваші очікування, а працевлаштування після закінчення ВНЗ, не змусить себе чекати.

2. Академія Суспільних Наук (Społeczna Akademia Nauk), яка має філії у Варшаві, Лодзі та Кракові. Річна плата за навчання польською мовою становить 1200 євро.

3. Варшавський Університет Менеджменту (Wyższa Szkoła Menedżerska). Один з провідних бізнес-ВНЗ в східній частині Європи допоможе опанувати професію в даному напрямку за 1000 євро на рік.

Які предмети передбачені, при навчанні на факультеті Міжнародних відносин?

Інститут міжнародних відносин дуже багатогранний та широкий. Перелік предметів, що запропоновані при навчанні на фахівця цього профілю однаковий як в державних, так і в приватних ВНЗ, бо затверджений Міністерством Освіти Польщі. Самі предмети цікаві, інформативні й пізнавальні, серед них:— теорія міжнародних відносин;— актуальні проблеми світової політики;— зовнішня політика;— політична географія;— міжнародні організації;— дипломатичний протокол і етикет;— теорія міжнародного конфлікту;— концепції розвитку країн;— міжнародна безпека;— внутрішня безпека;— економіка європейських фондів;— зовнішня торгівля.

Ця спеціалізація має багато переваг, основними з яких є тісні зв'язки та контакти зі світовими дослідницькими центрами, та можливість спілкування з різними цікавими людьми, незалежно від їх статусу та займаної посади. Випускники можуть залучити себе не тільки в дипломатичному напрямі, але й в будь-яких міжнародних компаніях, європейських адміністраціях, або світових корпораціях.Отже, фахівець з міжнародних відносин — це всебічно розвинена цікава особистість, яка готова приймати рішення, виходячи з аналізу величезного потоку інформації з усього світу. Навчаючись цієї професії Ви станете не тільки висококласним кадром, з хорошим окладом, але і отримаєте знання, які будуть корисні й в побуті. Вищі навчальні заклади Польщі побудували програму вивчення даної спеціалізації так, щоб студенти могли отримати не тільки теоретичні ази, а й практичні навички.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний підбір житла у Польщі

Пропозиція 0 грн

Компанія UP-STUDY пропонує абітурієнтам, які вступають на осінь 2024 безкоштовний пошук житла у Польщі.

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини