Вроцлав вводить нові міські простори «Без бар'єрів»

5913
Facebook Twitter
Вроцлав вводить нові міські простори «Без бар'єрів»

Вроцлав вводить архітектурні стандарти, які полегшать пересування людей з обмеженими можливостями. Документ підготовлений фондом «Польща без бар'єрів».

Вроцлав вводить архітектурні стандарти, які полегшать пересування людей з обмеженими можливостями. Документ підготовлений фондом «Польща без бар'єрів». Більш ніж 120 сторінок роботи являє собою звід керівних принципів про те, як створювати міські простори «Без бар'єрів». Пропозиція документа полягає у тому, щоб вказати рішення, які збільшують доступність міста та його адаптацію до різних можливостей та потреб жителів Вроцлава та гостей столиці Силезії.

Для членів фонду вкрай важливо, щоб всі — люди з додатковими потребами (студенти ВНЗ, молодь, працівники різних компаній та інші громадяни та нерезиденти, які мають обмежені можливості), а також люди похилого віку та батьки з маленькими дітьми — могли використовувати міський простір. Варто пам'ятати, що Вроцлав не є закінченим містом. Активісти та члени «Польща без бар'єрів» не планують змінювати місця, котрі вже існують, та елементи з завтрашнього дня. Але запропоновані «Стандарти» — це бачення, елемент міської політики та підтримка дизайнерів.

«Стандарти» Вроцлава адресовані архітекторам та проектувальникам, інженерам та підрядникам, а також керівникам нерухомістю та працівникам державного управління, формуючи сучасний та майбутній вигляд міста.

Запропонований комплекс нововведень також прислухаються до думок про навколишнє середовище, тому що у польському законодавстві про будівництво є прогалина та необхідність додаткової підтримки. Мацей Аугустиняк, президент Фонду «Польща без бар'єрів» особливо підкреслив, що жителі цього польського куточка вітають конкретні дії, спрямовані на забезпечення доступності. Стандарти є одним з таких елементів. Також учасники фонду висловлюють радість щодо того, що це відбувається на такому високому рівні, за участю президента Вроцлава, який звертає увагу на питання, котрі розглядаються. Столиця Силезії є шостим містом у Польщі, після Гдині, Варшави, Лодзі, Конина та Познані, — яке вводить такі «Стандарти».Що важливо, з документом проводилися широкі консультації (в офісі, муніципальних установах та компаніях, а також з неурядовими організаціями у секторі 3). Були також проведені спеціальні семінари з керівниками нерухомістю та кооперативами.Завдяки створенню Управління (Бюро), буде краще координувати підтримку, котра надаватиметься муніципальними установами, та стане легше орієнтуватися на заходи для конкретних людей. Ця діяльність вимагає міждисциплінарної координації. Також вона дозволить краще підтримувати десятки тисяч людей з різними порушеннями у цьому розвиненому та досить комфортному для життя місті.

Завдання Бюро будуть включати, серед іншого:

— координацію реалізації припущень, що випливають з Вроцлавської програми дій для людей з обмеженими можливостями «Без бар'єрів»;

— моніторинг виконання Конвенції ООН про права інвалідів;

— координацію та моніторинг виконання «Вроцлавських стандартів доступності міського простору»

— організація зустрічей та співпрацю з Вроцлавською громадською консультативною радою у справах інвалідів;

— співробітництво, обмін досвідом та розробка рекомендацій щодо реалізації рішень для активізації людей з додатковими потребами (у співпраці з представниками уряду, парламенту, самоврядування, установ та неурядових організацій).

«Вроцлав без бар'єрів» — це зобов'язання та процес. Члени фонду ставлять перед собою та містом багато завдань, але якщо Ви озирнетеся — на Шпількострадь, Олімпійський стадіон, культурну столицю Європи або Всесвітні ігри, зможете переконатися, що якщо є бажання та підтримка, то все може втілитися у життя.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 200-300 євро при вступі в Академію Фінансів та Бізнесу Вістула

Пропозиція

Вступайте на осінь 2023 в Академію Вістула та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини