Вступ до Польщі без іспитів. Як вступити?

9774
Facebook Twitter
Вступ до Польщі без іспитів. Як вступити?

В даній статті ми поговоримо про процедуру вступу, певні нюанси для українських абітурієнтів, при зарахуванні в польські університети.

Як відомо, після закінчення школи українські випускники повинні здати ЗНО (зовнішнє незалежне оцінювання), яке прирівнюється до вступних іспитів у вищі навчальні заклади. Залежно від обраного абітурієнтом напрямку, спеціальності та факультету ВНЗ, здається певний список предметів. Але, для багатьох випускників, процес написання зовнішнього незалежного оцінювання стає справжнім випробуванням та вони не проходять необхідний поріг балів, для зарахування в українські університети. Для тих, хто не склав тести, надані Міністерством Освіти України, є відмінний шанс вступити без іспитів в університет, не чекаючи наступного року. Основною перевагою навчання в польських ВНЗ є те, що процес зарахування іноземних студентів відбувається без іспитів та результатів ЗНО. Тому, в даній статті ми поговоримо про процедуру вступу, певні нюанси для українських абітурієнтів, при зарахуванні в польські університети.

Особливості вступу до ВНЗ Польщі без іспитів

На даний момент, польська держава націлена на міжнародні взаємини з іншими країнами. Тому, отримання якісної європейської освіти для іноземних студентів стало, на сьогодні, можливе, як ніколи. Як приватні, так і державні університети пропонують великий вибір спеціальностей для українських абітурієнтів. Процес зарахування в польські ВНЗ трохи відрізняється від процесу в українських інститутах. З цієї причини, ми розглянемо детально специфіку процедури вступу до престижних ВНЗ Польщі без іспитів:

1. Одним з основних умов зарахування до університету Польщі без іспитів є знання польської мови рівня В1. Якщо Ви не володієте польською мовою на необхідному рівні, то Вам потрібно пройти мовні курси. Оскільки, польська мова дуже схожа з українською, абітурієнту буде абсолютно не складно вивчити її в найкоротші терміни.

Компанія «UP-STUDY» пропонує якісну програму, що відповідає всім європейським стандартам, з вивчення польської мови. Після успішного закінчення курсів у Вас на руках ліцензований сертифікат, який необхідно мати при вступі до польського ВНЗ, і який буде дійсний в усіх європейських країнах. Для більш глибокого засвоєння та для закріплення отриманих знань, рекомендується проходити курси, як в Україні, так і в Польщі.

2. Крім того, гарантований вступ без іспитів в польський університет забезпечує Карта Поляка. У будь-якого іноземного студента існує можливість отримати Карту Поляка, якщо він документально доведе свою приналежність до польського народу, добре знає польську мову/традиції країни, активно бере участь в розвитку польської культури. Ця карта дає право українським абітурієнтам вступити в кращі університети Польщі на рівних умовах з польськими студентами без іспитів/ЗНО.

Але, будьте уважні, якщо Ви обрали навчання в медичному, архітектурному, музичному, художньому, театральному університеті, то Вам доведеться, все-таки, скласти творчий іспит по необхідному профілю.

Основні етапи вступу до ВНЗ Польщі

Однією з переваг польської освіти є те, що навчання починається два рази на рік — жовтень і березень місяць. Тому, у Вас є можливість вибрати зручний період для вступу та навчання. Далі, ми розглянемо процес зарахування поетапно:

1. На сайті кожного університету Польщі є перелік необхідних документів для вступу. Всі вони повинні бути переведені на польську мову та відправлені на електронну адресу ВНЗ.

2. Потім, якщо це входить в умови вступу обраного Вами університету, необхідно сплатити реєстраційний внесок у систему IRK.

3. Після проходження перерахованих вище кроків та розгляду приймальною комісією Ваших документів, приходить або на електронну адресу, або на поштове відділення лист з відповіддю про зарахування.

4. Останнім етапом вступу є оплата за перший рік навчання. Вказану університетом суму, Ви можете оплатити в будь-якому українському банку, але з комісією. У Вас є можливість заплатити перший внесок без комісії особисто в польських банках, або попросити родичів/друзів з Польщі.

Виходячи з отриманої інформації, ми можемо зробити висновки, що зарахування іноземних студентів в Польщу без іспитів, на сьогодні, є дійсно можливим. Також, якщо у Вас виникнуть проблеми зі збором/перекладом документів та іншими організаційними питаннями при зарахуванні, то кваліфіковані співробітники UP-STUDY допоможуть їх вирішити. Польська освіта — це хороший внесок у Ваше життя та подальшу кар'єру.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Останні місця - Вступ на осінь 2024 зі знижкою 50%

Акція 499 євро 250 євро

Останні місця - Вступ на осінь 2024 зі знижкою 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини