Польські ВНЗ без іспитів та результатів ЗНО

8271
Facebook Twitter
Польські ВНЗ без іспитів та результатів ЗНО

Дана стаття буде корисною для всіх абітурієнтів, незалежно від ситуації зі здачею оцінювання, оскільки розглядає перспективи вступу до вищих навчальних закладів РП для іноземців, в тому числі й українців.

Вже не одне десятиліття Республіка Польща надає якісну освіту, але, на сьогодні, коли ця держава намагається максимально інтернаціоналізувати вищу освіту, двері кращих ВНЗ відкриті навстіж для іноземних абітурієнтів. А, зважаючи на той факт, що за даними українського Міністерства Освіти, понад двадцять три тисячі українських школярів випускних класів провалили зовнішнє національне оцінювання, яке є обов'язковим, для подальшого зарахування в заклади вищої освіти України, навчання в Польщі не просто перспективне, а є рятувальним кругом. Чому? Та тому, що навіть в найбільш рейтингові університети, незалежно від форми власності, можна поступити без іспитів, та, попри результати ЗНО. Дана стаття буде корисною для всіх абітурієнтів, незалежно від ситуації зі здачею оцінювання, оскільки розглядає перспективи вступу до вищих навчальних закладів РП для іноземців, в тому числі й українців.

На якій підставі відбувається зарахування?

Для того, щоб отримати європейський диплом в одному з рейтингових ВНЗ, при цьому, не складати вступні іспити, або не демонструвати результати національного оцінювання, існує кілька варіантів. Розглянемо їх більш детально:

1. Конкурсний вступ на загальних підставах. При цій формі вступної кампанії Ви подаєте серед інших документів, що підтверджують Вашу особу і статус, атестат зрілості. Важливим є його середній бал, а також знання польської мови. Якщо є сумніви з приводу останнього, варто перевірити свій рівень самостійно, або з допомогою кваліфікованих фахівців. У разі, якщо Ваш рівень нижче В1, варто пройти мовні курси. На сьогодні, серед безлічі компаній, які надають послуги такого типу, варто вибрати центр польської освіти UP-STUDY, який, крім видачі відповідного сертифіката, гарантує 100% вступ, в один з 15 рейтингових установ освіти.

2. Вступ з Картою Поляка. Даний документ є підтвердженням Вашої приналежності до народу Польщі, та дозволяє проходити на навчання на тих же правах, що й резиденти країни. Крім цієї переваги, з даною Картою можна претендувати на бюджетне відділення, безкоштовно оформити національну візу категорії D, та отримати знижку на рейковий транспорт.

3. Наявність Карти побиту. Даний документ підтверджує законність перебування на території держави, є тимчасовим дозволом на проживання, та передує оформленню ПМП. Також, дозволяє вступати без іспитів, на локальних правах.

ВНЗ Польщі та особливості спеціальностей

Викладена вище інформація є достовірною, але варто врахувати, що існує ряд спеціальностей, для навчання на яких, незалежно від Вашого походження і прав, потрібно складати профільні іспити. До таких відносяться:

  • архітектура та творчі напрямки — потрібно докласти портфоліо;
  • медицина — іспити за даним профілем (хімія, біологія);
  • мистецтво — іспит з обраної специфіки.Відповідно до тенденцій ринку, все ще мають попит бізнес-спеціальності.

Ще, особливу увагу можна приділити таким дослідним напрямкам як: інформатика, будівництво, фінанси та бухгалтерський облік, графіка.Для того, щоб диплом цінувався роботодавцями, потрібно вибирати ВНЗ на Заході польської республіки, або столичні. Серед доступних закладів вищої освіти, з високими рейтинговими показниками, варто відзначити:

1. Вроцлавський Університет Бізнесу.

2. Академію Фінансів і Бізнесу Вістула.

3. Університет Банкова у Вроцлаві.

4. Громадську Академію Наук.

5. Вроцлавський Університет Менеджменту.

З викладеної інформації випливає, що для українських абітурієнтів вступ до польських ВНЗ не тільки перспективний, але і не обтяжливий, бо немає потреби в екзаменаційній здачі, та не розглядаються результати ЗНО. Також, це реальний шанс отримати європейський диплом з невисокими витратами. Крім перерахованих переваг, є шанс влаштуватися на підробіток тому, що це дозволено державою навіть для стаціонарної форми навчання, та вірогідно подорожувати зоною Шенгену, що допоможе дізнатися культуру та традиції більшості країн Європи.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2024 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2024 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини